Historier fra våre internasjonale boardingskoler

Hvordan et utvekslingsår forbedrer opplevelsen av videregående

Tiden på videregående er en kritisk tid for alle ungdommer – både fordi de viktigste karakterene blir satt, men også fordi det er her de utvikles fra å være tenåringer til unge voksne. Så hvordan kan de se tilbake på denne tiden på en best mulig måte?

Det er mange grunner til hvorfor tusenvis av ungdommer bestemmer seg for å ta videregående i utlandet hvert år – og èn av dem er at de får en opplevelse som vil endre livet deres for alltid. Å la barnet ditt ta et utvekslingsår eller fullføre videregående i et annet land er en fantastisk måte å avslutte 13-årig skolegang på. Her er noen av grunnene til hvorfor studier i utlandet kan forbedre ditt barns opplevelse av videregående.

Selvstendighet

Å være langt hjemmefra mens man går på videregående kan være utfordrende for både elever og familiene deres, men det er også den perfekte tiden for tenåringer å utvikle sin selvstendighet i et trygt, skjermet miljø. Uansett om barnet ditt bor hos en vertsfamilie eller på en boardingskole mens de går på skole i utlandet, vil de stå ansvarlige for seg selv. Uten dere – foreldrene – som vanligvis passer på at barnet ditt opprettholder rutinene sine, vil barnet ditt nå lære å opprettholde en sunn balanse mellom skolearbeid og livet ellers, mens de modnes underveis. Å lære å styre sin egen tid, skolearbeidet og budsjettet mens de ivaretar seg selv og helsen, er en stor forberedelse på resten av livet.

Snakke engelsk flytende

Det er viden kjent at unge mennesker lærer språk mye raskere enn voksne. Engelskundervisning i Norge kan ikke sammenliknes med språkkunnskapene man sitter igjen med etter å ha gått på skole i USA eller England. Når menneskene rundt deg snakker engelsk, er du tvunget til å tilpasse deg – og det fort. Det å kunne kommunisere flytende engelsk både muntlig og skriftlig vil gi ditt barn en stor fordel for resten av livet. Dersom ditt barn ønsker å gå på universitet i USA eller England, er det å perfeksjonere engelsken på videregående enda viktigere.

Oppdage nye kulturer

Å ta videregående i utlandet er en fantastisk måte for barnet ditt å utforske ny kulturer. Læring gjennom utforskning og opplevelser har vist seg å være en av de mest effektive måtene å tilegne seg ny kunnskap på – og det er ingen mangel på opplevelser når man studerer i utlandet. Å bo i et nytt og ukjent land vil lære barnet ditt verdifulle lærdommer om verden og om dem selv: forskning har vist at mennesker som bor i utlandet utvikler en sterkere trygghet i seg selv, enn andre. Hvis barnet ditt går på en internasjonal videregående skole i utlandet, vil de få lære om mange ulike kulturer av sine jevnaldrende.

Få venner fra hele verden

Vennskap er en essensiell del av videregående. Ved å gå på skole i utlandet, vil barnet ditt få venner de ellers ikke ville møtt. Multikulturelle vennskap blir aldri kjedelig – da de har så mye å lære fra hverandre. Etterpå, når barnet ditt har vendt hjem igjen, vil verden føles litt mindre da de vet at de har venner på andre siden av jordkloden. Dette er spesielt gjeldende for elever som går på internasjonale skoler; det store mangfoldet av elever kan gjøre at barnet ditt får seg venner fra flere titalls land rundt i verden, noe som danner grunnlaget for et verdifullt globalt nettverk.

En grunn til å glede seg til skolen

Det er en grunn til at mange mennesker ser tilbake på tiden på videregående som den beste tiden i deres liv. Karakterpresset kan derimot ta bort noe av gleden. Når man går på skole i utlandet, vil ofte spenningen av å være i nye omgivelser holde elevene motiverte på skolen, slik at de deltar mer i timen og utmerker seg under tester. Læringen blir også desto morsommere når undervisningen foregår vel så mye utenfor klasserommet, som den gjør inne. På en internasjonal skole vil alle hverdagslige interaksjoner og ekskursjoner bli læringsmuligheter.

Minner for livet

Mange foreldre antar at barnet sitt vil få muligheten til å bo i utlandet i løpet av universitetet eller på et tidspunkt i karrieren sin. Men hvorfor vente? Det kommer mer ansvar med alderen og noen ganger forsvinner muligheten. Sørg for at ditt barn ikke mister muligheten til å skape minner som vil forandre deres tid på videregående for alltid.

Et utvekslingsår i utlandet tar elevene ut av komfortsonen på alle de riktige måtene. De vil endre holdningene sine og åpne verdenssynet sitt, som er gode kvaliteter arbeidsgivere vil verdsette. Ikke alle elever har muligheten til å studere i utlandet, men de som gjør det vil sitte igjen med mer trygghet i seg selv og minner fra en opplevelse som har endret livet deres for alltid.

 

EF Academy sine internasjonale boardingskoler åpner en verden av muligheter for videregående elever ved å gi dem en fremtidsrettet og innovativ utdannelse i utlandet. Elevene får også eksepsjonell universitetsveiledning som forbereder dem på fremtiden og jobber vi enda ikke kjenner til.

Forbered ditt barn på fremtiden Bestill en gratis brosjyre

Del denne artikkelen