GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 gode grunner til å besøke Toronto

10 gode grunner til å besøke Toronto

Jeg hadde aldri trodd jeg ville like denne byen så mye! Da jeg pakket kofferten for å besøke en venn i Toronto, var jeg glad for å se han, men ikke så begeistret for å besøke Toronto. Jeg tok SKIKKELIG feil – denne byen er helt fantastisk!

Toronto er 100% undervurdert. Jeg liker byen mer enn New York! Nå skal jeg prøve å forklare hvorfor du bør besøke Toronto neste gang.

1. Torontonians

Det første jeg alltid legger merke til når jeg reiser til utlandet er samspillet med lokalbefolkningen. Torontonians, som folk fra Toronto heter, er samlet sett ekstremt vennlige, høflige og hyggelige mennesker. De har en varmhet rundt dem som umiddelbart gjør at du føler deg hjemme. Dessuten, siden en av to Torontonians faktisk er født i utlandet, er mangfoldet av byen utrolig! Dersom du flytter dit, vil du sikkert bli kjent med mange kulturer og mennesker fra hele verden.

Pro Tips: Prøv å start en samtale med noen i en bar eller bare spør etter en veibeskrivelse. Du vil bli sterkt overrasket over hvor glade folk blir av å snakke og hjelpe deg.

2. Maten

============

For meg var den vanskeligste delen om å tilbringe tid i Toronto å velge hva jeg skulle spise. Det er overraskende at byens mattilbud, det speiler alt det kulturelle og etniske mangfoldet. Hva har du lyst på i dag? Indisk? Kinesisk? Gresk? Hva med en stor haug med pommes frites, cheese sticks og saus? Poutine kan ha oppstått i den fransk-canadiske provinsen Quebec, men som Canadas uoffisielle nasjonalrett er det også ganske populært i Toronto.

Pro Tips: Ikke sikker på om Poutine ennå? Vent til kl. 03 på natten, ikke bare er det deilig, men du finner mange restauranter som serverer det på de sene nattetimene.

3. Sport i massevis

For enhver sportsfreak er Toronto en drøm. Det er et pro team for hver sesong! For å toppe det hele, alle kamper er faktiske ganske rimelige! Se de berømte Maple Leafs på isen, se en Raptors NBA basketball kamp, eller tilbring hele ettermiddagen å se baseball kamp på Blue Jays stadion. Uansett det kan ikke gå galt!

Pro Tips: Hockey er Canadas mest populære sport, så billetter til Maple Leafs kan være litt dyrt. Hvis du leter etter et morsomt og rimeligere alternativ, sjekk ut Raptors.

4. Åpne landskap

Toronto is full of green areas. There are parks on almost every corner and many streets surrounded by large, leafy trees that are  very  beautiful in spring and summer.

Pro tip: TTorontos old town er min favorittdel av byen. Den er full av store parker hvor du kan tilbringe masse tid på ettermiddagen.

5. Filmer

=============

Har du sett på Suits, Mean Girls filmen, Increadible Hulk eller Hairspray? Du gjetter helt sikkert hva alle har til felles, de ble alle filmet i Toronto! Når du kjenner igjen gater, steder og hendelser mens du går tur i gaten får det det til å føle at du har besøker et movie set!

Pro Tips: Før du drar, sjekk ut alle filmene spottene i Toronto her.

6. Rensligheten

Det er ofte en sammenheng mellom størrelse på by og hvor skitten den der. Men i Toronto er en motpol til den trenden, denne byen er den reneste byen jeg noen gang har besøkt. Jeg har ikke vært i Vancouver enda, men jeg tror Toronto er den reneste byen i Canada – ingen by kan slå denne på renhold!

Pro Tips: Bruk søppelbøtten!

7. Kulturen

Dans hele kvelden, se på sport hele dagen, dra på festivaler, konserter… Toronto tilbyr kulturelle tilbud dag og natt hver eneste dag!

Pro Tips: Hvis du liker kaffe og brettspill, sjekk ut Snakes & Lattes.

8. Road Trips

=================

En av Torontos ordtak er at det er ingenting Toronto ikke har. Men det er ikke helt sant, dersom du leier en bil vil du kunne besøke kule vingårder, hytter, vannfall og søte småbyer bare med noen timers rekkevidde.

Pro Tips: Ser du etter en dagstur et sted? Sjekk ut Niagra Falls, og avslutt dagen med en tur til til den fantastiske byen Hamilton.

9. Famous art and artists

=============================

I tillegg til å være et sted hvor fantastiske filmer har blitt laget, er Toronto stedet hvor fantastiske kunstere var født. Den mest kjente er Mr.Drake!

De fleste Torontonians elsker Drake og hva han har gjort  for byen. Han har til og med åpnet The Drake Hotel – dette må du bare sjekke ut!

Pro Tips: Dersom du har lyst til å møte Mr.Drake, se på en Raptors kamp! Han pleier alltid å se på disse.

10. Ikke så mange turister

==============================

I motsetning til de fleste andre Nord-Amerikanske byene har Toronto veldig få turister. Eller så kan det være at byen er såpass stor at man ikke legger merke til dem. Jeg er fra Barcelona, den byen er smekkfull turister uansett tid på året, derfor var dette en fantastisk overraskelse.

Pro Tips: Gjør masse turist ting. Uten kø kan du faktisk nyte den nydelige byen!

Vurderer du Toronto neste gang?

Med EF kan du reise på språkkurs fra to uker opptil et år. Les mer om Toronto her..

Sjekk ut TorontoLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer