GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

7 spennende steder å surfe på

7 spennende steder å surfe på

Når de fleste tenker på surfing, kommer gjerne de klassiske stedene som Hawaii, Costa Rica, Bali og Sør-California opp, men med surfingens blomstrende popularitet finner man surfebølger over hele verden.

Som lidenskapelig surfer har jeg gjort min rettferdige andel av researech og surf-relaterte reiser og utover de åpenbare stedene, finnes det mange spennende og uventede fantastiske steder å reise til.

1. Bundoran, Irland

Det hotteste surfestedet i Europa er faktisk ganske kjølig, men hvem trenger varmt vann, for å surfe? Bundoran ligger bare tre timer fra Dublin, og tiltrekker seg folk fra hele verden som ønsker å surfe i det ferske Nord-Atlanterhavet. Ikke la temperaturen skremme deg, med en 6 / 5mm eller 5 / 4mm våtdrakt og støvler leid fra den lokale butikken, vil du være klar til å utforske Bundorans strandferier uten å fryse.

Beste tiden å reise på: August – September

Diggeste maten etter surfingen: Shepherd’s Pie

2. New York, USA

Tenkte meg at du ikke så denne komme. Jepp, The Big Apple er faktisk ganske bra for surfing. Hopp på t-banen på Manhattan og 1 time og 15 minutter senere kommer du til Long Islands sørkyst. Nybegynnere bør dra til Long Beach, hvor morsomme sanddyner lager perfekte små bølger. Mer avanserte surfere kan prøve lykken i Rockaway’s barreling beach break.

Beste tiden å reise på: August – October

Diggeste maten etter surfingen: New York pizza

3. Hoddevik, Norge

Når du tenker på Norge tenker du vanligvis på rød-malte hus og flotte fjorder. Du tenker ikke nødvendigvis på surfing. Hoddevik er det første skandinaviske surfparadiset. Hoddeviks strandcamping, ferske sjømat og gode bølger ligger på vestkysten, mellom store fjell, og er det perfekte stedet for nybegynnere som ikke lar seg skremme av det kalde vannet.

Beste tiden å reise på: August – October

Diggeste maten etter surfingen: Brunost

**4. München, Tyskland

**

Ikke all surfing krever saltvann. München er en flytur unna det nærmeste havet, men det har blitt et mekka for elvesurfing. Byen har tre elver: Eisbach på Haus der Kunst, Floßlände i Thalkirchen og Isar River ved Wittelsbacherbrücke. Eisbach løper langs kanten av byens engelske hage og er den mest populære.

Beste tiden å reise på: Juni – August

Diggeste maten etter surfingen: Bretzel

5. San Francisco, USA

Bedre kjent for sine hippier og tech nerder, men San Francisco er perfekt for et surfeopphold. Med kjølige temperaturer i vannet og et “sharky” rykte, er San Francisco mindre overfylt enn Los Angeles eller San Diego, men minst like bra. Pacifica, som ligger 24 km sør for byen, har en beskyttet bukt som byr på morsom sommer surfing for longboarders og nybegynnere, mens Ocean Beach, på byens vestside, har en utfordrende strandlinje for erfarne surfere.

Beste tiden å dra: August – Oktober

Diggeste maten etter surfingen: Green juice og dumplings i Chinatown

6. Tokyo, Japan

Verdens største by kan virke som et usannsynlig sted å finne surfkultur, men i virkeligheten finnes det noen flotte surfesteder som lett kan nås fra byen via offentlig transport. Det mest populære surfestedet kan bli funnet i Chiba Prefecture. Onjuku er et populært sted for nybegynnere og middels surfere, og tilbyr mange steder å leie brett og våtdrakter. Bare husk at surfing i Japan handler like mye om bølgene som det handler om opplevelsen, så ikke glem å snakke med lokalbefolkningen, de er kjent for å være noen av de vennligste i verden!

Beste tiden å dra på: Juli – September

Diggeste maten etter surfingen: Ramen

7. Cornwall, Bournemouth & Newquay, UK

Kanskje ville King Arthur og Knights of the Round Table vært surfere hvis de hadde gitt mer oppmerksomhet på hvor gode bølgene var. Cornwalls kyst er kjent for mytiske Camelot, bare tre timer fra Bristols sentrum og har surfealternativer for alle nivåer. Hvis du er ute etter nybegynnerbølger, er Bournemouth det perfekte stedet. De med mer erfaring kan dra til Newquay, som byr på både store nord-atlantiske vintersveier og  bølger gjennom våren og sommeren.

Beste tiden å dra på: August – Oktober

Diggeste maten etter surfingen: Cornish pasty

REIS MED EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på