Historier fra våre internasjonale boardingskoler

New York vs California

Hvor skal du velge å reise?

Har du bestemt deg for å reise på utveksling, men vet ikke hvor du vil reise enda? Dersom du nå står mellom New York og California – som denne sammenlikningen omhandler – kan du være trygg på at du uansett ikke kan velge feil. Både øst- og vestkysten byr på uendelige muligheter. Jeg har selv vært på utveksling begge steder og skal nå fortelle deg om mine opplevelser av statene, slik at jeg forhåpentligvis kan gjøre valget litt enklere for deg.

Avstander

Uansett hvor du skal i California er det lange avstander og mye trafikk. Det tar lang tid å komme seg fra ett sted til et annet og det kan oppleves frustrerende. Bor du i New York derimot, gjør subway-systemet det svært enkelt og behagelig å komme seg rundt. Jeg følte meg dertil «friere» i New York, da jeg hadde muligheten til å komme meg rundt litt enklere.

Klima

Selvforklart punkt. På tross av at jeg bodde nord i California, kom sommeren i februar. Her får du solskinn og varmt vær nesten året rundt. I New York får du alle fire årstidene – og dermed også lavere luftfuktighet og færre dårlige hårdager – noe som egentlig kan være ganske behagelig for en viking fra Norge.

Nærliggende opplevelser

Her er det vanskelig å oppsummere mulighetene kortfattet, men; jeg mener California byr på flere av dem. Ved hjelp av leiebil kan du kjøre på uendelige roadtrips til eksempelvis San Fransisco, LA, Malibu, Santa Monica, Las Vegas og Palm Springs – og oppleve så ekstremt mye gøy på veien. Det er mulig jeg ikke var flink nok til å utnytte mulighetene i New York, men her holdt jeg meg i større grad på Manhattan, foruten en liten tur til New Jersey og Washington D.C.

Shopping

Dersom du reiser til statene for shoppingen – så finner du like gode muligheter for det begge steder. Blant annet vil 5th Avenue og Rodeo Drive by på akkurat de samme eksklusive forretningene, med kjedebutikkene og spennende nisjeforretninger like i nærheten.

Universiteter

En stor del av utvekslingsopplevelsen er alle ekskursjonene og turene man får bli med på, der noen av de mest spennende er universitetsbesøkene. Man får besøke nærliggende universiteter ved det stedet man er, slik at det kan bli enklere å bestemme seg for hvor man vil studere i fremtiden. Det å få lov til å kjenne på studiefølelsen, kulturen og miljøet på universitetene er som å bli kastet rett inn i en film. Dersom du drømmer om Yale, Harvard, Columbia, Parsons eller Juilliard for eksempel, vil New York være det beste alternativet for deg. Frister det mer med UCLA, Berkeley, Stanford eller Caltech burde du heller reise til California.

Strender eller byliv

Still deg selv to enkle spørsmål: hva er formålet med turen og hva har du lyst til å gjøre i helgene? Dersom du skal på utveksling vil mye av tiden din tilbringes på skolen – naturligvis. Men hvordan vil du bruke helgene dine? Til byvandring, museumsbesøk, cafeer og shopping? Eller strender, surfing og roadtrips?

Hvor ville jeg reist på nytt?

Jeg elsker friheten i New York og for min del er det viktig å føle på at jeg enkelt kan komme meg fra A til B – helst ved å gå. Likevel er det noe med livsstilen i California som lokker meg mot vestkysten. Hadde jeg derfor vært 16 år igjen hadde jeg valgt å reise på et premium utvekslingsår med EF Academy, der jeg kunne tatt et halvt år i New York etterfulgt av et halvt år i California. Bestill en gratis brosjyre dersom du ønsker å høre mer om Splittprogrammet.

Les mer om New York og California! Bestill en gratis brosjyre

Del denne artikkelen