GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvordan pakke for et år i utlandet (og hvorfor du burde begynne nå)

Hvordan pakke for et år i utlandet (og hvorfor du burde begynne nå)

Det finnes ikke noe som heter “for tidlig” når man skal pakke for et år i utlandet. Hvis du pakker i siste stund kommer du til å glemme viktige ting, pakke ting du ikke trenger, og slenge sammen tilfeldige ting helt på tampen i en svær koffert. Dette kommer sikkert til å ende opp med at du må betale overvekt på flyplassen.

Her kommer noen tips til hvordan du burde pakke for et år i utlandet og forbli rolig (og spent!) i tiden før reisen.

Når skal du pakke?

Begynn å pakke minst noen måneder før du reiser. Det høres sprøtt ut, men du kommer til å innse at du ikke har alle tingene du trenger, og at det er mye du må kjøpe. Å innse dette mens du fremdeles er hjemme og kan kjøpe tingene her er mer økonomisk enn at du blir shoppinggal når du kommer fram til reisemålet ditt. I tillegg vil du heller bruke penger på reiser og utflukter når du kommer frem, vi lover.

Hvis du begynner å pakke tidlig slipper du å kjøpe en vinterjakke i all hast som du egentlig ikke liker, for å forberede deg på vinterkulden i Tokyo. Du slipper også å innse at alle bikiniene du har tatt med deg i farten på vei til flyet til Miami, ikke passer. Det er mye bedre å bare fikse slike ting god tid i forveien.

Noe jeg ikke trenger å nevne er at du bør pakke rene klær. Pass på at du har tid til å vaske og tørke alle klærne du vil ha med deg. Da slipper du å finne et vaskeri med instruksjoner på et fremmed språk som det første du gjør når du kommer frem.

Hva skal du pakke: det viktigste

Det åpenbare svaret er: passet ditt, ID-kort, bank- eller kredittkort, kontanter og kopier av viktige dokumenter, slik som sykeforsikring.

Men det finnes noen andre ting som er minst like viktige å huske på når du pakker. Først og fremst: pakk for årstiden du reiser til. Det er unødvendig å ta med seg vanter om ditt nye hjem er 35 grader varmt året rundt, eller shorts om byen er begravd under 60 cm snø hver vinter. Glem ikke føttene – det er viktig med flere par gode sko! Et par komfortable joggesko du kan bruke når du utforsker og blir kjent med din nye by til fots er ekstra bra å ha.

Siden du kommer til å tilbringe 6 måneder eller et år med å skape tusenvis av minner og treffe nye venner, kommer du til å få muligheten til å dokumentere dem. Ta med deg et bra kamera om du har et. Ellers fungerer det bra med en mobiltelefon om den har et godt kamera.

Sist, men ikke minst, google hvilken type stikkontakt de har i landet du skal reise til. Det kan hende at du må kjøpe en adapter for å lade kameraet eller mobilen din. Europeiske stikkontakter fungerer for eksempel ikke i Storbritannia eller USA.

Hva skal du pakke: hvis det fremdeles er litt plass i kofferten

Ta med deg noen ting som minner deg om hjemmet ditt. Det kommer til å gjøre at ditt nye hjem kjennes litt mindre fremmed. Ta med deg ditt favorittlaken, noen bilder eller kanskje noe snacks du ikke får kjøpt i ditt nye hjemland – slik at du har noe som får deg til å kjenne deg mer hjemme.

Hvordan skal du pakke

Ikke bare hiv alt ned i en bag eller koffert og håp at du har alt du trenger – det funker ikke når du pakker for et år i utlandet.

Legg alt du vil ha med deg i en haug i månedene som leder frem mot reisen din. Når du føler deg klar til å begynne å pakke kofferten legger du alt du har samlet sammen og sorterer det i ulike kategorier. Det kommer til å hjelpe deg med å få et overblikk over hva du har, og hva du kanskje mangler. Har du med nok sokker? Trenger du virkelig 19 t-skjorter?

Vær kritisk og hensynsløs under denne fasen og fjern alt du ikke trenger eller ikke kommer til å bruke. Bare pass på at du har alle de nødvendige essensielle tingene (og favoritt-tingene dine, selvfølgelig).

Hva slags bagasje trenger du

Når du reiser på en lengre reise burde du satse på en hard reiseveske (koffert). Den er lettere å ta med seg, selv når de er ganske tunge, og holder all bagasjen sikker under din reise. Å reise med kun håndbagasje er alt for lite, og en ryggsekk kommer ikke til å være nok når du forbereder deg for et nytt liv i utlandet.

Husk å sikre verdisakene dine i håndbagasjen. Legg hygieneartikler som sjampo, kremer og lignende i en vanntett pose i veska. Det er veldig kjipt å ta med deg favorittsjampoen din bare for å oppdage at den har lekket utover alle klærne dine når du kommer fram.

Ta vare på viktige dokumenter som pass, flybillettene, bankkort og kontanter i en separat vanntett mappe i en egen lomme i håndbagasjen. Det er også et lurt sted å oppbevare laderen din fordi du definitvt vil bruke den når du lander, eller til og med under flyturen.

Tips: invester i “pakkekuber”. De er kubeformede esker som holder klærne dine organiserte og gjør kofferten mer oversiktlig.

Finn din neste destinasjon med EF!Reis med oss!
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på