GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Adriana er ambassadør for EF

Adriana er ambassadør for EF

Adriana var på utveksling med EF skoleåret 2018/19 i Yucaipa i sør-California. Hun har skrevet om sin opplevelse som utvekslingsstudent tidligere, som du kan lese her. Nå er hun ambassadør for EF og reiste tidligere i år på summit i Zürich sammen med andre ambassadører fra hele verden. Hun har skrevet litt om sin opplevelse.

Hvem og hvor var vi?

Vi var til sammen 22 ambassadører fra 10 forskjellige land. Jeg kjente Salomé fra Frankrike fra før av, da vi begge jobbet på Camp sammen forrige sommer. Jeg kjente også Martin fra Norge og Mireia fra Spania, vi jobbet på Velkomstdager sammen. Jeg gledet meg til å se dem igjen, men gledet meg enda mer til å bli kjent med de andre ambassadørene! Michèle arrangerte dette eventet og ga meg muligheten til å delta på det. Hun har vært en av mine mentorer og sjefer lenge. Summiten fant sted på EF sitt nydelige kontor i Zürich, som vi ble godt kjent med i løpet av oppholdet.

Hva gjorde vi?

Første dagen fikk vi mange lærerike leksjoner. Suksessfulle ledere innenfor EF presenterte deres egen livshistorie om hvordan de endte opp å jobbe for EF i de stillingene de har i dag. Jeg lærte mye, blant annet at 75% av alle verdens varer er produsert i et annet land enn der de selges. Dette viser hvor global verden er i dag. Likevel jobber bare 4% av verdens befolkning i et annet land. Dette viser hvor store fordeler det å dra på utveksling gir i framtiden. Det globale perspektivet en tidligere utvekslingsstudent sitter igjen med er ettertraktet i arbeidslivet. Det å dra på utveksling er mer enn bare «et moro år på videregående», og fortsetter å gi deg nytte senere i livet også.

Vi lærte mye om hvordan en administrer profesjonelle profiler på sosiale medier. Vi fikk lære at det er mye strategi og planlegging inne i bildet når et selskap som EF bruker sosiale medier. Vi hadde også en workshop der vi fikk prøve oss på å planlegge en ny sosial profil for EF, og hva vår strategi ville være. Det ble idémyldring av høy kvalitet i vår gruppe. De fleste ambassadører har naturlige lederinstinkter, og det er lærerikt å arbeide i gruppe når alle har lederpersonlighet.

Det var minst like inspirerende å høre hva de andre gruppene hadde tenkt, da de presenterte sin løsning. Videre ble vi presentert for EF sitt Au Pair program. Dette var veldig lærerikt, da jeg ikke var klar over at EF hadde programmet. Det åpnet øyene mine for hvor mange muligheter som finnes, og hvor stort selskap EF egentlig er. Det overrasket meg at det fantes programmer jeg selv kan delta på som jeg ikke visste om – alt innenfor samme selskap som jeg selv jobber for!

Hva lærte vi?

Vi lærte en del om High School Year-programmet, og jeg ble veldig overrasket over alt jeg ikke visste om Storbritannia og Irland, sammenlignet med USA. Det er veldig inspirerende at dette er noe EF er klar over og forsøker å ta tak i! En av ambassadørene i Zürich hadde vært i Irland, og en i Storbritannia. Selv om ikke like mange reiser dit som til USA, var de også representert og det var utrolig å få lære om deres erfaringer med å reise dit.

Vi fikk møte sveitsiske studenter som skal reise til høsten for å forberede dem og inspirere dem til å dra på camp. Alle studentene kunne stille oss spørsmål, og vi som ambassadører svarte på dem, ga gode råd og delte egne erfaringer. Vi spilte også spill, der de fikk praktisert engelsk og blitt kjent med hverandre. Jeg følte et stort ansvar denne dagen som igjen fikk muligheten til å dele min erfaring, kunnskap og lidenskap for utveksling med framtidige studenter.

Vi hadde også morsomme sosiale aktiviteter sammen som ambassadører. Og det var mye latter og moro. Vi hadde blant annet Lip Sync Battle, karaoke og dansing. Vi tilbrakte masse tid sammen som gruppe, og vi ble selvsagt veldig gode venner på kort tid.

Hva har dette å si for meg?

Jeg følte meg inspirert i Zürich. Jeg var konstant omringet av mennesker som alle deler en spesiell kombinasjon av egenskaper. «Vi er alle nysgjerrige, åpne, rastløse, og risikotakere», som det ble sagt. Dette er det som binder oss sammen. Vi har alle et sterkt behov til å utforske nye steder og møte nye mennesker. Likevel er vi alle unike, men man er omringet av mennesker som ikke dømmer hverandre – nettopp fordi vi er åpne. Man møtes og er venner før man i det hele tatt har møttes. Det er det magiske med ambassadør-miljøet til EF HSEY.

Denne spesielle helgen i Zürich ga meg masse nye kontakter, ideer, inspirasjon, anbefalinger og referanser. Alt det akademiske jeg har lært vil påvirke meg i jobbsammenhenger. Jeg har lært mye om det å være en god leder, og hva selskaper i framtiden vil se etter når de ansetter. Menneskene jeg møtte og nettverket jeg har fortsatt å bygge påvirker meg som menneske, samt inspirerer meg til å velge riktig karrierevei i livet. Jeg ble overbevist om å søke på et par jobber innenfor EF etter videregående, og det har jeg nå gjort. Ambassadører og de som jobber med ambassadørene i EF løfter hverandre opp. Jeg sitter igjen med venner og minner for livet, som alltid etter EF eventer.

– Adriana

Vil du reise på utveksling med EF?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på