GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Våre 5 favorittjulemarkeder del 2

Våre 5 favorittjulemarkeder del 2

Julesesongen nærmer seg og som Andu Williams så pent sang, “It’s the most wonderful time of the year.” Herlig bakst, mennesker som ønsker hverandre god jul og all den herlige julegave-handelen til våre kjære er noe vi bare elsker. Hva er vell bedre enn å være omringet av funklende lys, julemusikk og de herligste dufter? Jeg har allerede gitt deg min første liste over mine favoritt julemarkeder i Europa, og nå er det endelig på tide med del 2. For det er så utrolig mange gode markeder der ute som virkelig er verdt et besøk før julen setter inn for fullt.

Brüssel, Belgia

Hvis du tilfeldigvis befinner deg i Brüssel mellom 24. november til 31. desember i år, så har du truffet riktig! Dra til sentrum av Brussel for å nyte vinterlandsbyen eller “Winter Pop” som de kaller byens fem uker med festlig moro. Det er et to kilometer langt marked med barer som kan fylle deg med “mulledvin” og mange steder å nyte de kulinariske delikatessene som Belgia er best kjent for, som vafler. Det er også en skøytebane, et stort dekorert juletre og et magisk lys- og lydspill. Få et fugleperspektiv på markedet og dra opp i pariserhjulet – et vakkert syn.

Paris, Frankrike

Ah oui, kjærlighetsbyen. Men i desember er den også kjent som “City for Loving the Holidays”, eller i det minste er det det jeg kaller den. Få en smak av Frankrikes Alsace-region ved å dra til Gare de l’Est for å drikke vin og spise choucroute, pølse og tarte flambé. Hvis du er kjent med tysk mat, vil du legge merke til likheter mellom disse rettene og tysk surkål, wurst og flammkuchen, som stammer fra den tyske okkupasjonen av Frankrike under andre verdenskrig. Leter du etter noe mer tradisjonelt “fransk”? Gå ned til Montmartre for snødekte boder og en karusellrute. Og selv om du kanskje ikke kan se den berømte Hunchback of Notre-Dame, finner du mange kunstverk og håndverk på Rene Viviani-torget i nærheten av Notre-Dame-katedralen. Igjen, siden Frankrike handler om mat, må du sørge for å nyte foie gras, pølser, makroner og kastanjer så mye du kan.

Helsinki, Finland

Finland er så mye mer å by på enn bare badstuer. De har også en fantastisk julemarkedskultur. I Helsinki alene er det ca 140 små boder fulle av boutique gaver. Siden jeg er en ekte mat-entusiast, anbefaler jeg på det sterkeste å prøve: Piparkakku (pepperkakekaker), Omenaloersty (appledoughnuts), Korvapuusti (kanelboller) og Puolukkapiirakka (lingonberry pie). Det er også en vakker gammel karusell på markedsplassen som gjør markedet ekstra fint. Det er en fantastisk begivenhet, men husk at markedet kun er åpent fra 15. desember til 22.

Berlin, Tyskland

Tyskland tar kaken når det kommer til julemarkeder. Og mens det bokstavelig talt finnes hundrevis av fantastiske markeder å velge mellom, kan noen av de beste og største markedene bli funnet i den tyske hovedstaden. Siden Berlin er massiv, er det julemarkeder i bokstavelig talt hvert hjørne av byen. Begynn turen i Weihnachtszauber Gendarmenmarkt, hvor over 600 000 mennesker besøker dette stedet, og opplev unike håndlagde pyntegjenstander og deilige matvarer som selger velsmakende godbiter av hvit sjokolademelk, stekte epler og spesielle oster fra hele verden. Leter du etter den beste og mest effektive julehandelen? Gå til Alexanderplatz, hvor du ikke bare finner ett, men tre markeder innen gangavstand fra togstasjonen.

Budapest, Ungaren

Fra 24. november til 1. januar, kan du føle julens ånd ved Basilikaen. Hver kveld blir den imponerende fasaden til Basilikaen opplyst av et 3D-lysshow mens de besøkende går forbiog langs Zrínyi-gaten mellom over 80 stasjoner som selger varme og søte delikatesser, inkludert flodni – den deilige ungarske skorsteinskaken med tykt fyll av valnøtter, epler, valmuefrø og rikelig med kanel.

Da gjenstår det vel bare å si GOD JUL!

Ønsker du mer informasjon om EF?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på