GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Aktiviteter som gjør lange flyreiser litt kortere

Aktiviteter som gjør lange flyreiser litt kortere

Det å sitte på et fly i mange timer i strekk er nok ikke noens favorittaktivitet. Om du er en rastløs sjel slik som meg som fort kjeder seg, kan disse tipsene til aktiviteter hjelpe til å få flyturens lange timer til å virke litt kortere. Alle tipsene fungerer fint hvis man er alene, men om du er så heldig å ha en eller flere reisekamerater kan de fleste av disse aktivitetene enkelt gjøres i fellesskap.

  • Lær deg origami

    Origami er kunsten å brette papir til figurer, og stammer fra Japan. Det er lett å lære seg å lage både dyr, blomster, esker og lignende, og her finner du mange spennende oppskrifter. De fleste trenger du ikke saks for å lage, bare et papirark, så du slipper å bli stoppet i sikkerhetskontrollen av irriterte sikkerhetsvakter.

    IMAGE_URL=https://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2019/01/pexels-photo-1582782.jpeg

  • Lær et språk

    Hvorfor ikke være litt forberedt når ankommer et nytt land? Om du har tilgang til Internett på flyet kan språkappen Duolingo være kjekk å ha – den gjør språklæring enkelt og morsomt! Om du ikke har tilgang til Internett kan det være lurt å kjøpe med seg en reiseguidebok der det ofte er masse fraser og ord som er lurt å lære seg for å gjøre seg forstått i et nytt land.

  • Last ned serier og filmer på forhånd

    Nettet på fly er sjelden veldig bra, noe som kan gjøre det vanskelig å se på filmer og serier. Heldigvis har både Netflix og TV2 Sumo en funksjon som heter Nedlastninger der du kan laste ned dine favorittprogrammer og filmer hjemme før du reiser og se dem uten nett. De tilbyr ikke dette på alle sine programmer dessverre, men kanskje du finner en ny favorittserie eller blir positivt overrasket over en ny film?

  • Hør på podkaster

    Dette kan være en lærerik og spennende måte å få tiden til å gå fort på. Finn deg noen favorittpodkaster og last ned et par episoder – så har du underholdning i timesvis. Her er 8 tips fra oss til gode podkaster!

  • Gjør yoga

  • Når man sitter stille i et flysete i mange timer får man ofte stive muskler, og det anbefales å reise seg opp og strekke på kroppen en gang i timen om man har muligheten til det. Siden yoga hjelper på stive og såre muskler kan dette være en god løsning (ja, det er faktisk mulig å gjøre yoga selv sittende i flysetet!). Er du ekstra tøff kan du bruke midtgangen til dette – bare ikke gjør det midt under matserveringen.

  • Skriv postkort

    Dette funker selvfølgelig best på flyturen hjem igjen, så hvorfor ikke bruke en liten time på å skrive koselige postkort til familie og venner der hjemme? Det vil garantert bli mye mer verdsatt enn en kort SMS, og på flyreisen hjem har du fremdeles alle opplevelsene friskt i minnet.

Om du ikke flyr alene, men sammen med venner eller familie, hvorfor ikke bruke denne tiden til å spille gode gammeldagse brettspill? Mange av de klassiske brettspillene kommer i små reiseversjoner tilpasset for å spille på fly, tog og i bil. Hva med reisesjakk eller reiseludo?

Vi håper du nå slipper å kjede deg på reisen til din neste drømmedestinasjon!

Reis med EFLes mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på