Historier fra våre internasjonale boardingskoler

Min opplevelse med foreninger

Av Bror F.Nissen Foreninger

Dere har hørt det før, og kommer til å høre det igjen.

«Bli med i en forening.» «Det er kjempebra!»

Det er nok ikke tilfeldig, og et synspunkt jeg definitivt kan stille meg bak. Fordelen med foreninger er mange. Man blir kjent med nye fjes og man blir introdusert til områder man ikke fra før av er bekvem med. I tillegg kommer man seg litt ut av det som fort blir din «komfortsone» på campus.

Hva som derimot ligger i «foreninger» vil være valgfritt, og opp til deg å bestemme. For noen kan det bety ridning, for andre kan det bety franskklubb. Du kommer ikke til å rekke alt som skjer, hvilket betyr at du konsentrere energien på noen klubber du syns er kule og interessante. For min del var det Model United Nations.

Model United Nations

I løpet av mine to år i Oxford var MUN «min klubb», «min forening». Hver eneste mandag etter skolen ble vi spurt om å forberede et innlegg om en aktuell nyhetssak. Være seg fra USA, Brasil eller Indonesia. Deretter ble vi bedt om å representere diverse land som aldri kunne være de samme og aldri kunne være hjemlandet ditt. I forberedelsen skulle vi finne ut av vårt lands syn på nyhetssaken, samt hva andre allierte og land med motsatte meninger mente om temaet. Når mandagen kom skulle vi ta med oss det arbeide inn i klasserommet og debattere mot hverandre.

 

Den hverdagslige gjennomføringen av MUN var kul. Det mest givende var imidlertid muligheten til å ha konferanser med andre skoler. I løpet av skoletiden var jeg med på planleggingen og gjennomføringen av «Oxford International Schools MUN» hvor jeg representerte Israel i konflikten deres mot Palestina. Et par måneder senere dro vi på «Cambridge University Schools MUN», hvor jeg deltok i FNs «Legal Committee» hvor temaet omhandlet universaljurisdiksjon.

Som tenåringer overnattet vi på universitetet og fikk en introduksjon til hvordan dagliglivet er der. Sistnevnte konferanse var også en stor kilde til inspirasjon for min del når det kom til valg av studieretning. Jeg lærte og ble utfordret til å diskutere kompliserte saker på engelsk, jeg ble introdusert til mennesker jeg aldri ellers hadde møtt, og jeg fikk smaken på universitetslivet. Alt takket være Model United Nations.

Vil du lese mer om foreningene vi har? Bestill en gratis brosjyre!

Del denne artikkelen