GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 grunner til å elske Manchester

10 grunner til å elske Manchester
  1. Musikkulturen

Manchester har en musikkultur som konkurrerer med alle byer i verden. Besøk Hacienda, tidligere Storbritannias mest berømte konsertlokale. Dra deretter til Albert Hall eller Deaf Institute for en natt med indie rock. For en mer akustisk indusert eufori, dra til Band on the Wall eller Gorilla.

  1. I hjertet av britisk sport

Hvis du ikke har hørt om Manchester United, er det på tide at du våkner opp. Forballklubben spiller på Old Trafford, også kjent som «The Theatre of Dreams». Et lite stykke unna finner man rivalen Manchester City, og fotballstadioen deres Etihad Stadium. Det er ikke bare fotall byen er kjent for – «Sale Rugby» og «Lancashire County Cricket Club» finnes også i nærheten.

  1. Universiteter og skoler

Universitetet i Manchester er en av Storbritannias mest respekterte institusjoner. Det er hjemmet til den første moderne datamaskinen(se Alan Turing) og har hittil produsert 25 Nobelprisvinnere. Rundt blokken finner du den anerkjente skolen «Manchester School of Architecture», det ikoniske teateret «Royal Exchange Theatre» og galleriet «Manchester Art Gallery».

  1. Joviale folk

Glem Winterfell og white walkers. Folka fra nord er vennlige. Manchester er et perfekt eksempel; folk snakker faktisk med hverandre på gata! Del vitser med venner og lokalbefolkningen over en kopp te (cuppa) på den lokale cafèen, og du vil innse at det er her du hører hjemme.

  1. Manchester elsker studenter

Studentlivet i Storbritannias tredje største by er blomstrende. Fallowfield er brennpunktet for dette, kun en kort busstur fra hjertet av byen rett ned til den berømte gaten Oxford Road. Her finner du sudenter fra alle kanter som hovedsaklig sitter og studerer på kafeer eller ser sport på sportspuben. (Ikke gå glipp av EF Manchester Campus, midt i det livlige samfunnet).

  1. Det er «foodie heaven»

Stor på mat? Kom hit. Northern Quarter har en bikube av alternative, kule spisesteder – fra Yard & Coop til Luck Lust Liqour og Burn. For god mat, sjekk ut Australias underjordiske glasskammer. For en god kopp te og den beste utsikten i byen, ta med en stol opp på terrassen på Manchester House.

  1. Omgitt av natur

Det flotte med Manchester er at hvis du trenger å ta en pause fra det travle bylivet, er hjertet av det engelske landskapet kun en kort tog- eller kjøretur unna. Kom deg til Peak District på 20 minutter og la utsikten over åser og steinmyrer fascinere deg. Det verdensberømte sjødistriktet, litt lenger unna, er et viltdyrområde som består av skirende innsjøer og fredelige landsbyer.

  1. Beundringsverdig arkitektur

Noen av storbritannias fineste arkitekturer ligger i Manchester. Det som en gang var et kraftverk for tekstilproduksjon med gamle røde murverk og viktorianske varehus under den indistrielle revolusjonen, har nå blitt modernisert med glasstrium og fasader. Gode eksempler på denne fusjonen mellom gammelt og nytt finnes i gaten Deansgate, underholdningsarenaen Printworks, Victoria train station og biblioteket Central Library.

  1. Tid for shopping!

«Shop ‘til you drop». Tilbring en hel dag ute på Trafford Center, hvor du omtrent finner alle merker. Leter du etter mer ekslusive butikker? Sjekk ut Arndale eller Afflecks palass i sentrum av byen.

  1. Snakk engelsk, på nordisk måte

De lokale «Manchesterne» har sin egen versjon av det engelske språket, fulle av slanguttrykk, som for eksempel ‘our kid’ som betyr bror. Dra til Manchester og vil etterhvert snakke i nordlige toner. Det er ingen tvil om at vennene dine vil bli svært imponert.

Les mer om vår skole i ManchesterLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 12 språk og velg mellom 52 destinasjoner verden over

Les mer