Historier fra våre internasjonale boardingskoler

Typiske spørsmål og svar

Har du lyst til å reise på utveksling? Men du syns kanskje det er skummelt å ta steget? Har du mange ting du lurer på?

Her har vi laget en liste med typiske spørsmål & svar som kanskje kan gjøre det litt lettere for deg:

 

Får jeg utvekslingsåret godkjent som VG2?

Det er enkelt å få utvekslingsåret godkjent som VG2 dersom man går studiespesialisering og velger fag man kan fortsette med i VG3 hjemme i Norge. NB: Det er din norske videregående skole som skal godkjenne utvekslingsåret etter du kommer hjem. Derfor er det viktig å snakke med rådgiveren på skolen din om fagvalg.

Hvor bor man?

EF har to ulike utvekslingsprogrammer. Alternativ 1 er EF Academy – hvor man velger by og skole selv, der man går på en internasjonal skole og bor på campus. Da kan man velge å reise til enten California, New York eller Oxford. Alternativ 2 er EF High School Exchange Year – hvor man bor i en vertsfamilie i enten USA, England eller Irland. Her går man på en offentlig videregående skole, men man får ikke velge by selv.

 

EF ACADEMY

Resten av spørsmålene & svarene gjelder for deg som ønsker å vite mer om EF Academy.

Når er det vanligst å reise?

I VG2.

Kan jeg bli i to år?

Du kan ta både VG2 og VG3 i utlandet dersom du tar IB Diplomet eller A-levels.

Dersom du er eventyrlysten og har lyst til å reise tidligere, så har du muligheten til å 10. klasse og hele VGS på våre skoler.

 

FAG

Hva er IB Diplomet?

Dette er et internasjonalt vitnemål som er anerkjent for opptak til universiteter over hele verden. Det er et akademisk utfordrende utdanningsprogram som dekker de to siste årene av VGS (VG2 og VG3). I Norge får IB-elever både IB Diplomet og generell studiekompetanse. Diplomet er ansett som en av verdens beste universitetsforberedende utdanningsprogram. Du kan lese mer om IB Diplomet her.

Hva er A-levels?

Dersom man velger linjen kalt A-Level, velger man blant et mindre antall fag og fokuserer på dybdekunnskap innen disse fagene. Det er vanlig å ta 3-4 fag på to år (VG2 og VG3). Dette er den tradisjonelle britiske videregående linjen som er høyt anerkjent. Du kan lese mer om A-levels her.

Hvilken linje bør jeg velge på VGS?

Dersom du går i 10. klasse og vet at du har lyst til å reise på utveksling i VG2, bør du velge studiespesialisering i VG1.

 

REISE MED EN VENN

Kan jeg reise med en venn?

Ja, dersom du reiser med EF Academy kan du reise med en venn/søster/fetter/bekjent – hvem som helst! Dette er på bakgrunn av at du velger hvilken skole du ønsker å gå på selv.

Kan jeg bo på rom med en venn?

Meningen med å reise på utveksling er å snakke engelsk, bli kjent med nye kulturer og møte nye mennesker! Så nei, du vil ikke kunne bo på rom med en annen nordmann.

 

FERIER

Kan jeg reise hjem i ferier?

Ja, du kan reise hjem til Norge både i juleferien (ca. 3 uker), i spring break (påskeferien, ca. 2 uker) og selvfølgelig sommerferien (ca. 2,5 mnd).

 

SØKNADSPROSESSEN

Hvordan fungerer søknadsprosessen?

Du fyller ut denne digitale søknaden hvor du blant annet må laste opp kopi av pass og karakterkort, så må du ta en engelsktest og deretter gjennomføre et telefonintervju. Ta kontakt med en studieveileder dersom du har lyst på hjelp med søknadsprosessen.

Hvor gode karakterer må jeg ha for å komme inn på EF Academy?

Vi vurderer både engelsknivå, motivasjon og karakterer i opptaksprosessen. Du bør ha minimum 4 i snitt.

Får man støtte av Lånekassen?

Elever som reiser i VG2 kan søke om ca. 180 000 NOK i støtte av Lånekassen.

Hva koster det?

Ta kontakt med en studieveileder, som vil gi deg riktig pris basert på hvilken skole og hvilket program du ønsker. Ring 22 94 12 23 eller send en mail til [email protected]

Lyst på mer informasjon? Bestill en gratis brosjyre

Del denne artikkelen