GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Den ultimate sommerguiden til Roma

Den ultimate sommerguiden til Roma

Åh, sommer i Roma. Det får deg til å tenke på rundturer gjennom de historiske severdighetene, sluke hele fjell med myk gelato og tilbringe varme kvelder på å nyte god mat og musikk til det er sent, gjør det ikke? Men det er langt fra alt den italienske hovedstaden har å tilby.

Etter at du har sett verdenskjente Colosseum, Vatikanstaten, Pantheon og Spansketrappen, kan du følge vår guide til å oppleve mer av Roma i sommer.

1. Få mest mulig ut av morgenene...

Juni og september i Roma er varmt, men byen kan lett nå brennheite temperaturer om dagen under juli og august. Ikke la det hindre deg i å utforske dette vakre stedet, bare pass på å planlegge aktivitetene til starten av dagen. Stå opp tidlig og vær den første til å se severdighetene; du kommer til å nyte kjøligere morgentemperaturer, bruke mindre tid på å vente i køer og det kommer til å være færre turister i bildene dine. Husk å ta en vannflaske med deg; det er små offentlige drikkefontener kjent som 'nasoni' over hele byen for å passe på å holde deg hydrert!

2. …og kveldene!

Bruk den samme regelen om kveldene; ting begynner å kjøle seg ned rundt klokka 16:00, og de lokale kommer ikke engang til å tenke på å spise middag før etter klokka 20:00. Hvis du har brukt den varme ettermiddagen på å slappe av i skyggen eller innendørs (der det kanskje til og med er air-condition), kan utforskingen av byen starte på nytt om kvelden. Om natta er mange av piazzaene, monumentene og de historiske bygningene lyst opp. Dra til Trevi-fontenen, eller spektakulære Piazza Navona som ofte flyter over av artister og underholdere etter mørkets fremgang. I tillegg tilbyr mange av Romas største attraksjoner, som Vatikanstaten eller Colosseum, natturer.

3. Se en film utendørs

Å se på en storskjerm, omgitt av noe av byens historiske arkitektur samtidig som sola går ned; utendørs kino blir ikke mer idyllisk enn dette. Om sommeren kan Roma skryte på seg en smekkfull timeplan av pop-up kino-visninger under åpen himmel. Du vil finne et stort utvalg gratis visninger i Piazza San Cosimato og Piazza Vittori, og Romas eneste øy, Tiber Island, er et dødskult sted å se en film. Fra de nyeste Hollywood-utgivelsene og Hollywood-klassikere til uavhengige filmer og dokumentarer, finnes det en visning for ethvert humør. Hvis det fremdeles ikke er nok kultur for deg, finnes det en rekke live teater- og operashow også.

4. Spis, drikk og spis litt til

Det finnes mange klassiske opplevelser for matelskere du kan sjekke av Roma bucketlisten din. Du kan starte dagen med en espresso, og deretter kjøle deg ned med en generøs porsjon gelato (rett og slett veldig kremete og smakfull iskrem), og deretter sluke en nybakt pizza med tynn skorpe. Men, for å virkelig oppleve Romas kulinariske gleder, er det noen andre retter du bør lete etter. Om du elsker søtsaker bør du finne en maritozzo. Disse tradisjonelle myke bollene er fylt med krem og spises ofte til frokost. Om du ønsker noe salt, er den ultimate street-food snacken suppli - en fritert ball ris, dekket i brødsmuler og ofte fylt med ost.

Maritozzo Italian dessert

5. Utforsk parkene

Villa Borghese er Romas største offentlige park. Dette vakkert utformede grønne området er fylt med velstelte hager, tre-rammede stier, en sjø med båter, pene paviljonger og en rekke utsmykkede skulpturer og fontener. Å vandre gjennom hagene er en avslappende (og gratis!) måte å flykte fra byens stress og mas, og det er attraksjoner som blant annet en dyrehage som er over 100 år gammel, og flere kjente kunstgallerier plassert i historiske bygninger. De skjulte hagene i Villa Sciarra og den store parken ved Villa Doria Pamphilj er også gratis å besøke, og lett tilgjengelige fra sentrum av Roma.

Villa Borghese, Rome

6. Sightsee på sykkel

Den romerske Appia-veien - Via Appia Antica - er en av de eldste veiene i Roma, og pleide å strekke seg hele veien til Sør-Italia. Deler av stien er fortsatt lagt med de opprinnelige steinene brukt til å lage veien. For en fantastisk dag ute kan du leie sykler og følge veien; du kommer til å passere en rekke historiske kirker og ruiner, elegante sypresser, og til og med flere katakomber (fascinerende gravsteder under bakken) som du kan utforske, om du tør. Dette er også en fin rute for en lang gåtur, og er definitivt verdt å gjøre som det første om morgenen eller på en kjøligere dag.

Opplev Roma i sommerUtforsk
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer