GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 sommerdestinasjoner for matelskere

10 sommerdestinasjoner for matelskere

Sommeren er nesten her, som betyr at det er på tide å begynne å planlegge sommerutflukten din! Hvis ditt livsmotto er 'kommer til å reise for mat' må du sjekke ut disse 10 episke sommerdestinasjonene for matelskere.

Fra Singapores travle markeder til Brightons fish & chips langs sjøen, det å utforske en ny by gjennom matveien er en av de beste måtene å virkelig bli kjent med den lokale kulturen på.

1. Singapore

Singapores rike kulturelle arv er det som gjør den til en så spennende by for matelskere. Byens matmuligheter representerer dens mangfoldige populasjon - med kinesisk, malaysisk, indisk, indonesisk og europeisk påvirkning.

Selv om byen har en rekke finere restauranter, er det de lokale markedene som tilbyr den beste lokale maten til gode priser. Ikke gå glipp av de singaporske spesialitetene: kyllingris, satay spyd, chilikrabbe og nasi lemak. Disse travle utendørsmarkedene er spredt over byen, og åpne sent på lune sommerkvelder. Når du trenger å kjøle deg ned, tilbyr Sentosa Island den perfekte utflukten til stranda.

2. Sliema, Malta

Øya Malta er en skjult perle for de som er på utkikk etter en europeisk sommerutflukt uten folkemassene. Den lille fiskehavnen i Sliema er en sjarmerende, fargerik ferieby med steingrotter og en lang promenade proppfull av lokale spisesteder. Så hva nøyaktig er maltesisk mat? Inspirert av sin nærhet til Sicilia og Nord-Afrika, fullpakket med middelhavssmaker, er Maltesisk mat virkelig nok til å gi deg vann i munnen. Hold utkikk etter lampukipai (fiskepai), kanin-gryte, bragioli (kjøttoliven), kapunata (den maltesiske versjonen av ratatouille) og kannoli til dessert.

3. Toronto, Canada

Sommer i Toronto er en egen følelse: lange netter, matfestivaler, konserter, pop-up markeder, filmer under stjernene og piknik ved vannet. De lokale strømmer til vannkanten ved Lake Ontario for å kjøle seg ned, før de returnerer til byen for å spise sin vei gjennom matfestivalene som arrangeres om sommeren. Dra til TacoFest og RibFest i juni, Summerlicious fastpris meny-tilbud i juli og Sweetery og Taste of the Middle East i august.

4. Seoul, Sør-Korea

Koreansk kultur har fått en plass i hverdagen takket være K-Pop og serier som Netflixs Squid Game, så nå er det perfekte tidspunktet for å ta turen til dette fascinerende landet. Koreanere er stolte av sin kulinariske kultur, som betyr at reisende vil belønnes med et smørgåsbord av lokale retter, smaker og aromaer. Streetfood-boder omringer hvert hjørne, og serverer billige goder som hotteok (fylt pannekake), tteokbokki (sterke riskaker) og odeng (fiskekake). I de varme sommermånedene er Seoul Bamdokkaebi nattmarkedet på fredags- og lørdagskvelder stedet å spise, shoppe og drikke som en lokal.

5. Brighton, UK

Ingenting sier sommer i UK som fish & chips på stranda. Og Brighton, en av de mest populære strandbyene i UK, dekker behovet og har ingen mangel på flotte takeaway-sjapper langs vannkanten. Hvis du foretrekker noe litt mindre oljete, bør du sjekke ut Brightons ikoniske Shelter Hall som huser noen av regionens beste restauranter, fra autentisk italiensk pizza til fersk vietnamesisk og spicy koreansk. Det beste av alt er at den åpner seg rett ut mot stranda, så du nyter lunsjen din samtidig som du suger til deg de fantastiske utsiktene.

6. Honolulu, Hawaii

Nyt summingen fra verdenskjente Waikiki Beach i Honolulu og se ekspertsurfere seile bølgene, før du drar videre på en luau og ser på tradisjonell hula-dans. Høres det idyllisk ut? Hawaii er et tropisk paradis og hovedstaden, Honolulu, er den perfekte sommerdestinasjonen for matelskere. Enten du velger å spise lokalfisket sashimi og poke-bowls, poi (tarorot pasta) eller en massiv tallerken hvor du kan prøvesmake en rekke tradisjonelle Hawaiianske retter fra Helena`s Hawaiian Food, kommer du ikke til å stå igjen sulten. Ikke glem å ha plass til dessert: sjokolade-haupiapai, malasadas fylt med vaniljekrem, eller shaved ice.

7. Cape Town, Sør-Afrika

Cape Town er et sommerparadis på den sørlige halvkulen, med lune temperaturer og endeløse, solfylte dager som strekker seg fra november til februar. Hvis Cape Town ikke har kommet på matelsker-radaren din enda, kan du forberede deg på å bli positivt overrasket. Selv om viltkjøtt grillet på en sør-afrikansk braai (grill) definitivt er verdt å prøve, har byens flerkulturelle arv ledet til en virkelig internasjonal matvei som er rik både i smak og stil.

Stopp innom Neighbourgoods Market på en lørdag og pakk en episk piknik du kan nyte samtidig som du ser en spektakulær solnedgang fra en av byens strender.

8. Berlin, Tyskland

Om sommeren omgjøres gatene i Berlin til utendørs terrasser man kan spise på, og byens parker og sjøer er stedet å holde piknik og kjøle seg ned på. Byens multikulturelle stemning gjenspeiles i dens utrolige matalternativer og episke natteliv. Hipster-nabolaget Kreuzberg har ingen mangel på internasjonale restauranter og barer du kan få sansen for. Hvis du bare ønsker en rask bit mellom sightseeingen, kan du plukke med deg Berlins kultfavoritt Currywurst mit Pommes (pølsebiter med karrikrydder og pommes frites), Döner kebab eller salt Brezel.

9. Barcelona, Spania

Barcelona er en by som aldri sover - spesielt om sommeren. Med en av de beste bystrendene i Europa og tusenvis av barer og restauranter som kokkelerer frem spanske retter natten lang, er sommeren den beste tiden å utforske denne livlige spanske byen på. Bruk dagen på å barhoppe på vei mot stranda, og prøvesmak tapas som croquetter, Iberico-skinke, patatas bravas, bocadillos og chorizo på veien. Og når du trenger å rehydreres, bør en stor kanne iskald sangria gjøre seg bra!

10. Brisbane, Australia

Brisbane er en av Australias største byer, og ligger på Queenslands Golden Coast. Det varme været året rundt gir muligheten til å leve livet utendørs, og byen er kjent for sin laid-back følelse. Brunsj anses som en institusjon, så forbered deg på å krysse byen på utkikk etter den beste kaffen og avocado-toasten.

Sjømatelskere bør prøvesmake den mest elskede sjømaten i Brisbane - Moreton bay bugs, en liten hummer som ofte serveres etter å grilles på grillen. Og for billige retter, kan Eat Street Markets i en gammel skipscontainer-terminal gi deg internasjonal mat og live-musikk hver helg. Bare ikke glem at den australske sommeren varer fra desember til februar, så det er det perfekte stedet å besøke når det blir kaldt alle andre steder.

Tilbring sommeren din i utlandetLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer