GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 skjulte perler i Brighton

10 skjulte perler i Brighton

Brighton er en unik og kul by - stappfull med skjulte perler som gir kystbyen sin uimotståelige sjarm. Selv om jeg nøler litt med å dele mine topp 10 (de skjulte perlene kommer plutselig ikke til å forbli skjulte lenger), ville det ha vært urettferdig av meg å ikke dele disse skattene med deg og resten av verden. Nyt dem!

1. Marmalade

Hvis du elsker hjemmebakte wienerbrød, økologiske produkter og smakfull kaffe er et besøk til Marmalade en ren nødvendighet. Kaféen har fantastisk mat og drikke, en hyggelig atmosfære og ligger avsides fra Brightons livlige gater.

2. City Books

Det jeg elsker mest med Brighton er det faktum at byen er full av hyggelige, uavhengige bokhandlere. Favoritten min, City Books ligger på Western Road, hovedveien som knytter Brighton sammen med Hove. Enten du er på utkikk etter én spesifikk bok eller bare ønsker å la deg inspirere, er et besøk til butikken noe du ikke vil gå glipp av. De har til og med et stort utvalg signerte kopier - en kjempebonus til alle lesehester der ute!

3. Twisted Lemon

Twisted Lemon, bortgjemt i et lite smug i South Lanes, er Brightons beste cocktail-bar. Uten tvil. Mocktail-listen strekker seg langt og oppdateres kontinuerlig - perfekt for alle dere som foretrekker de alkoholfrie alternativene.

4. Snoopers Paradise

Du kan ikke besøke Brighton uten å inkludere et besøk til North Lanes og Snoopers Paradise. Fascinerende, eller hva? Ingen ord kan beskrive variasjonen av ting du finner i denne butikken. Det som tidligere var et kjøpesenter har blitt omgjort til en rekke selvstendige sjapper som selger alt fra gamle kameraer til vintage-klær og tegneserier. Du kommer til å bruke flere timer bare på å gå gjennom alt.

5. Terre à Terre

Terre à Terre er det perfekte stedet for deg om du er på utkikk etter en lekker, kjøttfri restaurant som tilbyr matretter fra verden over. Menyen, som inneholder både vegetariske og veganske alternativer, lister opp en stor variasjon av smakfulle retter og et dessert-utvalg som gir en vann i munnen. Dette er det perfekte valget for et hyggelig måltid ute med venner.

6. Komedia

Om du er på utkikk etter en minneverdig kveld på byen trenger du ikke å lete lenger enn til Komedia i North Lanes. Live-musikk, stand-up show og klubbkvelder - du finner alt her. I bygningen ved siden av finner du Duke`s at Komedia, som viser en kombinasjon av gamle og nye filmer i tilsvarende avslappede omgivelser.

7. Falmer Hiking Loop

Det beste Brighton har å tilby ligger ikke kun midt i byen. Kun en kort bil- eller sykkel-tur fra sentrum ligger Falmer, med en sti som danner en runde gjennom en idyllisk skog. Langs runden finnes både en dam og flotte utsikter over South Downs. Dette er perfekt for en kort spasertur eller en lengre dagstur, og mot slutten av runden er det til og med en pub du kan la deg friste av.

8. 17 Grams

Det er ingen mangel på kaféer i Brighton, men 17 Grams har bygd et navn for seg selv som en avslappet espresso-bar og deli som tilbyr et stort utvalg lekre veganske og vegetariske småretter. Kaféen, som er plassert i sentrum, er det perfekte stedet å stikke innom for å dra med seg en kopp kaffe på vei til jobb eller skole.

9. Graffiti

Dette er ikke én skjult perle i teorien, men heller noe som representeres gjennom hele byen (og ofte blir oversett!). Da jeg først ankom, elsket jeg å reise rundt i både North og South Lane og ta bilder av disse fantastiske kunstverkene. Graffiti er en viktig del av Brightons unike sjarm, og hvis du er fotografi-avhengig slik som jeg er, kommer du raskt til å holde deg opptatt i noen timer.

10. Loppemarked – Kemptown

Min siste skjulte perle i Brighton er nødt til å være loppemarkedet i Kemptown, et unikt område øst for byen. Du skal jobbe hardt for å finne et mer variert utvalg av antikviteter, plakater, plater, kunstverk og annet pikk-pakk noe annet sted i byen (og for så vidt i hele verden). Hvis du liker å rote gjennom loppemarkeder er dette det ultimate stedet for deg.

Opplev Brighton med ossLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer