GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 grunner til å gå på boardingskole i utlandet

10 grunner til å gå på boardingskole i utlandet

EF Academy tilbyr private boardingskoler i USA (New York og California) og England (Oxford ). Alle skolene tilbyr boarding og tett akademisk oppfølging. Du kan reise og gå på skole sammen med venner fra Norge og du velger selv om du tar et uvekslingår eller hele videregående.

Her kommer 10 grunner til hvorfor du burde gå på boardingskole i utlandet!

1. En opplevelse for livet

Du opplever en ny hverdag, blir kjent med andre kulturer og får vært med på ting du ikke får muligheten til å oppleve i Norge. Du studerer med elever fra ca. 75 forskjellige nasjonaliteter og får vennskap som varer livet ut.

2. Forutsigbarhet

På EF Academy bor elevene på campus og blir en del av EF Academy familien. Eleven søker direkte til den skolen han/hun ønsker å starte på, enten det er i storbyen New York, prestisjefylte Oxford eller eksotiske California. Eleven vet også hvilke fag, klubber og aktiviteter som tilbys før avreise så det er enkelt å få året godkjent om man tar et utvekslingsår.

3. Anerkjent internasjonal utdannelse

Ved å gå på en internasjonal skole har du hele verden i ett klasserom. Du får muligheten til å få den beste utdannelsen du kan få på ungdomskole og videregående nivå; IGSCE på ungdomsskolenivå, IB-linjen, NY State Diploma eller A-levels på videregående nivå. Det er også mulighet å ta et utvekslingsår på alle våre destinasjoner.

4. Universitetsplasseringer

Skolene har fått fantastiske resultater og imponerende universitetsplasseringer som Harvard, Yale og Juilliard i USA, og Oxford, LSE og Cambridge i England. Skolene har et team på totalt 6 universitetsveiledere som samarbeider på tvers av skolene for å veilede studenter, hjelpe til med søknadsprosesser og skape samarbeid med universiteter. Avgangselevene fra EF Academy i 2017 fi kk tilsammen 6.4 millioner USD i scholarship til videre utdannelse.

[

](https://www.ef.no/academy/campuses/oxford)

5. Små klasser og individuell oppfølging

Med dedikerte lærere og en god læringstruktur blir skoledagene morsomme. Elevene får stort akademisk utbytte og muligheten til å nå sitt fulle potensial.

6. Støtte fra lånekassen

Studenter som starter på EF Academy i VG2 vil kunne søke om stipend på ca.140 000kr uavhenggig av foreldres inntekt og 26 000kr i studielån.

7. 120+ fritidsaktiviteter

Skolene er veldig opptatt av en god balanse mellom det akademiske og det sosiale på skolen. På tvers av campusene er det over 120 forskjellige aktiviteter å velge mellom; Varsity sports, politiske debattklubber, og kunst er noen av de mest populære.

8. Flytende i språk

Du blir flytende i språket; tenker og drømmer på engelsk etter noen måneder. Du lærer språket best der det snakkes. I en global verden vil du ha et stort fortrinn ved å ha studert i et engelsktalende land i ung alder.

9. Trygge omgivelser

Alle studentene får tildelt en veileder som vil være deres kontaktperson om man får hjemmelengsel, vil bytte fag eller slå ann en prat. I tillegg til en personlig veileder vil alle studentene ha houseparents på campus. De er tilgjengelig 24/7. De vil være dine ekstraforeldre som passer på at du kommer hjem til innetiden, hjelper til med lekser og passer på deg om du skulle bli syk.

10. Videre utdannelse og karriere

Flere kilder viser at studenter som har fått indviduell oppfølging på boardingskole er mer rustet til livet på universitetet enn andre studenter. En artikkel fra Forbes viser til at 78% av boardingskole elever følte seg godt forberedt til universitetet i sammenligning med 23% som følte seg forberedt fra offentlig videregående skoler. En tidlig internasjonal start vil i en global verden også være en stor fordel senere i arbeidslivet ved å ha kulturforståelse, språk og arbeidsvilje opparbeidet allerede fra videregående nivå.

Les mer om EF AcademyLes mer..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer