GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

De fem beste byene i verden å studere engelsk i

De fem beste byene i verden å studere engelsk i

Glem London, New York og Sydney – det finnes flere alternativ!

Om du vurderer å studere engelsk i et engelskspråklig land, og la ny by til ditt hjem, finnes det mange kule, koseligere og billigere alternativer der ute.

BRISTOL, UK

Ikke langt fra sin dyre storebror (ja, vi mener London), finner vi Bristol som en gjemt skatt. Byen er en av de mest kulturelle og viktigste byene i det sørlige England, det er også en av de morsomste byene å bo i! Her finnes det puber med teatere i overetasjen (prøv the Brewery Theatre), og musikkfans kan ikke be om en bedre plass å reise til om sommeren da det finnes en rekke musikkfestivaler her. Undergrunns musikk og kunst har alltid vært en del av Bristol’s kulturelle bidrag og det er en perfekt base for å oppleve resten av landet: fra Bath til Cardiff, til London og Gloucester. Og nevnte vi at byen er koseligere og billigere enn London?

BRISBANE, AUSTRALIA

Brisbane scorer høyt for sin avslappende atmosfære og mindre størrelse, noe som gjør det enkelt for nye turister og orientere seg i byen i forhold til Sydney. «The Brisbane River» slynger seg rundt byens sentrum, forbi sentere, barer og restauranter. Noe som gjør byen veldig spesiell. Brisbane er en populær destinasjon for surfere og turgåere og er en by i nærheten av strender i verdensklasse (du må se «the gold coast» og «sunshine coast») samt en flott by med turområder (start i «Lamington National Park» og «Glasshouse Mountains»). Vil du kombinere ditt Australia besøk med et hint av New Zealand? Kiwiene er kun en kort flytur inna.

AUCKLAND, NEW ZEALAND

Når vi snakker om Kiwier….Studenter og beboere i Auckland er bortskjemte med helgetilbud I denne nydelige byen kun et steinkast fra øyer, innsjøer, strender, laguner og turstier. Besøk landets to kyster (Auckland ligger mellom Stillehavet og det Tasmanske hav), vandre gjennom Rangitoto Island, nyt god vin på Waiheke øyas vingårder, dra til en av øyas 53 vulkanske topper eller ta dagen fri og dra til Hobbit settet fra Ringenes Herre filmene. I Auckland finner man også masse god mat og kaffesjapper. Om du ønsker å lære deg litt kiwi engelsk vil du ikke bli skuffet: New Zealandere har et utrolig utvalg av slang og ord som vi fargelegge ditt vokabular!

SAN FRANCISCO, USA

Vest-kyst amerikanere er forskjellige fra øst-kyst befolkningen, og deres tradisjonelle, mere avslappede attitude er veldig attraktiv for studenter og reisende, så jeg anbefaler deg å dra til San Francisco istedenfor New York for å forbedre engelsken din og din amerikanske aksent. Byen byr på fantastisk utsikt, natteliv, deilig mat, masse historie og en morsom attitude. San Francisco er også byen med en av de sunneste livsstilene i hele Amerika: fra organiske markeder, til restauranter og en haug av vegetariske og veganske alternativer, og en haug av parker, sykkelstier og yoga studioer rundt hvert eneste hjørne. Byen er også hjemmet til Golden Gate broen, de verdenskjente «cable-cars» og deres sjøløver på Pier 39! Har du glemt New York nå?

VANCOUVER, CANADA

Om du vil studere i en trygg by med alle de fire årstidene, en haug av utendørsaktiviteter (vinter og sommer!), nydelig natur, og den beste maten i Nord- Amerika er Vancouver byen for deg. Den kanadiske byen har tatt vare på sine naturlige omgivelser, strategisk begrenset den urbane veksten og tatt vare på grøntarealer, inkludert 1001 dekar med Stanley Park (kjent for dens totempæler – et flott eksempel på tradisjonell kunst). Å leve nærme både havet og fjellene gjør at kanaderne har friluftslivet i blodet, og i Vancouver drar de full nytte av sine omgivelser. Ikke bare er det mulig å stå på vannski om morgenen og snowboard om ettermiddagen, men her gjør man faktisk det! Året rundt kan du se lokale og turister jogge, svømme, stå på ski og generelt nyte det å være ute i naturen. Hvorfor ikke bli med?

Reis til en av disse byene med EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på