GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

17\. Mai feiring i utlandet

17\. Mai feiring i utlandet

Nasjonaldagen er rett rundt hjørnet og vi gleder oss til å feire den! Visste du at 17. Mai blir feiret mange steder rundt om i verden? Er du student eller bor i utlandet er sjansen stor for at du kan få feiret dagen sammen med andre festglade mennesker.

Bor du et sted med en sjømannskirke i nærheten bør du sjekke ut om de har et opplegg der du bor. Det er nemlig stor mulighet for at du kan få oppleve både 17. Mai-tog, god mat, aktiviteter og korpsmusikk. På nettsiden deres kan du finne en stor oversikt over aktiviteter og opplegg for dagen rundt om i verden.

Her kommer noen utenlandske byer som ikke holder igjen på nasjonaldagen.

London

I London inviteres folk til feiring fra formiddag til kveld. I tillegg til gudstjeneste i Sjømannskirken blir det taler, barneleker, matsalg og underholdning i Southwark Park. Den store dagen avrundes med nasjonaldagsfest i sjømannskirken med snitter og bløtkake.

Informasjon om program i London: Ler mer

New York

De siste årene har flere tusen nordmenn samlet seg i sjømannskirken for å feire nasjonaldagen den 17. mai. I år stiller sjømannskirken med brus, pølser og is. Marit Larsen kommer også for å holde en konsert. De kreves ingen påmelding for å bli med på feiringen, men husk å ta med penger, da det blir salg av flere 17.mai-delikatesser. Det blir selvfølgelig også barnetog. Våre studenter fra Academy i New York forteller at de feiret nasjonaldagen noen lunde likt. Dagen startet med en stor felles frokost. Senere ble det holdt taler og dagen avsluttet med vafler og sekkeløp ved Sjømannskirken.

Informasjon om program i New York: Les mer

Paris

I Paris er det også 17. mai feiring i regi av sjømannskirken. Dørene åpner kl 10 og feiringen starter med gudstjeneste i kirkens vakre hage kl 11 og avsluttes kl 16 med lotteri. Her blir det salg av lodd, pølser, is, brus, kaffe og kaker. Det blir også taler, sang og aktiviteter for barna. Husk små sedler og mynter. Den Norske klubben «Cercle Norvégien» inviterer også som vanlig til festmiddag på kvelden.

Informasjon om program i Paris og påmelding: Les mer

Costa del Sol

I Costa del Sol starter feiringen med en gudstjeneste sammen med den norske skolen i Benalmádena kl 10. Deretter er det gudstjeneste ved turistkyrkan i Fuengirola/Los Boliches. Det blir tog langs strandpromenaden til havna Fuengirola hvor det er lagt opp felles program. Leker for de små og matservering blir det også.

Informasjon om program i Costa del Sol: Les mer

Dubai

I Dubai starter nasjonaldagfeiringen med flaggheising kl 8. Videre blir det frokost/brunsj fra 8-10. Det blir også taler, sanger, matservering og til slutt en svømmekonkurranse for de små.

Informasjon om program i Dubai: Les mer

Houston

Her blir det gudstjeneste, hilsen fra Kong Harald, 17. mai-tog og mat. Arrangementet starter kl 13 og alt foregår i sjømannskirken i Pasadena. Prisene er 20$ for voksne og 10$ for barn.

Informasjon om program i Houston: Les mer

København

I København fortsetter de den storslagne tradisjonen om å markere nasjonaldagen. Feiringen starter med flaggheising kl 8 og varer hele kvelden. Her blir det taler, leker for barn og voksne, folketog og festgudstjeneste. Kl 19 er det grilling i parken utenfor kirken(krever påmelding).

Informasjon om program: Les mer

Sydney

I Sydney arrangeres det 17. mai feiring i regi av ANSA. Her blir det ordentlig norsk feiring med med god mat og drikke inkludert i billettprisen (350kr for medlemmer og 450kr for ikke-medlemmer). ANSA har også leid båten Bella Vista – en nydelig glassbåt med perfekt utsikt som vil kjøre rundt i Sydney Harbour. En student som tidligere bodde i Sydney, Australia forteller at de feiret nasjonaldagen på samme måte som Australienerne feirer sin nasjonaldag. Dette innebærer grilling av kjøtt og sjømat på stranden samt at de gikk i 17. Mai-tog foran Operahuset.

Informasjon om program og påmelding: Les mer

Om du ønsker å feire den store dagen, men ikke har noen Sjømannskirke i nærheten kan du samle sammen en gjeng og lage deres helt egne feiring. Det trenger ikke være nordmenn, hvorfor ikke lære dine nye, utenlandske venner om hvordan vi feirer dagen? Det er sikkert kjempe gøy og interessant for dem å oppleve.

Da gjenstår det bare å si hipp hurra og gratulerer med dagen!

REIS MED EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på