GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvordan bestille kaffe verden rundt

Hvordan bestille kaffe verden rundt

De beste dagene starter med en herlig kopp kaffe, helst i en spennende ny by eller land. Kaffe, i alle dens størrelser og varieteter har inntatt verden med storm, og man får tak i kaffe uansett hvor man er. Med så mange forskjellige muligheter kan det være vanskelig å velge, men vi har laget en liten guide til deg over hva du bør bestille, hvor.

PARIS – CAFÉ AU LAIT

Til og med navnet høres elegant og romantisk ut – som passer til kjærlighetens by. Uansett hvor mye sightseeing du skal på, er du nødt til å ta deg en pust i bakken med en herlig kopp café au lait. Det er kaffe med melk, som egentlig ikke høres like romantisk ut. Prøv en av de koselige fortaus kafeene og bare nyyyt.

SEATTLE – HOUSE BLEND

Den originale Starbucks kommer fra Seattle, så forventningene er alt annet enn lave når det kommer til god kaffe i denne byen. Selvom kaffekjeden har mange spennende og varierte kaffe kombinasjoner, som den herlige pumpkin spiced latte, er det house blend du bør gå for her, for å smake den virkelig originale kaffen.

BARCELONA – TALLAT

Det finnes en rekke hippe og trendy steder i Barcelona, som kommer godt med når du skal ha en liten pause fra all gåingen og sightseeingen. Her bør du prøve tallat, en “barcelonsk” versjon av acortado – en shot av espresso med en splash steamet melk. Om du foretrekker kaffe med enda litt mer fylde og melk bør du bestille café con leche.

COSTA RICA – FRESHLY GROUND

Costa Rica er stedet å dra til om du ønsker å smake super fresh kaffe. Dra til de mange kaffeplantasjene og samle opp så mye kaffe du bare klarer. Kaffeen som blir produsert her er elsket verden over, og bare se for deg hvor god den er når den er ferskt servert fra en plantasje i nærheten.

SINGAPORE – KOPI LUWAK

Du er ingen kaffe ekspert før du har drukket kopi luwak. Kaffen er rik og aromatisk, men uten bitterhet. Det høres litt rart ut, men bønnene blir først spist og deretter bæsjet ut av en jungelkatt før den brukes til å lage kaffe. Morsomt, ikkesant?

NEW YORK – ICED CARAMEL FRAPPUCCINO

Hvorfor? Fordi den er skikkelig avhengighetsskapende og smaker himmelsk. Trenger vi forklare mer? La kombinasjonen av sukker og kaffe komme sammen i perfekt harmoni til å avkjøle deg en varm sommerdag i The Big Apple.

ROMA – ESPRESSO

Nyt en herlig kopp espresso imens du mingler med lokale i evighetens by.  Ah, la vita è bella.

TOKYO – GREEN TEA LATTE

Byens favoritt kaffe er akkurat som byen i seg selv – rar, men samtidig fantastisk. Det er faktisk ikke kaffe engang. Green Tea Latte er alt annet enn en vanlig kaffe. Det er te som blir blandet med melk og har en svært rar og grønn farge. Men den smaker himmelsk!

LONDON – BLACK AMERICANO

Du vil trenge koffein for å henge med på byens høye tempo! Da er ingenting bedre enn å bestille en black americano. Den er selvfølgelig svart, for ingen har tid til å putte i melk!

SYDNEY – FLAT WHITE

Selvom byen nesten alltid har varmegradene på topp, hindrer det ikke australierne i å drikke en varm kopp med kaffe. Bestill en flat white for å starte dagen på australsk vis – en eller to shotter med espresso og steamet melk. Ikke noe sirup og ikke noe distraksjon. Enkelt og greit.

Bilde av Iain Farrell, Flickr / Creative Commons

Opplev verdens kaffe, reis med EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på