GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvordan lage en realistisk bucket list og faktisk gjennomføre den!

Hvordan lage en realistisk bucket list og faktisk gjennomføre den!

En bucket list, er en liste over ting du ønsker å oppleve, som ofte krever litt mer innsats enn det vanlige. Det kan være alt fra destinasjoner rundt om i verden, til konrete ting du ønsker å lære som å dykke i den blå lagune på Malta til, dra på backpacking, jobbe veldedig i Norge, lære et instrument, kjøpe et sted å bo, og å lære å bo i utlandet helt alene.

En bucket list er personlig, det er din egen liste, den kan være så liten eller stor som du selv ønsker. Det kan være sider lang eller konkret og kort. Det er din liste, som du vil føle en skikkelig bra følelse av å krysse av punkter på!

Bli Inspirert

Start med å saumfare Instagram; Pintrest eller Youtube, velg foreksempel en konkret ting som popper opp når du ser for deg selv i fremtiden. Dersom det popper opp surfing, søk surfing og schroll deg igjennom alle bildene som dukker opp. Vipps så finner du en destinasjon og et sted eller et kurs som passer deg.

Ha noen konkrete mål

Hva kunne du alltid tenke deg å lære deg? Det kan være alt fra å mestre et piano eller gitar, til å ta et serfikat eller mestre et språk, dykkelapp, eller lære å sy. Det kan være fint om du velger noen konkrete mål som du kan sette på CV’en din eller en egenskap du har lyst til å mestre eller lære. Sett disse på listen din.

Planlegg og hopp i det

Lag en prioriteringsliste, hva er realist å gjøre i det kommende året. Hvordan skal du klare å få gjort dette? Jo, finn datoer, sjekk prisen og spar opp penger til å nå dine drømmer.

Det praktiske

Nå gjenstår bare spørsmålet, klarer du å spare pengene til å oppnå dine drømmer? Dersom du har leilighet kan det være smart å begynne å tilrettelegge for at du skal dra. Feks ved å pakke ned ting du ikke bruker i din. Eller dersom du leier leilighet, sjekk mulighetene for fremleie av rommet ditt og snakk med de du bor med om det går. Da får man husleien dekker når man er på ferie. Andre måter å spare penger på er: Selg ting du ikke bruker, få deg en ekstrajobb i en periode, bruk sparefunksjonen i banken din – hvis jeg klarer det, klarer du det!

Realiser

Fortell venner, kollegaer og familie om dine planer. Da gjør du hjernen bevist på at du SKAL gjennomføre og ikke bare la ting hengene over deg i hemmelighet. Hvem vet, kanskje de kommer med gode tips?

Bli enda mer gira

Research det du skal begynne med, enten om det er i utlandet eller i Norge. Finn andre ting du vil kombinere ditt punkt med. Dersom det er en reise, finn nærliggende byer eller ting du kan oppleve. Dersom det et pianokurs du skal ta i Norge, research og finn sangen du ønsker å lære og sjekk ut YouTube tutorials. Om det er et språkkurs og det å bo i utlandet du ønsker, last ned Duolingo og start å lære språkene og research alt av byen og landet du skal flytte ting og finn andre ting du kan legge til på din liste.

LYKKE TIL OG HOPP I DET! Ingen andre enn deg bestemmer din fremtid.

Lær språk i utlandet med EF!Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på