Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

10 kjendiser du ikke visste var flerspråklige

10 kjendiser du ikke visste var flerspråklige

Kjendiser: De er akkurat som oss, ikke sant? OK, så kanskje de har noen få (prøv millioner) flere Instagram-følgere enn oss, MEN mange av dem innser også verdien av å lære et annet språk. Her er en en rekke kjendiser som er flerspråklige!

1. Bradley Cooper – engelsk og fransk

Oh bonjour, Monsieur Cooper. Etter å ha blitt forelsket i språket etter å ha sett Chariots of Fire, ble Bradley sitt oppdrag å legge til «flytende fransk» til sin liste over talenter og studerte i seks måneder i Aix-en-Provence. Bradley har vist seg sine fantastiske språkferdigheter på den røde løperen og har imponert fransktalende nasjoner ved å gi intervjuer på sitt eget språk på presseturer.

2. Mila Kunis – russisk og engelsk

Mila er født i Ukraina, her var hennes første språk russisk. Så da hun plutselig skulle starte skolegangen i syv år i L.A, hadde hun ikke annet valg enn å lære engelsk – raskt. Hun har virkelig perfeksjonert sin glatte amerikanske aksent, og selv om hun sjelden trenger å bruke russisk i disse dager, snakker hun russisk med foreldrene hennes slik at hun opprettholder språketferdighetene.

3. Sofia Vergara – spansk og engelsk

Skuespillerinne og modell Sofia Vergara vokste opp i Colombia og begynte sin karriere som vert for flere spansktalende TV-programmer i amerikansk. Men etter å ha lært engelsk flytende mens hun var på skolen, har hun siden landet mange TV- og filmroller (du har sett henne som Gloria i Modern Family), der hun har bestått den amerikanske statsborgerskapstesten med en perfekt score.

4. Sandra Bullock – engelsk og tysk

Sandra sin far er en amerikansk hæroffiser og moren er en operasanger fra Tyskland, dette er grunnen til at Sandra snakker begge språk. Hun tilbrakte flere år i barndommen på Europe-tour med moren og har bodd i Tyskland. I Tyskland var hun til og med å se på flere tyske operaopptredener. Selv om hun blir litt sjenert av å snakke tysk i offentligheten, har hun gitt flere takketaler for priser på tysk og overrasket publikum for sine ferdigheter.

5. Mark Zuckerberg mandarin og engelsk

En av dagens mest suksessrike entreprenører: det er lett å anta at grunnleggeren av Facebook lærte Mandarin fordi det er talt av over en milliard mennesker. Det er sant, det er et forretningsmessig trekk, men hans misunnelsesverdige Mandarin-ferdigheter er også en gest av kjærlighet. Hans kone er kinesisk, og han har lært seg språket slik at han kan snakke med sin nye familie (inkludert bestemor) på sitt morsmål. Nåh det er romantisk det!

6. Natalie Portman – engelsk, spansk, tysk, japansk og hebraisk

Å lære seg et nytt språk er virkelig imponerende! Så å være flytende i engelsk, spansk, tysk, japansk og hebraisk gjør FNs ambassadør og A-list skuespillerinne Natalie Portman til en seriøs utfordrer for #WCW. Hun flyttet fra Jerusalem til Amerika da hun var tre år gammel, lærte hebraisk på skolen, og har fortsatt å vokse sine flerspråklige talenter som voksen. Hun er også kjent for å hoppe over filmpremier for å studere.

7. Tom Hiddleston – engelsk, spansk, fransk og gresk

Tom Hiddleston har verdens mest perfekte engelske aksent. Ryktet sier det at Tom kan snakke ni forskjellige språk, men han er bare flytende i fire av dem: engelsk, spansk, fransk og gresk. Tom er jo en filmstjerne og når han reiser prøver Tom alltid å snakke eller lære noen få setninger på lokalspråket. Så egentlig kan han snakke fem språk i tillegg til engelsk, spansk, fransk og gresk.

8. Rita Ora – engelsk og albansk

Selv om Rita flyttet til England fra Kosovo da hun var bare en barn, vokste opp med å snakke med sine kosovar-albanske foreldre på sitt morsmål, hun er flytende i albansk. I intervjuer har Rita snakket med stolthet over å være en av Kosovos få berømte ansikter og sørger for at språket forblir en del av hennes liv.

9. Colin Firth – Engelsk og italiensk

Selv utenenfor TV-skjermen er herr Darcy oppskriften på romantikk. Han lærte seg italiensk for å imponere sin kone, Livia Giuggioli og hennes familie, og han har nylig søkt om italiensk statsborgerskap. Han innrømmet at hans interesse kunne ha litt med potensielle roller å gjøre, og sa at selv om han kunne ta en rolle i en italiensk film, ville det bare være hvis hans karakter var en engelskmann som snakket italiensk..

10. Sandra Oh – Koreansk, Engelsk, Fransk, Spansk

Med koreanske foreldre og barndom i Ottawa, Canada, er det ikke overraskende at Sandra har hatt en flerspråklig livsstil fra dag en. Men når du er i et land som i seg selv er kjent med en stor fransktalende befolkning, hvorfor stoppe bare på engelsk og koreansk? Etter å ha studert kjærlighetsspråket fransk mens hun var gikk på skuespillerskole i Montreal, har hun siden også lært seg spansk.

Er du klar for å lære deg et nytt språk?

Velg mellom våre 50 destinasjoner og 9 språk her..

 

Ønsker du å lære et nytt språk?Les mer her..

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Kultur