GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvilket land er best i engelsk av Norge, Sverige og Danmark?

Hvilket land er best i engelsk av Norge, Sverige og Danmark?

Om undersøkelsen

EF kartlegger alle land og hvordan de presterer i engelsk. EF Education First sin 7th English Proficiency Index (EF EPI), er basert på testdata fra over en million voksne i 80 forskjellige land og daten er brukt til å rangere engelskkunnskaper fra veldig høyt til veldig lavt.

Hvem vinner?

Norge, Sverige og Danmark er stadig i konkurranse om hvilket land som er best. Derfor er det alltid spenning når English Proficiency Index (EF EPI) resultatene lanseres. Undersøkelsen indikerer at når det kommer til engelsknivå havner Sverige på andre plass i verden, etterfulgt av Danmark og fjerdeplassen går til Norge. Førsteplassen går til Nederland.

Så etter timesvis av TV titting, klistremerker i boken og utallige samtaler med internasjonale mennesker viser at svenskene og danskene er flinkere enn oss stolte nordmenn i engelsk.

Dersom du er mellom 18-20 år kan du lene deg litt tilbake, denne aldersgruppen scorer høyest i Norge. Etterfulgt av 21 – 25, 26-30 osv.

Fremtiden

Resultatene indikerte også opplysende korrelasjoner mellom nivået av engelsk og faktorer som høyere inntekter, større tilkobling og innovasjon.

Selv om funnene fra EF EPI kanskje ikke forteller hele historien, forteller de en viktig en: høy engelskkunnskapsnivå er en del av en fremtid som er velstående, tilkoblet og sunn, uansett hvor du er i verden.

For full nasjonal rangering og analyse av forholdet mellom landets engelskspråklige ferdigheter og økonomi, nivå på innovasjon, tilkoblings evne, fødselsrate og forventet levetid, gå til: www.ef.com/epi.**
**

[

](https://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2018/12/scandiavia.jpg)

Vil du bli bedre i engelsk?Last ned gratis brosjyre
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på