GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Den ultimate sommerguiden til Perth

Den ultimate sommerguiden til Perth

Hvis du er en fan av de lange, varme sommerdagene (og ærlig talt, hvem er ikke det?), er det egentlig bare et sted å reise til når året nærmer seg slutten; Australia. Når vi på den nordlige halvkulen begynner å lete etter favorittskjerfet vårt, setter Aussiene i gang med å finne sine 'thongs' (også kjent som flip-flopper).

I Perth, på Australias vestkyst, varer sommeren fra desember til februar. Det er sjelden regn, noe som gjør det til et supert tidspunkt å reise ut og utforske denne livlige byen.

1. Dra på stranda

Perth ligger ved kysten, så byen kan skryte på seg vakre lengder av sandfulle strender. Surfere; ta brettet ditt og dra til Trigg Beach eller Watermans Bay for å ri på bølgene når tidevannet kommer. Kjente Cottesloe Beach har ofte milde bølger og er et perfekt sted for en svømmetur, akkurat som Rockingham Beach sør for byen.

Hvis du har snokleutstyr er Mettams Pool, med masse marineliv og et grunt rev, stedet å utforske livet under vann. Alternativt kan du snorkle til et fascinerende skipsvrak fra 1905 som ligger i klart, grunt vann bare noen meter fra vannkanten ved Coogee Beach. Med så mange forskjellige strender å oppdage kan du komme til å måtte bruke hele sommeren på å finne din favoritt...

2. Slapp av i Kings Park

Kings Park, plassert på mer enn 400 hektar med land i hjertet av Perth, er en av de største byparkene i hele verden. Men, det er ikke bare parkens størrelse som er imponerende; det er hjem til en enorm variasjon av lokale villblomster som lever i den australske naturen, og hele parken eksploderer i farger under vår- og sommermånedene.

Kings Park and Botanic Garden Perth

Stier krysser parken på langs og på tvers og gjør den til et fantastisk sted å gå en tur, løpe, eller ha en piknik i skyggen av en av trærne. Utsikten kommer også til å imponere deg, da parken ser ut over byens skyline og Swan River.

3. Møt det lokale dyrelivet

Snorkling er en bra måte å se fisker og korallrev på, men hvis du tar en båttur lenger fra land vil du kunne nyte enda større marine-opplevelser, som å se grupper av delfiner. Knølhvaler migrerer langs kysten av Vest-Australia mot Antarktis og, hvis du er heldig, kan du kanskje se disse rolige kjempene på en båttur på starten av sommeren, i desember.

Tilbake i byen bør du holde øynene åpne rundt Swan River, da fuglen elven er oppkalt etter kan ses året rundt; den sorte svanen er nesten fullstendig svart, med unntak av den sterke rødfargen på nebbet. For å møte noen pelskledde venner kan du ta en dagstur til rolige Rottnest Island, bare en 30 minutters båttur fra Perth, for å se en vennlig liten quokka.

Perth Swan River

4. Utforsk Fremantle

Perth er en travel storby, men for noe litt mindre kosmopolitisk bør du dra sydover til havnebyen Fremantle. Dette området kalles noen ganger Perths gamleby, og det er lett å se hvorfor. De historiske byene er rammet inn av vakker arkitektur som kan dateres tilbake til Viktoria-tiden og det finnes et endeløst utvalg fantastiske kaféer, barer og restauranter man kan nyte.

Byen er også hjem til det gamle UNESCO-bevarte Fremantle Prison, som ble bygget av innsatte som en del av den britiske bosetningen i området, og spilte en stor rolle i å gjøre regionen til det den er i dag.

5. Lær om Aboriginer-historien

Aboriginske samfunn er de tradisjonelle eierne og forvalterne av landområdene rundt Perth. Før britene bosatte seg der, var regionen hjem til flere Aboriginske folk, inkludert Noongarene.

Flere guidede og selv-guidede byturer kan lære deg om den kulturelle relevansen til steder som Swan River, vise deg trærne som har spirituell signifikans eller som ofte ble brukt til å lage verktøy og våpen, og lære deg litt om tradisjonell medisin laget fra planter i villmarken.

6. Bli kulturell

Det finnes mye som kan holde kultur-søkere opptatt i Perth, med museer i verdensklasse, teatre og kunstgallerier som the Art Gallery of Western Australia, og det Vest-Australske museet Boola Bardip. Det finnes utpreget gatekunst nesten overalt, og i sommermånedene er du aldri langt unna live-musikk; fra store konserter til lokale musikere som spiller på pubber, artist-opptredener i parken, og lett jazz som flyter ut av hyggelige barer.

Street art in Perth

På sensommeren hvert år henter Perth Festival hundrevis av kreative og kulturelle arrangementer til byen for å dekke alt som heter musikk, film, dans og litteratur. Festivalen samarbeider med australske og internasjonale artister, og passer på å lage et arrangement som feirer områdets sterke urfolkstradisjoner.

Planlegg en drømmesommer i PerthLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer