GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Morsomme leker som du kan ha i en videokonferanse

Morsomme leker som du kan ha i en videokonferanse

Det går mye i de samme samtale emnene om dagen når vi har en videokonferanse, derfor tok mine venner grep og avtalte at alle skulle finne en lek til dagen etter. Vi hadde det veldig gøy, så tenkte å dele lekene vi kom opp med. Dersom du ikke vet hvor man kan ha en videokonferanse, finner du de beste videokonferanse appene her.

Kims lek

En person gjør klar 10-15 gjenstander på et bord (husk å ha basefarge i bakgrunnen av tingene). Deretter tar personen å filmer gjenstandene i 50 sekunder, de andre deltagerne skal pugge gjenstandene (uten penn og papir) derfor er det essensielt viktig med videokamera. Deretter ta 20 sekunder pause, før man går runden start med person 1 som sier 1 gjenstand de husker, deretter person 2 sier en gjenstand personen husker. Man kan ikke si den samme gjenstanden som en annen har sagt og det går hele runden til man ikke husker mer. Man får poeng per gjenstand de husker, det er lov til å si pass og det må gå releativt fort når man ramser opp gjenstandene.

Hent gjenstanden

Alle er samlet i en videokonferanse, mobil/nettbrett/pc må stå et sted. Sjefen for leken, sitter lent tilbake i sofaen og sier: hent tannbørsten din, deretter løper alle så fort de kan å henter tannbørsten sin og det er om å gjøre å vise gjenstanden først på kameraet. Ganske enkel lek som er ganske morsom! Spesiell morsom om du tar litt humoristiske gjenstander såklart.

Adjektivhistorie

Få den gode gamle adjektivhistorien frem igjen! Lag en historie på forhånd, gjerne om de som deltar i samtalen. Alle går på tur å ramser opp adjektiv og les deretter hele historien.

Hangman

Lag et vanskelig ord og sett streker under hver bokstav, deltagerne rullerer på hvem som sier en bokstav. Har de riktig, sett bokstaven der den skal være, dersom de tar feil, start å lage en “hangman”.

Appen House Party

I denne appen kan du invitere folk til ditt House Party. Den har veldig god videokvalitet og er ganske så morsom! Her kan du nemlig spille digitale spill med deltagerne i ditt House Party. Her er noen av lekene:

  • Draw Something

Vi spilte spillet “draw something” som er å tegne gjenstander så skal de andre gjette hva du tegner.

  • Heads-up

Et annet spill vi har spilt en del er “Heads-up” en person får en kjendis/gjenstand klistret i pannen (som man ikke ser selv), deretter skal de andre i ditt house party prøve å forklare hva/hvem det er og du skal gjette. Leken er på engelsk, så her kan du forbedre engelskvokabularet ditt også. Når du klarer et kort, så får du et nytt i pannen og man kan rullere på hvem som gjetter og har kort i pannen.

Syng neste setning i sangen

Leken ser jo egentlig litt seg selv, men velg en sang: Start med å synge en setning, så skal neste person komme opp med setning nummer to, og neste person setning nummer tre. Man får poeng for alle setninger man klarer.

Kahoot

Lag en Kahoot altså en digital quiz. Trykk her for å lage quizzen, og her for deltagerne som skal være med. Dersom du skal spille Kahoot egner det seg å ha to enheter, det vil si: Brukt teams eller Google Hangout på PC eller iPad, på disse enhetene starter du og holder quizen og på mobilen svarer deltagerne på spørsmålene.

Lykke til og håper dere liker lekene!

Lær språk i utlandet med EFLes mer om dine muligheter
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på