Historier fra våre internasjonale boardingskoler

Jeg svarer på deres mest stilte spørsmål!

Tidligere EF Academy Oxford-elev, Hanna Klakegg svarer på de mest stilte spørsmålene dere har om utveksling!

Er det mulig og ta hele VGS i utlandet?

Ja, det er det! To år i utlandet på IB-linjen vil tilsvare tre år på norsk videregående skole. Med andre ord så kan du fullføre hele VGS på kun to år- i utlandet! Hvor kult er ikke det? Du vil da få et internasjonalt vitnemål og vil kunne søke hvilket som helst universitet i utlandet og i Norge.

Er det mye skolearbeid?

Det vil være mer skolearbeid enn det er på en typisk norsk VGS. Dette er både grunnet til at i starten vil det ta litt tid til å bli vant til å skulle lære helt nye ting på engelsk. I tillegg velger man litt færre fag enn du ville hatt i Norge som gjør slik at man fordyper seg mer i hvert enkelt fag. Det kan høres litt skremmende ut, men av erfaring så vil det gå veldig fint ettersom du har valgt fagene selv og forhåpentligvis har en stor interesse for dem.

Hvordan er rommene på skolen og hvor mange deler man rom med?

Rommene på skolen varierer ut ifra hvor mange som bor på rommet. Man kan få alt fra en til tre romkamerater. Størrelsen på rommet vil reflektere antallet som bor der. Skolen vil prøve å sette deg sammen med folk fra andre land slik at du blir kjent med flest mulige folk fra et annet land. Du vil kunne dekorere rommet som du ønsker.

 

Hvordan er lærerne?

Lærerne er utrolig kunnskapsrike innenfor sine områder, de er hjelpsomme og ikke minst forståelsesfulle. Ingen forventer toppkarakterer den første uken. Det vil være et helt nytt system med nye fag og alt skal læres på engelsk. Dette er noe alle lærere tar hensyn til og vil være der for å gjøre overgangen litt lettere. Jeg synes det var utrolig interessant å utfordre meg selv og mine akademiske ferdigheter.

Hva kan jeg forvente meg etter et år på utveksling med EF Academy?

Hvis du vurderer å studere i utlandet så kan et slikt utvekslingsår med EF Academy være en god ide. Det vil gi deg en forsmak på hvordan det er å studere med mange nye mennesker fra ulike land, jobbe selvstendig i hvert fag og hvordan det er å bo hjemmefra.

Du vil bli mer selvstendig. Foreldrene dine vil ikke være der for å vaske klærne dine, re opp sengen din og passe på at du får nok mat. Det vil selvsagt alltid være voksne rundt deg som vil kunne hjelpe deg med hva enn det skulle være. Men, det er forventet at du skifter på sengen, holder rommet ryddig, jobber på egenhånd i alle fag og at du er selvstendig.

Du kan forvente deg et nettverk av venner fra ulike land. Man blir godt kjent med nesten alle elevene på skolen. Det at vi er få elever i klasserommet gjør at alle elevene får god hjelp, klassen er under kontroll og man blir godt kjent med medelever. I tillegg så bor man relativt tett oppå hverandre, spiser hvert måltid, trener, er på utflukter og klubber med hverandre hele tiden. Vennskapene man får på EF Academy vil vare i lang tid fremover.

Vil du anbefale et utvekslingsår med EF Academy? Isåfall hvorfor?

Ja, det vil jeg absolutt. Det har vært mitt beste år hittil og jeg vil råde alle som har muligheten til å ta et eller to år i utlandet. Jeg har lært veldig mye om andre kulturer og tradisjoner og jeg har lært veldig mye om meg selv. Man blir veldig godt kjent med seg selv når man er på egenhånd og er utenfor den lille boblen man lever i hjemme.

Vi tilbyr campus i både New York og California. Les mer om dem her!

Ønsker du å lære mer om EF Academy? Bestill en gratis brosjyre

Del denne artikkelen