GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Bli med på et ekte Amerikansk prom: steg for steg

Bli med på et ekte Amerikansk prom: steg for steg

Bloggeren Tilde har vært på utveksling i Fergus, USA og har vært så heldig at hun har vært med på prom. Les om hennes fantastiske opplevelse her.

For et par uker siden fikk jeg oppleve det jeg har drømt om å oppleve i flere år, nemlig prom. Det er en dans som skolen arrangerer for de eldste studentene, og det er en veldig stor greie, og veldig formelt. Det er også en veldig laaang «prosess», som jeg tenkte å gå igjennom steg for steg i dette innlegget. Enjoy!

1. Date

Jeg ble spurt av en hyggelig fyr som heter Hunter. Ei venninne av meg kjørte meg til Dairyland (en veldig god kafe hvor du kan kjøpe iskrem og popcorn-chicken). Vi møtte han der, også skulle han vise meg talen som han skulle holde på skolen, og da hadde han skrevet en rekke huske-kort, og på det ene kortet jeg bladde frem sto det “Vil du gå til prom med meg?” og jeg sa selvfølgelig ja!

2. Kjole

Moren til ei venninne av meg tok oss en litt større by, Fargo, for å finne prom-kjoler. Vi dro til flere forskjellige butikker og sjekket ut utvalget deres, og det var veldig gøy!  Det var morsomt å prøve alle de forskjellige kjolene de hadde, og hjelpe venninnene mine og finne deres kjoler.

3. Dekorasjon

Her i Fergus er både Juniors og Seniors invitert til prom, og det er juniorene som får i oppgave å dekorere før dansen. Det er frivillig, og jeg valgte å melde meg, for opplevelsen (pluss at vi fikk fri fra skolen en dag og gratis pizza).

4. Corsage

I USA er det tradisjon at guttene gir jentene en corsage for å ha på armen, og jentene gir en som matcher til guttene for å ha på dressjakka. Jentene tar ofte vare på deres og tørker dem, noe som jeg kommer til å gjøre. Jeg synes det er så kult!

5. Photoshoot

Når alt og alle endelig var ferdig med å stelle seg og kledd på seg finstasen, var det på tide å ta bilder før alt offisielt startet. Smilemusklene mine ble ganske slitne, men det var verdt det. Jeg mener, se hvor bra vi ser ut!

6. Grand March

Her ble vi ropt opp parvis, og måtte opp på scenen foran et stort publikum, før vi satt oss ned for å se på resten av elevene, og videre til dansen sammen. Ikke min favorittdel, men det var gøy å oppleve 20-sekunder of fame.

7. Dansen

Musikk, god mat, og kule folk. I tillegg har dansen et tema som endrer seg fra år til år, og i år stemte seniorene fram maskeradeball, noe jeg syntes var kjempekult, selv om ikke mange brukte maskene på selve dansen.

8. Post-Prom

Rett etter dansen, dro vi alle hjem til venninnen min sin kjæreste, hvor vi skiftet klær, spiste mer mat, og slappet av, før vi dro på post-prom. Her kan vi være med på forskjellige leker, spill, spise mer gratis mat, vinne forskjellige priser, og bare slappe av. Favorittdelen min her var nok på slutten når vi så på et hypnose-show. De hadde leid inn en hypnotisør, som hypnotiserte noen av studentene, noe som var utrolig artig. Han kunne bokstavelig talt fortelle dem hva som helst, og de ville gjøre og tro på han, og de var helt ute rett og slett.

9. Avslutning på kvelden

Da ballet var over dro vi til en kirke som serverte frokost, og da var klokken rundt 4 om natta, så vi alle var supertrøtte. Vi bare stappet i oss maten, og dro hjem for å sove, og tro meg, det var herlig! Jeg var dødssliten, men det var absolutt verdt det, prom var en fantastisk opplevelse for meg, og jeg skulle ønske jeg kunne gjøre det igjen!

DRA PÅ UTVEKSLING MED EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på