GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 skjulte skatter i Roma

10 skjulte skatter i Roma

Hører man ordet Roma er det lett å se for seg selv på en glossy, rød Vespa kjørende til Colosseum med vind i håret.

Men hva om vi cruiset forbi Colosseum, Trevifontenen og tradisjonelle turiststeder og viste deg den skjulte siden av Roma? Jeg snakker om pasta dryppende i carbonara saus på en tradisjonell trattoria og den beste Nutella iskremen du noen gang vil smake. Trenger jeg si mer?

For å hjelpe deg å navigere gjennom Roma’s skjulte skatter har vi satt sammen denne eksklusive listen.

1. Cacio e Pepe

Denne trattoriaen ligger i Prati nabolaget og er en favoritt blant de lokale. Den er beryktet for sin romerske pastarett «cacio e pepe» (som betyr: ost og pepper). Deres carbonara er også til å dø for: sprø, smaksrik pancetta i en kremet saus med deilig, tykk spagetthi. Etter dette vil du aldri se pasta på samme måte igjen!

2. Det hemmelige nøkkelhull på Aventine Hill

Gå opp Aventine Hill og du vil finne et digert monument med en tung jerndør. Senk øynene og stirr inn i nøkkelhullet. Vi kan ikke si mer fordi det vil ødelegge moroa, men la oss si at du vil bli forbauset over hva du ser!

3. L’Etablì

Denne skatten av en restaurant er verdt å sjekke ut ved Piazza Navona. Deres fantastiske lasagne blir servert med den perfekte vin i et stilfylt, eklektisk og intimt miljø. Du vil føle deg som hjemme imens du oppdager det beste Italia har å tilby.

4. Mercato Monti

Dette trendy markedet er lokalisert i et av Romas hippeste nabolag. Det er en skattekiste av vintage klær, smykker, kunst og gjenstander. Utrosk markedet og du vil ende opp med unike souvernirer fra turen din!

5. Il Vittoriano heisen

Dra til Piazza Venezia, hvor du vil se det massive Il Vittoriano monumentet (også kalt «bryllupskaken» av lokale – du vil forstå hvorfor). Inni Vittariano monumentet finnes en glassheis som tar deg til en terasse som gir deg den fineste utsikten over Roma.

6. Giolitti iskrem

Du trodde vell ikke jeg skulle glemme iskremen, gjorde du? Giolitti er kjent hos de lokale og ikke-lokale, på grunn av deres himmelske iskrem. Du vil finne rike og deilige smaker som hvit sjokolade og Nutella, så vel som bringebær og pistasj. Mmmmm!

7. Voy restaurant

Om du er på jakt etter brunch med en romersk twist, er det bare å dra rett til Voy Restaurant. Stedet er elsket av de lokale, spesielt for sin generøse søndagsbrunsj bestående av store porsjoner med pasta og søte desserter.

8. Fatamorgana

Ok, her er enda et gelateria – men dette er noe litt utenom det vanlige. Fatamorgana kan by på enestående iskrem laget på de ferskeste ingredienser – men med litt spesielle smaker. Iskremen kommer i smaker som gulrotkake, sitronmarmelade, og ja! Til og med mojito og kirsebær. Du vil elske det!

9. Mercato Campo de’ Fiori

Dette markedet er populært blant lokale og turister. Her får du kjøpt mat hver eneste morgen, men om du vil komme unna de største folkemengdene bør du dra dit veldig tidlig. Blant de fargerike grønnsakene og fruktene vil du finne fantastiske trøffeloljer og smakfull balsamicoeddik.

10. Sant’Eustachio Il Caffé

Det finnes ingen bedre måte å starte dagen på enn med en cappuccino på denne beryktede kafeen. Lukten av nymalte kaffebønner vil trekke deg hit på flere mils avstand. Deres cappuccinoer er perfekte: perfekt balansert med litt melkeskum på toppen. Drikker du en av disse er du klar for en dag med alle de øvrige punktene involvert!

Studer italiensk i RomaLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer