GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Håkon forteller; hvorfor jeg ble ambassadør for EF

Håkon jobber som ambassadør for EF High School Exchange Year.
Håkon forteller; hvorfor jeg ble ambassadør for EF

Hei

Jeg heter Håkon Fredriksen og har reist på utveksling til USA som Class og 17`mens jeg gikk på videregående. Jeg er opprinnelig fra Bodø, men bor nå i Trondheim. Jeg bodde i Ohio, USA under mitt utvekslingsår. Selv om det er flere år siden jeg kom hjem fra USA så fortsetter utvekslingshistorien min den dag i dag. Jeg har vært så heldig og fått opplevd utrolig mye gjennom EFs ambassadørprogram. Dette er en unik mulighet for alle som har reist med EF. Man får muligheten til å gjenfortelle sin reise på superkule måter.

EF Welcome Days

Rett etter mitt utvekslingsår dro jeg rett fra vertsfamilien min til New York for å jobbe der med 20 andre ambassadører under Welcome Days. Alle som skal på utveksling, drar først til Welcome Days i ca. 3 dager før de drar til vertsfamiliene sine. Der får alle som skal på utveksling en lett start på utvekslingsåret sitt og lærer mye nyttig de kan ta med seg videre. Jeg var der i ca. 6 uker. Min jobb var i hjelpe til med veiledning om hvordan gjøre utvekslingsåret deres til det beste året i livet. Vi gjorde kjempegøye ting som å dra inn til New York City. Etter noen uker ble jeg lommekjent i gatene der, og fikk se og oppleve så utrolig mye som jeg aldri ville fått hvis jeg bare var på ferie. Alle som var der ble så utrolig tett knyttet og det var helt grusomt når vi måtte reise der fra. Dette var noe av det beste jeg har vært med på i livet mitt og ville gitt alt for å kunne oppleve dette igjen.

Infomøter og EF Global Leadership Summit

Dagen etter jeg kom hjem til Norge etter utvekslingsåret mitt hadde jeg allerede mitt første ambassadør oppdrag i Norge på et informasjonsmøte i Bodø. Jeg deltar fortsatt på informasjonsmøter den dag i dag , og  EF har gitt meg så mange utrolige og unike muligheter som jeg aldri hadde fått noen andre steder. Sommeren 2018 var jeg plukket ut til å delta på EF Global leadership summit i Berlin med andre ambassadører. Dette var en kjempekul og lærerik opplevelse hvor jeg lærte veldig mye og ble kjent med andre ambassadører over hele verden. Det var mange kjente og kule foredragsholdere som snakket om «the influence of technology on society».

Route EF

Høsten 2018 var jeg en av åtte som deltok på Route EF her i Norge. Da kjørte jeg og bestevennen min rundt om i Norge i 2 uker og besøkte videregående og ungdomskoler. Vi startet i Oslo og dro innom byer som Trondheim, Kristiansund, Ålesund, og Bergen. Vi holdt stand i lunsjen på noen av skolene hvor elevene kunne komme bort å snakke og få vite mer om hvilke muligheter EF tilbyr. På stand hadde vi ofte konkurranser med premier, musikk og snacks for å få snakket med mest mulig elever. Vi kunne ikke holde stand på alle skolene vi besøkte så på noen byttet vi ut gamle brosjyrer med nye mer oppdaterte.  Tror aldri jeg har hatt det så gøy før, det er ikke ofte man får muligheten til å dra på roadtrip med bestevennen sin i jobbsammenheng. I 2019 dro jeg på en lignende tur alene i noen dager, hvor jeg byttet ut gamle brosjyrer ved skoler og fikk se mer av fantastiske Nord-Norge!

Hello DC

Sommeren 2019 skulle EF prøve noe helt nytt med 72 ambassadører fra over 30 forskjellige land. Dette het Hello DC og var i Washington DC. Jeg var så heldig som fikk delta på dette supergøyale programmet. Vi hadde det helt fantastisk hvor hovedmålet med turen var å spre «EF Spirit» som vi klarte helt fantastisk. Vi var spredt utover de store stedene i byen samt flyplasser. Vi skulle spre positivitet og glede, og vise våre forskjellige kulturer for amerikanere, der en stor del aldri har reist utenfor sitt eget land. Vi skulle vise for viktig og hvor mye man kan lære ved resing og nye kulturer, og hvor store forandringer og ting man kan få til med å samarbeide og lære av mennesker som kommer fra helt forskjellige land. EF skulle gjenta dette denne sommeren og jeg var så heldig å ble valgt ut til å bli med i år også, men denne gangen som en leder. Dessverre lot det seg ikke gjennomføre pga. Covid, men håper jeg får en til mulighet i framtiden!

EF har gitt meg så mange fantastiske muligheter for jeg har virkelig fått utfordret meg selv og gått helt ut av komfortsonen min. Jeg har møtt så mange fantastiske mennesker, opplevd de mest utrolige ting jeg aldri kunne fått ellers, og lært en hel haug om meg selv og andre. Jeg vil virkelig anbefale alle som har muligheten til å prøve EF sitt ambassadør program. På den måten så fortsetter utvekslingshistorien din og du har muligheten til å hjelpe andre i å få samme fantastiske minner og opplevelser du selv har hatt med EF. Har du flere spørsmål om ambassadør programmet, utveksling eller EF generelt så kan dere nå meg på instagram @haakon.fredriksen

Håkon Fredriksen.

Reis på utveksling og bli EF ambassadør du også!
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer