GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

En liste over de 10 beste byene i verden for vegetarianere (og foodies)

En liste over de 10 beste byene i verden for vegetarianere (og foodies)

Med flere og flere mennesker som beveger seg vekk fra kjøtt av både etiske og miljømessige grunner, er øker vegetarianismen. Dagene da vegetarianere ble gitt en tallerken med dampende grønnsaker og himlende øyne av servitører virker nå veldig lenge siden. I dag er restauranter, kafeer og bakerier som serverer deilige veggie delikatesser spredt seg over hele verden og tungt konsentrert i enkelte byer.

Enten du er en diehard veggie eller har et åpent sinn, er disse byene (i ingen bestemt rekkefølge) de beste for deg som blir fristet av vegar mat.

1. Los Angeles

Når det gjelder helsetrender, kan du stole på at LA skal være en av første og beste. I en by fylt til overflaten med helse bevisste mennesker, har vegetarianismen lenge vært sentral i Los Angeles spisestue. The city of Angels er et paradis for enhver foodie. Hotte tips: Smak de ferske rettene på Vestation og besøk restauranten The Green Temple som har konsept fra “ferskt fra gården til bordet”.

2. New York

Det burde ikke komme som noe sjokk for deg at The Big Apple har mange populære vegetar restauranter. Byen har faktisk så mye som 25000 restauranter, og mange er vegetariske. Mine beste tips for vegetarianere og foodies er: Ladybird, Dirt Candy og Superiority Burger

3. San Fransisco

Den tredje amerikanske byen som også har et bredt utvalg vegetar restauranter er San Fransisco. Byen består av utallige valg men for å nevne noen: Nourish cafe, Greens restaurant og mitt hotteste tips er den high-tech restauranten hvor du bestiller retter på automater Eatsa.

4. Seattle

I løpet av de siste årene har det dukket opp mange gode vegetartiske restauranter rundt om i hele byen. Dra til Plum Bistro og Veggie Grill for deilige og enkle retter.

5. Berlin

Hovedstaden i Tyskland har mer å tilby ved sidenav kunst og mote i verdensklasse – byen kan også assosieres som “Veggie Heaven”. Det er mange plantebaserte restauranter i Berlin, Kopps er den mest ikoniske. Den ble startet av person som elsket kjøtt og trengte en ny utfordring, siden den gang har den blitt en favoritt for vegetariantere og veganere.

6. Toronoto

Toronto er en by hvor plantebasert mat har blitt veldig populært de siste årene. På veganske restauranter vil du finne masse mat som en hver vegetarianer vil elske. Med menyer som fremmer miljøvennlige retter er Planta et innovativt kjøkken med høy kvalitet på ingrediensker.

Annet tips: Kupfert & Kim som fokuserer på plantebaserte retter og har som mål å ha så lite restavfall som mulig.

7. Singapore

The Lion City har haugevis med vegetariske restauranter, inpirert fra hele verden. Jeg anbefaler Loving Hut for frisk og daglig mat, sjekk ut Herbivore en japansk restaurant som serverer delikat, trandisjonell mat med en moderne tvist.

8. London

London er soleklart den beste på vegetarisk mat i England. Dette er til takke for det internasjonale miljøet! Du kan teste buffeen på Ethos eller dersom du ønsker en litt mer fancy middag med venner besøk Bühler & Co.

9. Paris

Det å få tak i vegetarisk mat i landet der kjøtt er sentralt i en hver matrett har vært vanskelig. Men i løpet av de siste årene har Frankrike blitt hjemmet til mange tusen vegetariske restauranter, hvorav de fleste er i Paris. Hank Restaurant er en veldig delikat restaurant med plantebaserte retter, jeg anbefaler veggie burgeren.

10. Sydney

En undersøkelse som ble utført i 2016 identifiserte at det finnes over 2 million australske vegetarianere. Det ser ut til at mange med the aussie livsstilen har byttet ut kjøtt med andre deilige retter. Besøker du den fantastiske byen Sydney bør du besøke Bodhi og Mother Chu’s !

Ta en språkkurs i en av byene?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer