Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

10 gode grunner til å studere språk utenlands

10 gode grunner til å studere språk utenlands

Det kan være utfordrende å lære seg et nytt språk hjemme enten om det er fra en lærenok eller et klasserom, men det er en helt annen ting å flytte til utlandet og tilbringe hver dag omgitt av språket. Og selv om begge disse metodene kan hjelpe deg med å oppnå verdifulle språkkunnskaper, har bare en av dem vist seg å den mest effektive (hint – det er ikke hjemme). Her er nøyaktig ti gode grunner for å studere et språk i utlandet er den beste metoden.

1. Du blir helt nedsenket på språket
Det er bokstavelig talt ingen måte å unngå språket du prøver å lære. Fra å snakke med vertsfamilien din og se på lokale TV-serier til å bestille mat på restauranter og til og med lese reklameplakater som er spredt rundt i byen, en hver interaksjon med lokal kultur vil føre til at du tillegger nye ord i vokabulæret ditt og føre til at du utdyper forståelsen din av språket.

2. Det vil gjøre moren din lykkelig
Du kommer til å tilbringe tid med å bo i utlandet med venner, og dine foreldre vil tro at det er en god ide. Vinn-vinn! Å gå på et språkkurs i utlandet er en opplevelse som ingen andre; Din selvtillit og uavhengighet vil blomstre mens du også blir kulturelt kunnskapsrik. Moren din vet at du ikke bare vil få en uforglemmelig tid, men du vil også utvikle verdifulle livs- og språkkunnskaper for å hjelpe deg med å nå ditt fulle potensiale, både personlig og profesjonelt.

3. Du bruker dine nye ferdigheter hver dag
Øvelse gjør mester, og når du bor i utlandet, er det ingen måte du kan unngå å sette alle dine nye språkkunnskaper i praksis hver eneste dag. Her er det beste med det: det føles ikke som å øve. Når alle rundt deg snakker sitt morsmål, blir du involvert og lærer raskt. Be om veibeskrivelse, se en film på kinoen, og sjekke ut den lokale surfrapporten: Alt teller og tilrettelegges slik at du praktiserer språket daglig.

4. Du får nye venner
Ingenting er som å finne venner for livet, når du og andre nettopp har flyttet milevis fra hjemmet og også når alle er på utkikk etter nye venner å henge med. Med internasjonale klassekamerater er du garantert en variert og interessant gruppe mennesker å lære av og le med, og det er en ting du alle sikkert har til felles: Ditt nye språk! Også, ikke glem om å koble med lokalbefolkningen; Å snakke med folk på sitt morsmål er en av de beste måtene å skjerpe øret ditt, sementere forståelsen av språket, og gi deg innsikt i kulturen.

5. Det handler om «livserfaringen»
Du lærer ikke bare et språk, du lærer å overleve i en helt ny kultur. Uansett hvor du går, vil lokallivet være annerledes enn hjemmefra. Fra sosiale hilsener til å gå til matbutikken og få venner til å ta bussen, er å bo i utlandet både spennende og utfordrende. Ved å overvinne disse daglige utfordringene, vil du kunne beherske alle motstand som kommer din vei.

6. Det ser bra ut på din CV
Først og fremst lærer du et språk som ser bra ut for din fremtidige arbeidsgivere eller videreutdannelseskrav: det viser at du er i stand til å fokusere, dedikere deg til studiene dine, og ha den slags superkule hjernen som kan håndtere å lære et fremmed språk. Men kombinere dette med beviset på at du har tatt nye utfordringer og håndtert å bo i utlandet vil du fort fremstå som er person som har hele pakken.

7. Bare tenk på ALL reisen
Å studere et språk i utlandet kan (nesten) regnes som en stor ferie.Jo, du må gå til klassen og studere, men du får også tilbringe tid med nye venner å utforske en helt ny by, faktisk et helt nytt land og en ny kultur.
8. Du vil lære talemåter og faktisk nyttige setninger
Lærebøker og klasseromsundervisning skal ikke holde deg oppdatert med slang eller lære deg
hvordan du ikke skal «drite deg ut» foran dine nye venner.Den beste måten å bli sosialt kunnskapsrik i et språk er faktisk leve i det.
9. Det er en mulighet til å få nye hobbyer
Velg et studie i utlandet, som tilbyr et annet miljø fra hjembyen din, og ta tak i enhver anledning du kommer over til å prøve nye ting. Hvis du alltid har ønsket å dykke, så reis til Malta, eller ta kurs i San Diego for å bli en pro surfer på fritiden din. Å utforske skogene utenfor Vancouver, kan du oppdage en kjærlighet for gåturer, eller etter å ha tilbrakt en vinter i Tokyo og besøkt skistedene, kan du finne snowboard er din nye livslange hobby.
10. Du vil få nye matvaner
Fordi mat er selvfølgelig alltid en viktig del av enhver beslutning. Hvert land har sin egen kultur og mat, og egne regionale signaturretter. Tenk hvor mange forskjellige tapas du kan spise mens du studerer i noen måneder i Barcelona eller hvor mye ost du kan spise på et semester i Paris
Les om studier i utlandetLes mer her..

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Språk