Historier fra våre internasjonale boardingskoler

EF Academy Alumni: Peter Grinde-Hollevik

Peter dro på et utvekslingsår i Vg2 til EF Academy Oxford, hvor han valgte IB-linjen. Her var han veldig aktiv i klubber og aktiviteter som MUN, løpeklubb, STEM og andre aktiviteter. Etter sin videregående skolegang søkte han seg inn på prestisjefulle Berkeley, University of California. Han forteller om sine erfaringer og hvordan videregående i utlandet formet hans framtidsvalg og -muligheter.

Navn: Peter Grinde-Hollevik

Alder: 20

Land: Norge

EF Academy campus: Oxford

Linje på videregående: IB Diploma

Universitet: University of California, Berkeley. Studerer environmental economics and policy, data science.

Fortell litt om din skolegang på EF Academy:

For meg var dette et naturlig steg mot en utfordrende, internasjonal utdannings opplevelse. IB-programmet utfordret meg til å finne interesse innenfor flere felt, som jeg videre har valgt å utforske.

Nå har du kommet inn på en av de mest prestisjefulle universitetene i USA. Hva var det EF Academy gjorde for å forberede deg?

Året jeg tok IB i Oxford forberedte meg til å tenke kritisk om hvordan jeg tilegner meg kunnskap. Det er en god egenskap som er viktig ved forberedelse til universitetet. EF Academy har på mange måter vært døråpneren som tok meg til Berkeley!

Hva er det mest verdifulle du lærte på EF Academy?

Vennskap! Det å skape vennskap på tvers av kulturer, nasjoner og med forskjellige synspunkter. Jeg kommer til å ta med meg alt jeg har lært videre i livet. Min stolteste prestasjon så langt er å skape en gruppe mennesker fra hele verden som jeg kan kalle mine nærmeste venner. Nesten alle kom direkte, eller indirekte fra min tid i Oxford.

Hva gjorde at du ønsket å gå på Berkeley?

Det er flere grunner til at jeg valgte Berkeley. Den største grunnen var at det var den mest utfordrende veien jeg kunne ha valgt. Dette motiverte meg.

Hva er dine framtidsplaner?

Akkurat nå har jeg mange prosjekter på gang. Utforske California, studerer nye fag, skal snakke på et «sustainability conference» i November, samarbeider med en startup og sist men ikke minst; skape vennskap og finne ut hvordan jeg ønsker å leve livet mitt.

Har du noen råd til fremtidige eller nåværende elever på EF Academy?

Jeg vil si til dem at; jobb smart både i- og utenfor klasserommet. Utfordre deg selv og dine medelever, ikke ta noe for gitt og aldri godta informasjon bare fordi alle andre sier det er sant.

Be kind. Be humble. Be clever.

Kom inn på drømme universitetet! Book en veiledning her

Del denne artikkelen