Historier fra våre internasjonale boardingskoler

Hvordan opprettholde kontakten med venner og familie?

Verden har aldri vært så liten som nå. Teknologien har gjort det enklere enn noen gang å opprettholde kontakten med nære og kjære. Vi har samlet de tipsene vi liker best – for å fortsette og skape minner sammen.

Telefonen:

I dag har 95% av Norges befolkning i alderen 9-79 en smarttelefon. Dette er et supert verktøy for å opprettholde kontakten med hverandre på. Om det er å snakke i telefonen, eller ha videosamtaler over for eksempel Zoom, Skype, Houseparty eller Facetime. Dere får muligheten til å både se og høre hverandre og opprettholde kontakten jevnlig.

Check-in:

De fleste har også applikasjoner som Snapchat, Instagram, Whatsapp og SMS. Send små klipp eller bilder, så er det lettere å ta del i de mindre tingene som skjer i hverdagen. Om det er av den gode maten du spiser på campus, noe lærerne sa eller et nytt filter.

Brev:

Finnes det noe bedre enn å få kort? Brev er “an oldie but a goodie”. Det er personlig, unikt og veldig hyggelig å ta vare på. Skriv om hva som skjer på campus, hvordan du har det og hva du gleder deg til. Det er ekstra koselig dersom det er en spesiell anledning eller en merkedag, å få en liten oppmerksomhet.

Netflix party:

Det finnes andre, mer kreative måter å skape minner på – selv med avstand. Last ned Netflix party gratis fra Google chrome, og synkroniser film-fremvisningen med de hjemme. Det blir som å se en film sammen, bare fra forskjellige steder i verden. Det er til og med en gruppechat funksjon, hvor dere kan snakke sammen og diskutere det som skje på-, eller utenfor skjermen.

Spillkveld:

Er dere ikke en familie/venner som pleier å se på film, men har lyst på en aktivitet? Det finnes mange online spill-versjoner av Scrabble, Poker, Monopol, Uno, Sjakk og mye mer. Ha en premie i potten og spill sammen over nett. Få frem konkurranseinnstinktet, og sett igang.

Tren sammen:

Er dere de som pleier å være aktive- eller trener sammen? Da er det perfekt å laste ned en treningsapp, som for eksempel Strava. På Strava dokumenterer du når du løper/sykler, distansen og tiden du brukte. Du kan danne et lag eller trene på egenhånd. Det er en super måte å motivere hverandre og opprettholde kontakten gjennom en aktivitet. Kanskje dere vil ha en treningskonkurranse, eller jobbe mot et felles mål?

 

Dette er våre beste tips for å opprettholde kontakten med hverandre. Om dere er de som liker å bruke sosiale medier, se en film eller være aktive sammen. Mulighetene er uendelige – så lenge du er litt kreativ og finner det som passer best for dere. Stay connected.

Nysgjerrig på videregående i utlandet? Bestill en gratis brosjyre!

Del denne artikkelen