Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

10 grunner til å elske Toronto

10 grunner til å elske Toronto

Torontos besøkende blir ofte overrasket over størrelsen – det er Canadas største by og faktisk den fjerde største i hele Nord-Amerika. Toronto kan by på stort mangfold og fantastisk lokalbefolkning. Vi gir deg våre ti grunner til å elske Toronto:

1. Supertolerant

Det er mange grunner til å elske Toronto, men på toppen av lista er byens kultur for toleranse. Med mer enn 50% av befolkningen født utenfor Canada, har byen alltid vært et samlingspunkt for mennesker med forskjellige nasjonaliteter, kulturer, religiøs bakgrunn og seksuell orientering. Hvis du spør oss, er det den viktigste grunnsteinen for å bygge en flott by og strekt samfunn!

2. Sterk nabolagkultur

Denne blandingen av ulike kulturer og nasjonaliteter er en del av grunnen til at Toronto har blitt kjent som «nabolagsbyen». Toronto har mer enn 200 offisielle og uoffisielle nabolag med sin egen personlighet. Du har Kensington Market’s som er hippie chic, Cabbagetown med sine flotte viktorianske hus, Annex har studentvennlige stemning. Så har du Torontos svar på NYCs Williamsburg, Leslieville – pluss mange, mange flere.

3. Inkluderende mat

Mangfoldet strekker seg gjennom Torontos nabolag til matutvalget med velsmakende internasjonale godbiter. Byen er et mekka for koreansk, indisk, srilankisk, tibetansk, italiensk, meksikansk, japansk og kinesisk mat. Maten i Toronto er ikke bare variert, den er inkluderende. Byen er også kjent for utvalget av spisesteder for de med forskjellige kostholdsbehov og preferanser. Økologiske, veganske, rå, gluten, sukker og laktosefrie alternativer er lett å finne, og du trenger ikke å begrunne eller forklare dine personlige valg.

4. Teater og forestillinger

En anne grunn til å elske Toronto er det utrolige kultur og underholdningstilbudet. Alt fra moteshow, konserter, teater, dans til den nyere stilen: historiefortelling performance (åpen mikrofon som involverer sanne historier fortalt av ekte Torontonians for å få deg til å le eller gråte). Byens besøkende finner garantert et sted eller en sjanger som faller i smak.

5. Festivalby

Toronto International Film Festival lever alltid opp ryktet, men det finnes også en rekke andre eventer som fortjener din oppmerksomhet. Det skal godt gjøres å kjede seg i denne byen. Andre store begivenheter er for eksempel Caribana, en fire dager lang festival med karibisk kultur, Toronto Summer Music Festival, Toronto Pride, Luminato, Open Roof Festival og Toronto Fringe Festival bare for å nevne noen. Våre lodne venner blir heller ikke utelatt fra festlighetene: Det er til og med en festival for hunder og deres eiere!

6. Bruk beina

Dropp leiebilen. Toronto er flott by å gå og sykle i. Byens gater er et rutenett som gjør det enkelt å finne fram på egen hånd. De fleste store monumenter, museer og attraksjoner ligger i nærheten av hverandre. Det er et stort pluss hvis du liker å oppdage byer til fots. Byen har også 30 kilometer med underjordiske gangveier (PATH) fulle av restauranter, kjøpesentre og underholdningsalternativer med forbindelse til offentlig transport.

7. Toronto Island Park

Toronto Island Park, som opprinnelig ble opprettet i 1862 som et fritidssenter for de velstående, er nå et populært sted hvor alle byens innbyggere kommer for å koble av i en hektisk hverdag. Toronto Island Park, består av 15 små bilfrie øyer i Ontario-sjøen. Her finner du parkområder, strender og sykkelstier for en avslappende og forfriskende dag ute.

8. Lake Ontario

Lake Ontario er en av de fem store innsjøene, og en viktig del av det som gjør Toronto så flott som en by. Så snart været er fint, strømmer lokalbefolkningen til vannkanten for stranddager, cruise, restaurant- og markedsbesøk. Det finnes også masse aktiviteter som dykking eller SUP(stand up paddle). Eller så kan du kan lete etter skjulte strender, bukter og laguner på bredden av denne «instavennlig» innsjøen. Innbyggerne i Toronto elsker dette fristedet og de lokale deler mer en gjerne sine tips med deg.

9. Arkitektur

Torontos arkitektur er en blanding av georgisk, industrielt og postmoderne design. Vi gir tommelen opp til Art Gallery of Ontario, Distillery District, Gooderham Building og de hengende klasserommene «pods» inne i Apotek bygningen. Hvis du er arkitektur elsker burde du helt klart sjekke ut disse stedene i Toronto.

10.Utendørssesong

Gjennom de kalde vintrene teller kanadiere ned til det øyeblikket når det er varmt nok til å befolke byens uteplasser igjen. Så fort våren melder sitt inntog popper det opp stilige uteplasser på byens tak, fortau, gårdsplasser og innbydende terrasser og patioer, perfekt for å slappe av og nyte solen.

Lær Engelsk med oss i TorontoLes mer her..

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Reise