Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

Hva er den Den Europeiske Språkdagen?

Hva er den Den Europeiske Språkdagen?

Den Europeiske Språkdagen er den 26.september, om du leter etter en unnskyldning for å ta deg en fest trenger du ikke lete lenger: «The European Day of Languages» – en dag som kan sammenlignes med jul for språkelskere over hele verden.

Å snakke mer enn ett språk er viktig i dagens samfunn: det er også det som forener europeere som også snakker flere språk og som – etter å ha lest denne teksten – sannsynligvis vil gjøre alt for å vise frem sine språkferdigheter og kanskje til og med utvikle dem videre.

Over 200 språk

Det er over 200 forskjellige språk i Europa – det høres mye ut, men det er faktisk bare 3% av verdens totale omfang som er på 6000-7000 språk.

Over halve Europa er tospråklige

I henhold til en EU undersøkelse, snakker 56% av Europas innbyggere et annet språk, og hele 28% snakker to utenlandske språk (high five!).

Tysk er mest utbredt

Tysk er det mest utbredte morsmålet (18 %), etterfulgt av engelsk og italiensk (begge 13 %), og fransk (12%)

…Og språkferdighetene i London er noe for seg selv

Europeiske byer er det perfekte stedet for å observere det flerspråklige mangfoldet i sitt naturlige habitat: i London, for eksempel, hvor over 300 språk snakkes!

Russland er en språklig drivkraft

Den største rekordholderen for flest språk som snakkes på eget territorium er Russland: Avhengig av hvilke kriterier som brukes, 130 – er 200 forskjellige språk snakkes der.

Men engelsk ruler fortsatt

Engelsk er ledende blant EU-landene; det er ansett som det mest nyttige språk å kunne, etterfulgt av fransk og tysk.

En av de beste tingene med å leve i Europa er at så mange andre språk og kulturer bare er noen timer unna. Fra å lære til å praktisere dine språkkunnskaper blant lokalbefolkningen og oppdage en ny kultur – det er så enkelt!

Så, la oss skåle for den Europeiske Språkdagen og feire det fantastiske mangfoldet som forener oss! Nazdrave! Živjeli! Na zdraví! Skål! Proost! Cheers! Tervist! Kippis! Santé ! Prosit! Stin iyá su! Kedves egészségére! Sláinte! Salute! Uz veselību! Į sveikatą! Evviva! Na zdrowie! Viva! Noroc! Na zdravie! Živijo! ¡Salud! Skål!

Bilde av Eric Fischer, Flickr / Creative Commons

Lær et språk med ossLær mer

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Språk