GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 ting man kan gjøre i Boston

10 ting man kan gjøre i Boston

Boston er den største byen i delstaten Massachusetts, og den uoffisielle hovedstaden i regionen New England. Byen bærer preg av at den er en av de eldste og mest velstående byene i USA. Man kan både se eldre (men nydelige) murhus, samtidig som man kan se alle skyskraperne. Det finnes utallige ting å gjøre om man skal reise til Boston, så her er 10 ting man kan gjøre i Boston.

1. Seaport District:

Det finnes flere gode restauranter og utesteder i området, og det er også et fint sted å nyte utsikten både over til flyplassen, men også utover havet. Er det ett sted i Boston man bør spise sjømat er det her!

2. Newbury Street:

Bostons største handlegate, med alt fra vanlige hverdagslige butikker til luksusbutikker som Chanel og Dior. Det er også flere spisesteder og barer, så her kan man virkelig tilbringe hele dagen!

3. Cambridge:

Et litt roligere strøk rett utenfor Boston by. Her kan du finne flere parker hvor du kan slappe av, gå en tur langs Charles River, eller besøke Harvard University sitt campus.

4. Sport:

Boston er en by mange forbinder med sport. De har et av de beste ishockeylagene, Boston Bruins, som spiller sine kamper i TD Garden. De har også det amerikansk fotballaget New England Patriots, som mange kjenner fra flere Super Bowls. De har sine kamper på Gilette Stadium, som rommer ikke mindre enn 65 000 mennesker. Og ikke minst har de baseballaget Boston Red Sox, som spiller i den kjente Fenway Park.

5. Freedom Trail:

Freedom Trail starter i Boston Common – den eldste offentlige parken i USA. Videre går den innom flere viktige punkter i Boston (og USA) sin historie. Hele veien er merket med er rød stripe på bakken, så det er umulig å gå feil. Man kan også velge å ta en guidet tur og få høre all historien.

6. Gå langs Boston Harborwalk:

Den 75 kilometer lange gangveien strekker seg gjennom mange av Bostons distrikter, og man kan se sjø, elver, strender og skyskrapere. På veien kan man også stoppe innom flere museer. Her kan man krysse av flere av punktene på “10 ting man kan gjøre i Boston”-listen.

7. Cheers!-pubben:

Når man er lei av å gå, kan man ta middagen på Cheers!-pubben som serverer både mat og drikke. Det finnes faktisk to, men den originale heter Bull And Finch, og ligger i Beacon Hill. Denne ligner ikke på den man ser på TV, men det gjør den replikaen som ligger i Faneuil Hall Marketplace. Og for de som ikke er kjenner til Cheers!, se serien fra 80- og 90-tallet med samme navn og kos deg.

8. Og for de yngre:

Hva med en tur til hotellet som Zack og Cody bodde på i «Zack og Cody’s søte hotelliv» på Disney Channel? Innsiden av Fairmont Copley Plaza er hvor mye av handlingen fant sted. Utsiden må man nok dessverre til Vancouver i Canada for å se. Selv om serien ikke er spilt inn i Boston, befinner hotellet de har brukt seg der.

9. Fergetur:

Man kan også ta en ferge til en av de 32 øyene som befinner seg utenfor Boston. Den nærmeste er bare 15 minutter unna, og man kan nyte strender, piknik eller sykkelturer her.

10. Dagstur til Cape Cod:

Om man vil litt bort fra bykjernen i Boston, kan man ta turen til Cape Cod, som ligger litt under to timer unna med bil. Her kan man nyte strender og sjøliv, nydelig sjømat og solnedganger man aldri har sett lignende til før. Om man tar turen ut til Provincetown, befinner man seg nesten helt ute i havgapet. Og på veien kan man jo stoppe innom Truro Vineyards og teste lokal vin.

Vil du reise på utveksling med EF?Les mer..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på