GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Å studere i utlandet kan endre din akademiske fremtid – her er hvordan

Å studere i utlandet kan endre din akademiske fremtid – her er hvordan

Å studere i utlandet handler om å oppleve nye steder, nye matvarer, nye ansikter – å appellerer til vår nysgjerrighet og følelse av eventyr. Mange sier at tiden utlandet forandrer dem på flere måter. Den akademiske prestasjonen din vil også endre seg, enten om det er å få bedre karakterer, finne enn indremotivasjon eller skape klarere mål. Her er innsikt i hvordan å studere i utlandet kan endre din akademiske fremtid:

1. Du starter på nytt

Å studere i utlandet rister opp hverdagens kjente rutiner. Det hjelper deg ofte å se ting fra nye vinkler. Ta farvel til ting du ønsker å komme bort fra, og hallo til en ny start. Du vil takle det som kommer din vei på skolen eller universitetet med fornyet nysgjerrighet og motivasjon. Du kan til begynne å like emner som du ikke har likt, melde deg på et uventet kurs eller grad. Å komme ut av komfortsonen din gjør at du setter mer pris og reflektert på det du har hjemme.

2. Språket ditt forbedres

Enten om du er utvekslingsstudent eller studerer en grad i noen måneder i et annet land, vil du oppleve fordelene ved å lære et språk i utlandet. Flere og flere tiltrekkes av å ta et språkkurs i utlandet, enten om det er dersom du har droppet ut av universitetet eller setter av tid i ferien til dette. Og uansett hvilket språk du studerer i utlandet, vil forskjellen være tydelig fra klasseromsundervisning. Du legger til nye ord i ordforrådet ditt, mestret noen vanskelige uttaler og blir mer komfortable med å snakke med klassekameratene dine – dette fordi du praktiserer språket daglig. Du vil bli stolt når du har forbedret en viktig ferdighet, og hvem elsker ikke den følelsen?

3. Du mestrer studiene bedre

Når du har bodd i utlandet, kan du takle hva som helst. Tenk på det – alt er nytt når du ankommer, fra offentlig transport til valutaen til kulturelle skikker. Du må finne fotfestene og tilpasse deg. Underveis utvikler du verdifulle ferdigheter, som selvtillit, tidsstyring, disiplin og til og med kreativitet. Disse ferdighetene hopper inn i livserfaringsryggsekken og reiser tilbake med deg. Vær klar til å organisere to do listene med letthet, ta initiativ til gruppeprosjekter, tenke mer kreativt om vanskelige problemer og forbered deg på eksamener med finesse.

4. Du etablerer et nettverk

Folk sier: “Det handler ikke om hva du vet, men hvem du kjenner” av en grunn. Nye venner, vertsfamiliemedlemmer, mentorer og lærere kan bli inspirasjonskilder for deg i dine fremtidige akademiske prestasjoner. Kanskje får du praksisplass gjennom noen du har møtt eller studerer i utlandet i en by du aldri hadde tenkt på. Nettverk med mennesker du møter, du vet aldri hvor det kan føre deg.

5. Du stiller bedre til praksisplasser eller stipend

Å studere i utlandet viser mennesker du er åpen og nysgjerrig på verden. Det er en investering i deg selv og fremtiden din som skiller deg fra andre. Når du søker om praksisplass eller stipend, kan du dele hvordan opplevelsen både utfordret deg og kom deg til gode. Det er kanskje ikke en automatisk måte å få et “ja” på, men det gir deg store bonuspoeng.

6. Du finner klarhet om dine mål

Det er greit å ikke vite hva de neste trinnene dine skal være. Livet er ikke ment å spille ut alt på en rett linje, og dette inkluderer den akademiske tidslinjen, så vell som den sosiale. Det er ingenting som å dra til utlandet for å få litt rom og oppdage hvem du er og hva du vil. Noen ganger er alt vi trenger en liten endring for å få motivasjonsmotoren til å gå igjen. Ta deg tid til å skrive ut målene dine før og etter turen. Sammenlign dem og se hva som har endret seg.

7. Du utvider ditt verdensbilde

Å leve i en fremmed kultur er spennende, men også utfordrende. Du lærer å kommunisere på tvers av forskjellige kulturer, oppdager kreative måter å løse problemer på og utsetter deg for nye måter å tenke på. Det er ingenting som å møte mennesker som utfordrer deg til å se utenfor boksen. Du kommer hjem med en større følelse av takknemlighet for de rundt deg.

8. Du bestemmer deg for å satse på høyere utdanning

Å studere i utlandet kan utvide utdanningshorisontene dine og ikke bare på kort sikt. Undersøkelser viser kontinuerlig at studenter som studerer i utlandet har mye større sannsynlighet for å oppnå en høyere grad. Det gir mening. Din opplevelse i utlandet er livsendrende. Det kan inspirere deg til å satse på ytterligere faglige tyngde. Hvem vet kanskje du ender opp med å ta en doktorgrad.

Hopp i det, ta et studieår utenlandsLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på