Historier fra våre internasjonale boardingskoler

Hvordan komme inn på ditt drømmeuniversitet?

Helanie Marberry er Senior Associate Director of University Advising på EF Academy New York. Vi har vært så heldige å få et intervju med henne! For de aller fleste av våre elever er universitetet neste steg etter videregående, noe som kan virke stressende for mange. Vi er her for deg. Her har Helanie svart på de mest stilte spørsmålene vi får om universitetsopptak.

Hvem er Helanie Marberry?

Helanie har jobbet på videregående skoler i 30 år, og har vært innom de fleste roller en skole tilbyr, men faller alltid tilbake til universitetsrådgivning. På denne måten får hun ta del i et stort valg hos elevene og være en del av en konstant endringsprosess i opptaksprosessen. Som hun sier selv:

«There is nothing more gratifying than helping a student find a college that fits them like a glove.»

Hun tilbrakte store deler av sin karriere i Dallas og Denver før hun i 2019 ble med i EF Academy familien.

Hva er den vanligste feilen elever gjør når de søker på universiteter?

Det å søke på skoler basert på rangering, istedenfor attributtene som gjør skolen til en bra match for deg. Jeg vil anbefale å legge større vekt på hva programmene på universitetet tilbyr. Dette gir ikke bare en forståelse av mulighetene eleven kan velge mellom, men de lærer også om seg selv. I tillegg, er det mange studenter som utelukkende ønsker seg til urbane steder eller spesifikke destinasjoner. Dette er veldig begrensende.

En annen ting mange studenter sliter med er å organisere tiden sin slik at de gjør søknaden systematisk og effektiv. Tidsmestring, organisering, prokrastinering og frykt er stadig elementer som elevene sliter med.

I dagens samfunn, hvordan skille seg ut?

Dette starter allerede på starten av videregående. I tillegg til å utfordre seg selv akademisk, burde eleven følge sine interesser i og utenfor klasserommet. Å være et positivt tilskudd til klasserommet og skolemiljøet er en viktig del av den holistiske opptaksprosessen. Vær nysgjerrig, vær interessert i andre, gjør det lille ekstra og ønske å hjelpe skolemiljøet gjennom hele videregående vil være en bidragsyter til å skille seg ut på universitetssøknaden.

Hvordan kan eleven bli akseptert til hans/hennes drømmeuniversitet?

Jeg synes ideen om et «drømmeuniversitetet» ofte ikke er basert på mye og er et veldig begrensende konsept. For universiteter i Amerika er en elev som gjør en forskjell i sitt miljø mye mer interessant enn høye karakterer.

Er det noe eleven kan gjøre for å øke sjansen for å komme inn?

Å komme inn på et universitet kan være utfordrende. Dette avhenger av eleven og programmet.

Det å være involvert i aktiviteter og følge sine interesser, styrker elevens erfaring og verdien til skolen generelt. En elev som gjør sitt beste hver dag er mest interessant for opptakskontoret. Det er ingen fasit for å bli akseptert til et universitet, de har sine egne behov og mål som endres fra år til år. En kandidat kan være en perfekt match, men ikke komme inn.

Noe du ønsker å legge til?

Ja, mange tenker at de bare blir suksessfulle dersom de uteksamineres fra et bestemt, anerkjent universitet. Dette er ikke sant. Det er en liten prosentandel av universitetets tidligere elever som er alumni for de skolene. De mest suksessrike menneskene gikk faktisk ikke på topp universitetene, eller i det hele tatt søkte på de skolene.

 

Det var så interessant å høre om opptaksprosessen til universitetene, fra en som jobber med det selv. Som vet hva det handler om – hvordan de tenker og hvordan det fungerer. På våre skoler i Oxford og New York er det dyktige universitetsveiledere som hjelper dere med å kartlegge deres mål, og hvordan nå disse. Dette er en unik mulighet til å få innsikt i en internasjonal søknadsprosess.

Tusen takk Helanie Marberry, jeg ble i hvert fall veldig nysgjerrig på fortsettelsen. Ble du også?

Gjør dine drømmer til virkelighet Book en veiledning

Del denne artikkelen