GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Les om da jeg var kursleder på Malta!

Mitt navn er Rebecca Fosaas, jeg var kursleder på Malta sommeren 2016. Det var en helt fantastisk opplevelse, anbefaler alle å være kursleder!
Les om da jeg var kursleder på Malta!

Sommeren 2016 reiste jeg som kursleder til Malta. Alt var nøye planlagt, navn var pugget sånn smått og plastmapper var klart med navn for alle studentene mine til å oppbevare passene deres.

Avreisedagen

Onsdag 22. juni var kommet og jeg dro til Gardermoen minst like spent og håpefull som studentene, klare for tre ukers språkreise til Malta. Jeg hilste på alle studentene og foreldrene deres som hadde fulgt dem til Gardermoen og vi sjekket inn. Inntrykkene var mange allerede her og heldigvis var Gardermoen teamet klare med en mappe med masse informasjon, siste beskjeder og hjalp studentene med å sjekke inn. Allerede i luften utvekslet jeg både maltesiske og norske nummer med studentene. Én ting mindre å tenke på.

Vel fremme på Malta møtte vi det som skulle være aktivitetsleder på gruppen, Manuela, en krølltopp med masse energi. Vi kom frem til «The Black Pearl» hvor studentene ble hentet av sine vertsfamilier og jeg tok bussen til studenthjemmet der jeg skulle bo. Samme kveld sjekket jeg inn på rom med 3 supre ledere! Simona fra Italia, Maria fra Spania og Mia fra Finland, sistnevnte var min andre co-leader.

[

](http://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2017/10/foss2.jpg)

Kursleder

Kurslederrollen

Min rolle som kursleder gikk mye på å være der for studentene og deres behov. Det gikk også på planlegging av aktiviteter, gi og få beskjeder, samarbeid, samt sikkerhet og trygghet. Med mine co-leadere var kjemien god fra første sekund og vi lederne brukte mye tid på å planlegge morsomme aktiviteter mens studentene våre var på skolen.

Manuela, aktivitetsleder, var fra Malta og kjente godt til systemet og livet der. Ellers bestod gruppen av kursleder Mia fra Finland som hadde med seg finske studenter og min norske gruppe. I og med at vi var en blanding av både finske og norske studenter fant vi det passende med en maskot; NorFin the Dolphin. Videre ble det også mye humor på EF kontoret på Malta, da de også refererte til oss med samme navn.

Malta

Livet på Malta er hektisk, trafikken er vill og temperaturen på målestokken høy. De første dagene gikk til å bli kjent med hvordan den maltesiske kulturen er og alle systemer. Vi fikk oppleve og se mye forskjellig! Den ene dagen ønsket studentene å gjøre noe annet enn det som var på timeplanen, vi spurte da kontoret pent om vi ikke kunne ta de med på Tivoli som var et par kvartaler unna. Dette var greit og vi møtte grupper fra bland annet Italia og Spania som hadde spurt om det samme. Vi ønsket også å mikse gruppen vår på best mulig måte, så noen ganger delte vi dem inn i grupper i forkant så alle skulle bli kjent. Noe som var kjempe gøy var å arrangere Selfie-hunt vi hadde laget for studentene våre, dette ble en stor suksess og bydde på mye latter og glede – også når jeg ser tilbake på det i ettertid!

Videre feiret vi også Sweet 16 for Mathilde som hadde bursdag på språkreisen. Vi kjøpte ballong, banner og ordnet en T-skjorte som hele gruppen skrev en hilsen på. Det var en veldig hyggelig feiring og hilsner bre skrevet på både norsk, finsk og maltesisk.

[

](http://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2017/10/foss5.jpg)

Kurs Malta

Venner for livet

Å være kursleder på språkreise er noe helt spesielt og man knytter mange bånd med alle man møter:
– Aktivitetsledere som alltid spredte godt humør og støtte
– Kursledere som ble gode venner og jeg fortsatt har kontakt med
– Maltakontoret kontoret som hadde informasjon og som hele tiden var tilgjengelig
Og ikke minst Oslo-kontoret som var støttende hele veien og som jeg kunne få tak i når som helst, uansett om det var en melding eller telefonsamtale.

Graduation

Dagen studentene graduerte stod jeg som en stolt storesøster med tårer i øynene. Den gleden de ga meg under de tre ukene skulle jeg aldri vært foruten. Trøsten de ga meg på flyplassen og det var på tide å si på gjensyn, all latter, glede og trøst – tusen takk!
Da vi møttes igjen noen måneder etterpå på Reunion Party dukket de fleste opp, og vi spiste middag sammen og hadde en hyggelig kveld!

Bestill en gratis brosjyre for språkreiser her..

[

](http://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2017/10/vennerforlivet.png)

Studieveileder EF

Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Snakker du flytende? Test dine språkkunnskaper med vår hurtige test

Les mer