Historier fra våre internasjonale boardingskoler

Reisebrev fra Emma

5 grunner til at jeg dro på utveksling

Oppleve noe nytt 

En av hovedgrunnene til at jeg bestemte meg for å reise på utveksling, var at jeg ville oppleve noe nytt. Få en ny hverdag, gjøre noe jeg ikke hadde gjort før. Det å begynne på videregående var spennende og jeg opplevde mye nytt i starten, men etterhvert som VG1 gikk mot slutten, så slo det meg at hverdagen i Norge fort blir kjedeligSå kom jeg i kontakt med en jente i klassen som fortalte meg at hun skulle flytte til USA for et år og jeg tenkte bare «WOW». Å få muligheten til å flytte til USA, få masse nye venner, en helt ny hverdag med aktiviteter jeg kanskje aldri hadde prøvd før – det var akkurat det jeg trengte. 

Få et spennende VG2 år 

Som sagt er VG1 spennende i begynnelsen, fordi mye er nytt i forhold til det man er vant med på ungdomsskolen. VG3 er også et spennende år på videregående, fordi da er man plutselig blitt eldst på skolen, man skal feire russetid og man er snart fri til å gjøre akkurat det man vil. VG2 derimot, er ofte det kjedelige året i midten hvor man fort blir demotivert. Å dra på utveksling i VG2 var derfor perfekt! Ved å reise på utveksling ble VG2 mitt aller beste år på videregående, som jeg alltid kommer til å huske og se tilbake på. 

Nye perspektiver og annerledes undervisning 

En annen grunn til at jeg fikk lyst til å reise på utveksling, var muligheten til å oppleve en annen undervisning enn det jeg var vant med hjemme. Jeg tror det er utrolig viktig å utvide perspektivene sine og det å bli undervist på skolen i USA var faktisk kjempemotiverende for meg. Jeg ble møtt av så mange flinke og engasjerte lærere, som aldri fikk meg til å føle meg dum. De hjalp meg hele veien, slik at jeg kunne nå de målene jeg ville. Å få engelsk undervisning var litt uvant i starten, men det gikk seg veldig fort til – noe som fører meg videre til neste punkt. 

Bli flytende i engelsk 

Å bo et år i et engelsktalende land er den desidert beste måten å lære seg språket på. Ikke bare får du bedre ordforråd og skriveevner, men du kommer til å snakke som en amerikaner før du reiser hjem! Derfor var også ønsket om å bli bedre i engelsk en av grunnene til at jeg ville på utveksling. Det høres kanskje rart ut, men det å leve et liv på engelsk virket bare så gøyspesielt etter å ha sett mange filmer og serier på engelsk. Etter å ha bodd der en stund begynte jeg faktisk å tenke på engelsktil og med drømme på engelsk! 

Opplevelsen 

Sist men ikke minst, så ville jeg reise på utveksling for å få en opplevelse for livet – og det ble det. Nå som jeg har kommet hjem igjenkan jeg med hånden på hjertet si at utvekslingsåret mitt er det beste året jeg har hatt i livet så langt. Jeg har fått så utrolig mange gode venner fra hele verden, som jeg fortsatt holder kontakten med. Jeg har blitt mye mer selvstendig og selvsikker, noe som også har ført til at jeg har blitt mer utadvendt. Alt i alt er det å reise på utveksling en opplevelse for livet, som jeg aldri ville vært foruten.

Vil du oppleve det samme som Emma? Bestill en gratis brosjyre

Del denne artikkelen