GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

8 ting bare internasjonale studenter forstår

8 ting bare internasjonale studenter forstår

Et studieopphold i utlandet er en livsforandrende opplevelse. Ikke bare får du økt selvtillit, lærer nye ferdigheter, ser fantastiske steder og møter nye mennesker, men du får også utfordret komfortsonen din. Selv om du kan prøve å beskrive hvor fantastisk opplevelsen din var, er det noen ting som bare internasjonale studenter vil forstå.

1. Mat er et universielt språk

La oss være ærlige, mat er et universelt språk vi alle snakker flytende. Enten det dreier seg om å sammenligne hva alle spiser til frokost, dele bestemors hemmelige lasagneoppskrift eller å finne den beste pasta carbonaraen i Roma, vil enhver samtale uunngåelig dreie seg om mat. Som internasjonal student vil du garantert oppdage nye oppskrifter og favorittsnacks. Kanskje får du til og med smake på en lokal must-have når vennens matpakke kommer (som en smak av Vegemite fra en australier).

2. Videosamtaler er den nye normen

Familiegjenforeninger via WhatsApp-video eller Zoom er blitt normen og den perfekte rammen for å vise frem livet i utlandet. Det er noe spesielt med å vise bestemor hybelen din i Berlin, eller å slå på kameraet når du er ute og går i gatene i Italia, selv om det er litt pikselert og støyende.

3. Vennene dine er fra hele verden

Som internasjonal student vil vennegruppen din sannsynligvis representere mange verdenshjørner. Fra den brasilianske kompisen som lærer deg samba til den svenske vennen som introduserer deg for fika - verden føles mindre og mye mer spennende med en gjeng internasjonale venner. Når studiene er over, har du dessuten steder og venner å besøke i mange år fremover.

4. Det viktigste i vesken din er en verbtabell.

Glem lærebøkene - som språkstudent i utlandet er den trofaste bøyningstabellen for verb den virkelige MVP'en i vesken. For det er som å prøve å finne frem i en labyrint med bind for øynene når du skal lære et fremmedspråk uten en slik tabell. Enten du lager en selv, eller læreren deler ut en ved semesterstart, er den flekkete, krøllete og kladdete verbbøyningstabellen din nye beste venn.

5. Forsiden på telefonen din ser litt annerledes ut

Telefonen din ser litt annerledes ut i disse dager. Du har aldri brukt apper som Google Translate eller XE valutaomregning før, men nå er disse appene som en livline i et fremmed land. Fra å tyde gateskilt til å beregne valutaomregninger har de fått sin rettmessige plass på startskjermen.

6. Det er alltid noe å feire

Diwali, Thanksgiving, kinesisk nyttår og St. Patrick's Day. Patrick's Day. Du har markert dem alle i kalenderen nå, og du vet hva hver av disse spesielle feiringene betyr. Å studere i utlandet er som å bo i en multikulturell smeltedigel, så det handler om mer enn bare å feire dine egne eller det nye landets kulturelle høytider. Takket være dine internasjonale medstudenter får du også ta del i en hel verden av festligheter. Snakk om fest året rundt!

7. Du kjenner aksentene dine

Med et globalt team ved din side har du blitt litt av en aksentkjenner. Britisk, australsk, sørafrikansk - alt du kan tenke deg, kan du sikkert få til. Og du vet at chips betyr noe helt annet i USA enn i Storbritannia. Du kan høre forskjell på spansk fra Spania og Argentina, eller tysk fra nord eller sør i landet. Å studere i utlandet er som et personlig lynkurs i lingvistikk, og vennene dine er veiledere.

8. Hjemmet virker... annerledes

Det er en bittersøt følelse å komme hjem etter å ha studert i utlandet. Alt er kjent, men likevel annerledes. Du har fått et nytt perspektiv og en dypere forståelse for ditt eget hjem, samtidig som du har et brennende ønske om å dra ut på et nytt eventyr. Hjembyen din føles kanskje ikke helt som før, men det er en del av opplevelsen og skjønnheten ved globale erfaringer.

Experience a language course abroadExplore
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer