GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

6 byer du må besøke i 2017

6 byer du må besøke i 2017

Vi er godt igang med 2017, og du har sikkert gitt opp nyttårsforsettene dine (jeg vet jeg har), men du kan fortsatt fokusere på å forbedre deg selv gjennom sinn og kropp. Hvordan? Ved å reise og utforske vår fantastiske verden selvfølgelig. Her er mine topp seks byer du må besøke i 2017:

1. Dublin

Den perfekte byen for en avslappet helgetur.

Med 666 lisensierte puber og 10 millioner pints med Guinness som produseres hver dag, vil det være vanskelig å finne en bedre by for en avslappende kveld med venner. Men Dublin har så mye mer å by på – fra litteratur og kultur på det berømte Trinity College (med alumnis som Oscar Wilde og Bram Stoker – skaperen av Dracula), til National Gallery og Irish Museum of Modern Art (IMMA) for kunst. Trenger du en utflukt? Dra til byens Phoenix Park, den største parken i Europa, for en avslappende spasertur, eller ta toget til den søte lille byen Howth for den ferskeste sjømaten i verden.

2. Seattle

En undervurdert perle på vestkysten, perfekt for en uke med deilig mat, kultur og amerikansk sport.

Seattle er skikkelig undervurdert – det er hjembyen til Amazon (.com, ikke regnskogen) og Starbucks og must-sees som Sculpture Park, Ballard Farmers Market, Pike Place Market, Seattle Art Museum eller Experience Music Project, det er god mat og kultur uansett hvor du drar. Det er også et mekka for fans av amerikanske idretter som fotball (må ikke forveksles med det de kaller soccer der borte), med lag som Seahawks, Mariners eller Sounders. Hvis bylivet blir litt mye kan du ta en vanntaxi til Alki Beach hvor du kan lage bål og nyte s’mores på en lun sommeraften, eller ta fergen til Bainbridge Island og unne deg en iskrem på Mora.

3. München

En sjarmerende by perfekt for en langhelg med tysk hjertevarme, vakre parker og surfing (ja, du leste riktig).

Kommer du deg ikke til California eller Australia for å lære å surfe? Ingen grunn til bekymring, bare reis til München. Den bayerske byen i den sørlige delen av Tyskland er selve hovedstaden for elvesrufing (og faktisk fødestedet til sport). The English Garden er et flott sted å stoppe for å chille, spise en tysk pølse eller to, og bare henge med venner på en varm sommerdag. Hvis været ikke er på din side kan du dra til Volksbad, et autentisk,gammelt romersk spa som vil gjøre at du føler at du har reist tilbake i tid. Eller hva med å utforske Tumblingerstrasse, hjertet av Münchens voksende urbane kunstliv. Utenfor byen ligge slottet Neuschwanstein, som er et absolutt må-se – det inspirerte faktisk Disney Magic Kingdom slottet og er et herlig sted å tilbringe en dag på.

4. Tokyo

En by fyllt av merkelig kultur og fantastisk mat!

Tokyo er delt opp i ulike distrikter – hver med sin egen unike smak og karakter. Du kan ta en båttur nedover Kanda-elven fra Nihon og se kabuki, et tradisjonell japansk danse-drama, på Kabukiza Theatre. Dra til distriktet Harajuku for det siste innen urban kultur, typisk japansk mote og de nå verdensberømte katte kafeene. For en dose med natur må du dra til Yoyogi Park og den berømte Meiji Shrine i sentrum av byen suge til deg skikkelig zen vibes. Selv om Tokyo er stappfull av restauranter for alle tenkelige anledninger er sushien faktisk helt legendarisk. Jeg anbefaler Tokyo Sushi Academy Tsukiji for en 90-minutters klasse (kun på lørdager) – en mulighet ikke bare til å spise mer sushi enn du noen gang har spist før, men lære å lage det også.

5. Sydney

Verdens chilleste by og hjemmet til de vakreste strendene i verden.

En av de mest fotograferte havnebassengene i Australia er å finne på Bondi Beach, så hvis du ikke liker å svømme i det store havet, kan du velge dette 50-meters saltvannsbassenget som finnes langs Bondi og spasere til Coogee i stedet. Denne turen er en lett tur på ca seks kilometer, og er en perfekt måte å nyte byens fantastiske kystlinje på. For en avslappet piknik må du dra til fantastiske Royal Botanic Gardens, og for en mulighet til å utfordre høydeskrekken og se en virkelig storslått utsikt over byen, må du klartre opp den verdensberømte Harbor Bridge. Ikke helt ferdig med strandliv? Ta fergen til Manly Beach, komplett med en morsom strandpromenade, flotte surfe spots og en Ben og Jerrys iskrem butikk i tilfelle du får desperat lyst på den beste isen.

6. Rio de Janeiro

_En fantastisk perle av en by, perfekt for en uke eller to med strender, fjell og deilig mat.
_

I tillegg til fantastiske restauranter (jeg anbefaler at du starter dagen med frokost på Forte de Copacabana og slutter med churrasco – en brasiliansk BBQ middag på et spisested i byen). Sørg for å ta taubanen opp til [Pao de Acucar](http://Pao de Acucar) for en utrolig panorama utsikt, og gå tur på Pedra Bonita og Forte do Leme eller en sykkeltur rundt Lagoa. Og siden byen handler om strendene, må du nyte Pedra do Arpoado, Grumari og Ipanema, bare for å nevne noen av byens strand perler. For å toppe hele turen må du ta trikken opp til Corcovado – den berømte Jesus-statuen og symbolet på Rio – og ta en episk “, bare i Rio” selfie.

REIS MED EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på