GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Livet som student i California

Livet som student i California

Mitt navn er Magnus Trae og jeg er nå på reise med EF Studieår i utlandet til San Diego skoleåret 2016/2017. Jeg valgte å studere i utlandet med EF hovedsakelig på grunn av god omtale fra både venner og tidligere studenter. Jeg valgte skolen i San Diego fordi skolen er helt ny og ligger utrolig sentralt. Etter å ha snakket med flere venner og studenter og sett hvilke fasiliteter skolen har å tilby, var det ingen tvil om at San Diego og California var det rette for meg!

STUDIEHVERDAGEN MED EF I SAN DIEGO

Før jeg ankom skolen hadde jeg tatt en ‘placement test’ for å sjekke mine språkkunnskaper innenfor engelsk. På første skoledag fikk jeg vite resultatet, og havnet i en klasse med andre studenter som var på det samme nivået som meg. Jeg går på skole med 700 andre studenter, og undervisningen er veldig tilrettelagt for internasjonale studenter. For meg har det vært veldig betryggende. Lærerne ved EF i San Diego er helt eksemplariske og veldig imøtekommende dersom noe skulle være vanskelig.

Undervisningen er lagt opp slik at vi har et nytt tema hver mandag og jobber med dette gjennom hele uken. Det jeg synes er veldig bra med skolen er at lærerne er utrolig flinke til å variere undervisningen i klassen; vi jobber i par, diskuterer ulike temaer i fellesskap og ser på videosnutter! Jeg valgte EF Allmennkurs og har ca. to til tre timer undervisning hver dag (1 time á 90 min). Det er vanlig å ha enten timer tidlig fra morgenen eller på ettermiddagen. Timeplanen rullerer etter hver sjette uke, slik at om du jobber deg opp et nivå havner du i en ny klasse uten problemer.

LIVET I CALIFORNIA

Under studietiden min med EF bor jeg på campus. Det som er helt fantastisk med å bo på campus er at rommet ditt er i samme bygg som klasserommene og kantina. Du behøver derfor ikke å gå lange avstander for å rekke en time! Fordelen med å bo på campus er at du også knytter bånd til andre medstudenter. Skolen har et veldig godt studiemiljø og hver etasje har en lounge der man gjøre alt fra å slappe av og henge med venner, til å studere og gjøre lekser. Aktivitetstilbudet på skolen er godt! Vi har et eget trenings- og yogastudio for de som er interessert i dette. Skolen har også en egen ‘aktivitetsresepsjon’ der man kan stille spørsmål, og de arrangerer også forskjellige turer i helgene til f.eks. Las Vegas, San Fransisco eller Yosemite National Park som man kan bli med på.

IKKE VÆR REDD FOR Å TRYNE OG GJØRE FEIL!

Så langt har det vært en helt fantastisk tid i California, og i løpet av dette skoleåret har jeg virkelig blitt kjent med San Diego. Det er en fredelig by som byr på mange muligheter og tilbud for studenter. Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg valgte å reise hit. Du får så utrolig mye utbytte av å studere i utlandet! Du får en unik mulighet til å lære deg et nytt språk som er både spennende og fordelaktig å ha på en CV. Du lærer også om en helt annen kultur og blir kjent med utrolig mange nye mennesker fra hele verden.

Jeg tror det kan være lurt å reise vekk fra hjembyen og utforske noe som kan virke litt utrygt og ukjent. Tør å ta noen sjanser og utfordre deg selv! Jeg har i hvert fall vokst utrolig mye på akkurat nettopp det. Ikke vær redd for å tryne og gjøre feil – for det er de feilene vi gjør som vi lærer aller mest av!

//Magnus//

Få prisen på ditt drømmestudieårLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer