GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Emil Sollie: Om karrieren og hans beste reisetips i Norge

Emil Sollie: Om karrieren og hans beste reisetips i Norge

Er du en av de som skal studere i utlandet til høsten og tenker å tilbringe sommeren hjemme i Norge? Det er ikke alltid like lett å vite hva man skal finne på. Derfor har jeg tatt en prat med Emil Sollie som kjenner til en rekke kjente og ukjente perler her i landet.

Om du ikke vet hvem Emil Sollie er, så er han en selvlært fotograf fra Jessheim og har de siste årene gjort seg bemerket som fotograf innenfor action-og brettsport. Hans bilder har blant annet blitt nominert til et av de beste actionsportbildene i verden og kom helt til finalen i den presisjetunge RedBull Illume konkurransen. Du har kanskje sett det kjente Nordlys-bildet som gikk viralt høsten 2016. Bildet ble tatt i Lofoten sammen med den verdenskjente surferen Mick Fanning.

Hvordan startet karrieren din?

Tidligere stod jeg mye på snowboard, men så ble jeg skadet og det førte til at jeg ikke kunne kjøre på et helt år. Derfor tenkte jeg at å begynne å ta bilder var en god idé. Dette gikk veldig bra og jeg endte med å ta bilder av snow en hel sesong. Deretter dro jeg på surfetur til Bali og fikk mitt første bilde på trykk. Det gikk bare bedre og bedre med fotokarrieren og jeg valgte å satse for fullt og sluttet i den ordinære jobben min. Jeg tenkte bare jeg måtte kjøre på og har aldri sett meg tilbake.

Kan du nevne noen av dine beste opplevelser som fotograf?

Den beste opplevelsen var da vi var i Lofoten med Mick Fanning. Vi hadde snakket om å få til dette lenge. Da jeg fikk RedBull med på idéen eskalerte ting fort og det ble en stor greie. Folk ble flydd opp til Lofoten fra hele verden. Kombinasjonen av alt dette og den flotte naturen og nordlyset og at alt klaffet var bare helt sykt. Det gav en enorm mestringsfølelse å naile et slikt bilde.

[

](https://mediakey1.ef.com/blog/wp-content/uploads/sites/31/2017/06/1.jpg)

Mick Fanning surfs under the northern lights Lofoten, Norway on November 10, 2016

Du har jo reist mye rundt i Norge, hva er dine favorittdestinasjoner?

Lofoten er min største favoritt fordi man har alt der: fjell, bølger, naturen er utrolig fin og alt er rolig og chill. Man kan på en måte gjøre akkurat det man vil og bare nyte og ta innover seg det sinnsyke landskapet. Folgefonna og områdene rundt er også en av favorittene: Her finner du masse små bygder som har en utrolig sjarm over seg. Det er akkurat slik du ser på postkort med eplehager og flott natur rundt.

Hvor i Norge vil du anbefale folk å reise i sommer?

Jeg vil anbefale folk å reise til Lofoten. Ta med telt og gå tur over fjellene, finn en øde strand og slå leir der. Tenne bål, chille maks og bare være i ett med naturen. Her finnes det mange skjulte perler som øde strender og bra surfespots. Sørlandet om sommeren er jo også helt episk og sinnsykt digg å være. Når det er fint vær og varmt er det lite som er bedre enn å kjøre rundt i en snekke og nyte livet. Personlig digger jeg også å tilbringe tid på fjellet, så vil anbefale det også. Dra oppover mot Dovre, der er det fint!

Om man ikke ønsker å bruke så mye penger på reise, hva vil du anbefale å finne på?

Dra på roadtrip med kjæresten din eller gode venner. Gå fjellturer og toppturer hvor du tar med telt og god mat. Husk å planlegg godt og gjør gjerne litt research på steder i nærheten av deg. Det må være det billigste. Jeg vil også anbefale å leie seg inn på DNT sine hytter, de kan man leie for en billig penge.

Hvis du har et litt bedre budsjett kan du dra til et sommer-skisenter og leie deg inn på et lite og hyggelig fjordhotell i nærheten.

Har du noen tips til hva man kan finne på i Oslo området?

Du kan for eksempel ta en av båtene som går ut til småøyene. Her finnes det mange restauranter og koselige steder å være i sola. Båtene går hver dag og er et sykt bra tilbud. Det er også veldig hyggelig å stikke til Tjuvholmen og Sørenga for sol og bading. Oslo er generelt veldig fint om sommeren. Vær flink til å komme deg ut når det er fint vær, dra til marka eller sjøen. Det er mine beste tips.

Og med det håper jeg du fikk litt inspirasjon til hva du kan finne på i sommer. Om du ønsker å reise utenfor Norges landegrenser kan du sjekke ut våre destinasjoner i lenken nedenfor.

REIS MED EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på