GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Julie sitt studieår i metropolen Tokyo!

Julie sitt studieår i metropolen Tokyo!

Jeg er med EF Studieår i utlandet i Tokyo. I løpet av min tid i Tokyo har jeg lært utrolig mye og fått mange nye venner! Allerede på flyplassen i Norge fikk jeg møte de som skulle samme vei og samme sted. Da vi ankom flyplassen Narita (Japan) ble vi godt tatt imot av EF. De sørget for at alle elevene kom seg trygt hjem til familiene. Da jeg kom til min familie, var jeg så glad for endelig å møte dem! De begynte straks å ordne med noe å spise og drikke. Det føles ut som om jeg har kjent dem lenger enn en måned!

Hvordan er skolehverdagen?

Første skoledag er jo alle spente på. Jeg var nervøs de første timene siden alt var så nytt. Men det gikk seg til etter at jeg begynte å snakke med andre som satt i samme båt. Vi fikk omvisning gjennom Shibuya hvor vi lærte hvor de populære spisestedene var, de kule butikkene med mer!

Klassene er delt opp etter hvilket nivå du er i, og vi har fine og gode lærebøker. Lærerne er veldig snille og morsomme! De snakker bare japansk i timene, men det hjelper slik at man lærer mye fortere! Så langt har jeg bare trivdes, det er så spennende og lærerikt! Det er mange aktiviteter å være med på hele tiden om ønskelig. Jeg anbefaler alle å reise utenlands for å få en skikkelig minnerik periode!

‘Jeg føler allerede at Japan og familien jeg bor hos, er mitt andre hjem!’

Hvordan er hverdagen i Tokyo?

Før jeg reiste til Tokyo, var jeg redd for å skulle få hjemlengsel allerede i første uke. Jeg var forberedt på en tøff uke. Men det var ikke nødvendig å tenke sånn, siden brikkene falt på plass allerede første dag! Familien min fortalte hvordan man skulle komme seg til og fra skolen. Og det gikk helt bra! Selvsagt er det litt rart å være uten familien sin, spesielt hvis det er første gang man flytter ut, og eventuelt i en ung alder. Men ha dette i bakhodet: du er ikke alene med denne tanken på at du ikke har familien, vennene eller det du har hjemme der du er. For det er flere der som gjør det samme som deg.

Det var dette jeg ønsket å gjøre og da er det jo bare å kjøre på! Jeg angrer ikke i det hele tatt på denne avgjørelsen. Denne måneden er den beste jeg har hatt med full av nye opplevelser! Det er så mye å gjøre at man glemmer tiden og bare nyter dagene! Jeg føler allerede at Japan og familien jeg bor hos, er mitt andre hjem!

//Julie//

Les mer om Studieår i TokyoLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer