GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvordan overtale foreldre?

Mitt navn er Thea Myren, jeg er 14 år og kommer fra Gjøvik
Hvordan overtale foreldre?

Hvordan overtale foreldre

Hei, mitt navn er Thea Myren, jeg er 14 år og kommer fra Gjøvik. Jeg skal være med EF til Torquay sommeren 2018. I to dager skal jeg være på kontoret til EF Norge her i Oslo på praksis. Nå tenkte jeg å skrive litt om hvordan jeg fikk med foreldrene mine på å dra på språkreise. Dette skriver jeg etter egne erfaringer.

Step 1

Jeg har lenge drømt om å få utforske verden, og lære mer språk. Så når jeg fikk høre om EF Norge ble jeg veldig nysgjerrig på hva dette var. Jeg startet med å lese noen blogger, og se noen youtube videoer av folk som hadde vært på språkreise med EF. Jeg leste meg litt opp på hva det gikk ut på og hva jeg fikk i prisen på reisen. Så gikk jeg inn på EF sin hjemmeside og bestilte en gratis brosjyre.

Bare 14 år..

Når brosjyren kom viste jeg den til foreldrene mine. De var først veldig skeptiske siden jeg bare var 14 år, og de synes det var litt skummelt å sende meg til et annet land uten dem. Jeg skjønner jo det veldig godt, jeg hadde også blitt litt skeptisk til dette selv hvis jeg ikke visste helt hva det gikk ut på. Så jeg fikk pappa til å ringe inn til EF sitt kontor, så han fikk vite litt mer om hva det gikk ut på.

Step 2

Jeg gjorde jeg masse Research, og fant masse blogger som hadde skrev om sin språkreise. Så snakket jeg om hvor morsomt og lærerikt det kom til å bli, hvor bra karakterer jeg kunne få og hvordan dette kunne hjelpe meg videre i livet med det jeg liker å drive med. Jeg elsker å drive på sosiale medier, bli kjent med andre folk og det er dette jeg har lyst til å gjøre når jeg blir større.

Step 3

Så snakket jeg masse om tryggheten med å dra med foreldrene mine. Du har jo med deg en norsk reiseleder på turen, og det synes jeg er veldig betryggende. Med forsikringen som er med, får du jo hjelp uansett hvis det er noe.

Min mamma er veldig opptatt av å vite hvordan jeg har det hele tiden. Så jeg lovet henne å ringe eller sende melding hver dag. Dette kan gjøre det litt mer betryggende for foreldrene dine å la deg reise.

Step 4

Det kan ta litt tid for foreldrene å bestemme seg. Det gjorde det på meg. Men jeg bare snakket litt om det hver dag, og viste de forskjellige youtube videoer og blogg innlegg, der folk hadde vært på språk reise og var veldig fornøyd.  Jeg ba dem ringe inn til kontoret hvis de lurte på noe, for dem er veldig flinke til å hjelpe!

Det er jo forskjellige priser på reisene. Du kan jo også velge mellom mange destinasjoner. Hvis de får ha noe å si i hvor du skal dra, kan jo også det hjelpe. Jeg ble enig med mine foreldre om å starte med å dra til Europa.

JEG SKAL DRAA!!!

Nå som vi har bestilt er de veldig fornøyde med hjelpen vi har fått av EF og de tror dette kommer til å bli en bra utfordring innen engelsk, og hvordan man kan klare seg litt selv.

Spørsmål?

Hvis dere lurer på noe mer, eller vil få noen flere tips til hvordan man kan få med foreldrene sine, kan dere kontakte meg på instagram- theamyren. Jeg kommer til å poste masse bilder fra turen der, og kommer til å legge ut videoer fra reisen på min youtube (som jeg kommer til å starte opp igjen til neste år).

Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Snakker du flytende? Test dine språkkunnskaper med vår hurtige test

Les mer