GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 tips fra lokale til deg som ønker å utforske det beste av Sydney

10 tips fra lokale til deg som ønker å utforske det beste av Sydney

Å bo eller besøke Sydney handler ikke bare om å besøke operahuset i Sydney eller krangle om hvem som er best av Bondi eller Manly Beach. Ta turen til noen av Sydneys mer unike steder for å få deilig sol på kroppen, søke ly i en tropisk oase og ha en fest på et av byens kuleste matsteder med vår guide til de 10 beste skjulte perlene i Sydney.

1. Sydney Harbour Bridge Pylon Lookout

Hopp over køene ved den uber populære Sydney Harbour Bridge Climb og dra over til Sydney Harbour Bridge Pylon Lookout. Gå opp de 200 trinnene til Pylon Lookout, 87 meter over havet, og nyt stort sett den samme fugleperspektivutsikten over Sydney Harbour, for en brøkdel av prisen. Stopp av ved de tre utstillingene inne i tårnet mens du lærer om byggingen av broen, et av Australias mest kjente landemerker.

2. Wendy’s Secret Garden

Da mannen hennes døde, kanaliserte Wendy Whiteley all sin energi til å gjenopprette en gjengrodd, nedlagt jernbane i Lavender Bay. Hun forvandlet plassen fra et forlatt søppelplass til en fantastisk skjult hageoase. Lokale og eksotiske planter blomstrer side om side her. Ta en tur gjennom de mange skjulte krokene rundt i hagen, der statuer og fontener deler den meditative plassen for besøkende. Sjekk ut stedet her..

[

](https://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2019/10/sydney-The-Forgotten-Songs.jpg)

3. The Forgotten Songs

Dersom du skal besøke Sydney er dette er must og ikke minst det beste tipset for å prydeInstagram-feeden din. 50 elegante fuglebur av metall i alle former og størrelser er hengt bortover i en bakgate. Hvert bur representerer en annen innfødt fugleart som bodde i området før europeiske nybyggere ankom, og du kan høre fuglenes samtaler og sanger ovenfra. Selv om den bare ble designet som et midlertidig kunstverk, var denne fortryllende installasjonen så populær at den ble permanent.

4. Maccallum Pool

Alle vet om havbassenget ved den berømte Bondi-stranden, men Sydney er hjemmet til andre mindre kjente badeplasser. Ta turen til Cremorne Point og ta en dukkert i det turkise vannet i Maccallum Pool. Dette bassenget med eksklusive følelser er veldig vakkert, med utsikt over havnen, skyggelagt av løvtrær og omgitt av et stakittgjerde og tømmerdekke (ideelt for soling).

5. Tramsheds

Foodies: ikke hopp over et besøk til Tramsheds. Over i Glebe er Tramsheds et ombygget gammelt trikkedepot som nå er omringet med moderne og innovative restauranter og kafeer, hver restaurant har lokale råvarer. Du vil ha uendelig med valg så bare en tur til Tramsheds! Sjekk opp om de arrangerer arrangementer som vinsmaking, trivia-kvelder og matlagingskurs.

6. Shark Island

En del av Sydney Harbour National Park, bittesmå og vakre Shark Island ligger midt i hjertet av Sydney Harbour. Denne naturlige perlen er bare en kort båttur (eller kajakkreise, hvis du er opptatt av det) fra fastlandet og tilbyr byboere unike grillplasser, sandstrender og spektakulære viker å svømme i – alt med utsikt over den berømte havnen.

7. Collins Flat Beach

For en rolig sandstrekning som du ikke trenger å ta båt til, drar du til Collins Flat Beach ikke langt fra populære Manly Beach. Denne skjulte, perfekte perlen er gjemt av trær og steiner, men er utrolig vakker og er ideel for en svømmetur dersom du liker steder som ikke er overfylt av folk. Bare litt lenger rundt kysten finner du også den like pene Store Beach, Quarantine Beach og Little Manly Beach.

8. Glebe Markets

Hver lørdag gleder shoppere seg over mangfoldet av unike vintageklær, håndlagde håndverk og skreddersydde smykker som tilbys. Og selv om du ikke finner noe å kjøpe, er Glebe Markets et flott sted å utforske og suge opp atmosfæren i helgen, kose deg med litt lokal gatemat og nyt livemusikk.

9. Barber Shop Cocktail Bar

Dette stedet er en favoritt blant lokalbefolkningen som kjenner det til denne hemmeligheten. Barber Shop er et sted for trendy hårklipp og friske opp barberingen om dagen. Den skjulte cocktailbaren bak salongen er vertskap for over 700 forskjellige gins og en rekke håndverksøl – perfekt for en kveld med venner.

10. Royal National Park

Royal National Park, som spenner over 16 tusen hektar sør for byen, beskytter en vakker kystlinje, og er elsket av både surfere, bushwalkere og piknikere. Hvis du vil slippe unna byens mas i en dag eller to, er dette stedet for deg. Mellom mai og oktober bli med på en turbåt eller klatre opp til toppen av sandsteinklippene og se etter hvaler når de svømmer gjennom Sydneys varme vann.

Opplev Sydney med EFLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på