Historier fra våre internasjonale boardingskoler

Unngå kleine stillheter med disse kule faktaene om 3 byer

Vet du alt du trenger å vite om noen av verdens kuleste byer? Tenk om igjen! Disse spennende og travle metropolene har i århundrer lagt mange fascinerende historier bak seg. Byene har mange morsomme fakta, derfor serverer vi deg 3 byer og faktaer, som er perfekt til deg som vil unngå kleine stillheter under middag med svigers, eller når du møter læreren din på bussen.

1. New York

Fram til 1920-tallet var 1. mai ‘Moving Day’ i New York City. Hvis du skulle bytte leilighet det året, måtte du vente til denne datoen, og alle ble byttet hjem på en og samme dag. Etter hvert som byen vokste og vokste, begynte tradisjonen som strakk seg tilbake til kolonitiden å dø ut fordi Moving Day ble for stor og for kaotisk – gatene ble sperret av hestevogner! Heldigvis kan New Yorkere flytte på hvilken som helst dag i året nå.

2. London

Drosjesjåfører av de svarte, ikoniske drosjene (cabbies) i London må studere gatenavn og lokale kart i opptil fire år og bestå flere eksamener for å bli sertifisert med ‘The Knowledge’. Først da får de lisenser til å sette seg bak rattet i en av verdens mest ikoniske drosjer. Her er sat-navs assosiert med skam; cabbies forventes å lære rundt 320 populære ruter gjennom 25 000 gater, huske 20 000 landemerker og populære steder utenfra, for å navigere i Londons nabolag kartfritt.

5. Los Angeles

Da byen ble opprettet for første gang i 1923, sto det ‘HOLLYWOODLAND’ på det ikoniske Hollywood-skiltet, og var en annonse for et nytt boligområde som ble bygget på åsene over LAs Hollywood-distrikt. I 1949 prøvde Los Angeles Parks and Recreation-avdelingen å få revet hele skiltet, men byen stemte imot det og i stedet ble bare ‘LAND’ fjernet, noe som gjorde de resterende ni enorme bokstavene til det ikoniske synet de er i dag.

Vil du reise på utveksling til New York, Oxford eller California? Les mer her

Del denne artikkelen