GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

CHRISTIAN I COSTA RICA – Reisebrev

CHRISTIAN I COSTA RICA – Reisebrev

CHRISTIAN I COSTA RICA

– EF – Studieår i utlandet

‘QUE PURA VIDA!’

For cirka 1 år siden dro jeg alene, uvitende, men utrolig spent på hva Costa Rica kunne tilby meg. Turen dit er kjedelig prat. Men når jeg kom vel frem til det nye landet jeg skulle tilbringe 7 mnd i skjønte jeg med en gang at dette var den beste avgjørelsen jeg kunne ha gjort! Alle menneskene var så glade og lette å prate med. Jeg landet i San Jose og skulle tilbringe min første natt på et hotell der før jeg begynte på min 5 timers lange busstur til Playa Tamarindo. På hotellet var det en kjempe hyggelig gammel dame som tok godt vare på meg og hjalp meg med det jeg måtte trenge. Jeg var helt slått ut av turen hit, men klarte fortsatt ikke å sove fordi jeg var så spent.

Etter litt sovnet jeg, og da jeg våknet var det som om solen vekket meg og sa ‘good morning’.

Jeg hadde en herlig frokost før jeg la på vei til Playa Tamarindo. Jeg oppfordrer absolutt de som kan litt spansk å reise til Playa Tamarindo på egenhånd. Jeg tok lokalbussen og betalte totalt 10 dollar. Jeg fikk mye ut av å reise på egenhånd og følte meg raskt som en av de lokale. Da jeg etter 5 lange og varme timer i en lokalbuss kom frem til skolen ble jeg møtt av hyggelige EF ansatte, som viste meg hvor jeg skulle bo gjennom oppholdet mitt.

[

](https://mediakey1.ef.com/blog/wp-content/uploads/sites/31/2016/12/gfhuj.png)[

](https://mediakey1.ef.com/blog/wp-content/uploads/sites/31/2016/12/hghjk.png)
DET GODE LIV I PLAYA TAMARINDO

Jeg valgte å bo på skolen hvor man deler rom med 2-3 andre eller mer, noe som er kjempe gøy. Man blir som en familie med de man bor med, fordi man er sammen 24 timer om dagen. Man studerer, finner på artige sprell som utflukter til naturskjønne steder og ser på de utrolige solnedgangene ved
Playa Tamarindo med venner og nyter de gode liv! Jeg har så utrolig mye bra å si om Tamarindo! Å bestemme seg for å reise med EF er den beste beslutningen man kan ta! Jeg lærte så utrolig mye både av EF og de jeg delte min tid der nede med!

Skolen er kjempe bra med flinke og hyggelige lærere som blir dine beste venner. Fasilitetene er også kjempe bra med et herlig svømmebasseng man kan slappe av i etter en intens skoletime. De har også tv/spillesal som blir hyppig brukt ved fritiden. Der kan man også lære å danse salsa, bachata you name it. Og det burde man lære seg hvis man skal svinge seg litt på byen, for de lokale vet godt hva de holder på med!

‘Spør etter min kompis Jonathan på Kelly’s eller Miguelito’

VI KJØRTE COSTA RICA PÅ KRYSS OG TVERS

Skolen har også et godt utvalg av rabatter på aktiviteter eller ting, både i og utenfor Tamarindo. For eksempel oppfordrer jeg alle til å ta turen nedom Kelly’s Surf Shop, der kan dere leie eller kjøpe surfebrett til en rimelig penge! Surfe er noe dere alle må prøve, for det er virkelig gøy! Litt vanskelig i starten selvfølgelig, men spør etter min kompis Jonathan på Kelly’s eller Miguelito, så hjelper de dere gjerne! De er dyktige instruktører! Dere bør også ta en guidet elvetur med Reina de la Manglar. Her kan dere være heldige å få se både krokodiller, apekatter og iguanaer.

Tamarindo har et yrende dyreliv, til og med rett utenfor skolen! Men som sagt hiv dere med på de utfluktene som skolen setter opp, da får dere sett og gjort utrolig mye gøy! Gå på broer 100 m over bakken midt i jungelen, bade i krystallblå elver, se vulkaner og kaffegårder, rafting, rappellering med mer. Gjør så mye dere kan på den tiden dere er der, for tiden går fort! Et fint alternativ for de som har lappen er å leie bil med venner og dra på Roadtrips. Dette er noe vi gjorde mye og det var helt utrolig! Vi kjørte Costa Rica på kryss og tvers og møtte mange morsomme hindere underveis. For eksempel ble vi en gang sittende fast med bilen i en elv og en annen gang kjørte vi på stranden!

[

](https://mediakey1.ef.com/blog/wp-content/uploads/sites/31/2016/12/trgyj.png)

PURA VIDA, DISFRUTA

Jeg valgte å dele opp oppholdet mitt slik at jeg først bodde 3 mnd skolen og så 3 mnd i vertsfamilie. Vertsfamilie er noe jeg anbefaler  å velge! Du får mye frihet og de behandler deg som om du var en del av familien. Du oppfører deg som om du skulle bodd hjemme og de er utrolig hyggelige og hjelpsomme til alt. Kan du ikke spansk når du reiser ned anbefaler jeg deg å bo deler eller hele oppholdet i en vertsfamilie. Kan du litt spansk fra før kan du gjøre som jeg gjorde, å dele opp iooholdet. I bunn og grunn lærer du nok mest om du bor hos en familie hele tiden. Da har jeg fortalt litt om min tid i Costa Rica, men har mye mer, så det er bare å kontakte meg dersom dere lurer på noe! Håper dere velger Costa Rica! Det er absolutt verdt pengene og mer til! Pura vida, disfruta!

//Christian Wilhelmsen//

Hvor mye koster drømmereisen?Les mer..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på