GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Fotballfakta: 6 ting du må vite om England

Fotballfakta: 6 ting du må vite om England

Det engelske landslaget er kanskje flerårige “underachievers”, men det stopper ikke denne fotballgale nasjonen. Her er alle fotballfakta du trenger å vite om The Three Lions under EM 2016:

1. STJERNENE

Wayne Rooney – Position: Forward, Klubb: Manchester United

Harry Kane – Position: Forward, klubb: Tottenham Hotspur

Jamie Vardy – Position: Forward, Klubb: Leicester City

Joe Hart – Position: Goalkeeper, Klubb: Manchester City

Dele Alli -Position: Midfield, Klubb: Tottenham Hotspur

2. TRENEREN

Vi engelskmenn er kanskje ikke kjent for våre flerspråklige talenter, men landslagssjef, Roy Hodgson, er definitivt unntaket. Den 68-år gamle manageren har reist over hele kloden, administrert noen av verdens mest kjente klubber og landslag. Underveis har han lært å snakke fire andre språk flytende (norsk, svensk, tysk og italiensk) og er mer enn i stand til å holde en samtale på både dansk, fransk og finsk. #Goals

3. STILEN TIL THE THREE LIONS

Så, her er problemet: The Three Lions har ikke noen bestemt stil. Den gode nyheten er imidlertid at det er nok av muligheter i troppen, som har den yngste gjennomsnittsalderen for alle de 24 landene som konkurrerer i Frankrike. Kanskje får vi oss en overraskelse eller to på Euro 2016.

4. FOTBALL VOKABULARET PÅ ENGELSK

Goal

Offside

Midfield

Striker

Defender

Captain

Referee

Penalty shoot-out

Extra time

Free kick

Corner kick

5. SANGENE: ST. GEORGE AND A BRASS BAND

Etter å dekorere stadion med flagget til Saint George, skytshelgen for England, vil horder av fans utføre en nervepirrende gjengivelse av nasjonalsangen før de gauler ropene om England (In-ger-land) og Rule Britannia med støtte fra et brass band.

6. HVOR SKAL DU SE KAMPEN?

Hver bar i England vil bli fylt med håp og drømmer som har fulgt alle de internasjonale turneringene siden 1966. Hvis det er er et snev av sol på kampdagen, kan du være sikker på at vi skal bringe frem litt BBQ (og solkrem ) mens vi ser The Three Lions på banen.

Vil du studere i England?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på