GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 gode grunner til hvorfor du vil elske Playa Tamarindo, Costa Rica

10 gode grunner til hvorfor du vil elske Playa Tamarindo, Costa Rica

Dersom du vurderer å studere spansk og ønsker å kombinere det med verdensklasse natur og en unik avslappende atmosfære vil du elske Playa Tamarindo. Playa Tamarindo er en strandby som ligger på den nordlige delen av Stillhavet av Costa Rica, dette er en skjult perle for fremtidge språkstudenter. Her er hvorfor vi elsker stedet og grunnene for at vi tror du vil det også.

1. Et lykkelig samfunn

Lokalbefolkningen kjenner hverandre godt i denne lille kystbyen. Folk med alle bakgrunner – lokalbefolkningen, tilfyttende studenter og arbeidende, reisende – er sammen og de har en følelse av samvær når de blir kjent med “Ticos”, som Costa Ricans kalder seg selv. Den nåkjente Costa Rica-setningen “pura vida”, karakteriserer denne livsstilen og betyr ingen bekymringer, ingen oppstyr og ingen stress. Ticos vet at det er best å nyte livet og være glad.

Og det er mer å elske i denne byen: en livsstil med en sterk følelse av samfunn, og en god dose vitamin D har til og med gitt Nicoya-halvøya, der Playa Tamarindo ligger, et sted i verdens blå områder der lokalbefolkningen bor ekstraordinært lange liv.

2. Språk og kultur

Bortsett fra å lære å slappe av, i Tamarindo lærer du også den lokale spanske aksenten og slangen – inkludert flere ord for “regn” enn du noen gang trodde. Du får brownie poeng for å bruke pelo de gato (drizzly), baldazo og aguacero (downpour), og temporal (tungt regn som ikke stopper på flere dager).

3. Strender, strender overalt

Tamarindo har førsteklasses strender nord og sør. Føl sanden mellom tærne på Langosta, Avellanas, Pieta, Minas, Flamingo og Conchal. Morsom fakta: fordi Costa Rica er omringet av Karibia og Stillehavet, kan du enkelt ta tak i soloppganger og solnedganger på stranden. Avslutt dagen med å se solnedgangen over Stillehavet, eller rulle ut av sengen tidlig i helgen for å fange den karibisk glød. Uansett hva du velger, skjer de samtidig på samme tid hver dag – siden Costa Rica er så nær ekvator.

4. Surfing og eventyrlige sporter

Med 801 miles av Costa Rica kysten vil du kunne oppleve ting du aldri vil glemme. Tamarindo er et bra sted for nybegynner surfere, med en rekke surf skoler, konsekvente bølger og varme sentralamerikanske farvann som ikke krever våtdrakter. Ashore, Playa Tamarindo er også et flott sted for eventyrlige sporter. Canopy turer som flyr deg langs toppen av regnskogen, kajakkpadling utflukter, rafting, ridning, snorkling, dykking, eller mini All Terrain Vehicle (ATV) roadstrips gjennom strender og regnskoger.

5. Mat, frukt …

Bortsett fra den flotte mat arenaen, må du besøke en “brus”: en uformell restaurant som serverer ris og bønner, stekte empanadas, gallo pinto (ris og svarte bønner sammenstekt), casado (plantain, kjøtt, ost, ris, bønner, tortillas og andre ingredienser), og patacones (sprø stekt bananer). Og for å ikke glemme Tamarindos utvalg av tropiske frukter. Ta en juice blandet med papaya, mango, stjernefrukt og avokado for en tropisk godbit.

6. … og kaffe

Takket være Costa Ricas rike økosystemer og kombinasjonen av nedbør, fjell, god rik jord og kjølig luft, er kaffen rikelig og internasjonalt anerkjent. Tarrazú bønnen er blant verdens beste. Så kom igjen – ta deg en kopp mens du studerer.

7. Flott vær, og intens natur

Den rike kysten har over 121 aktive vulkaner, intense regn, oppvarming av sol og fantastiske strender. Over Costa Rica kan det på den samme dagen føles friskt på stranden, kaldt i høylandet, eller både tørt og varmt i nordområdene. Men over i Tamarindo er været på rundt 27 grader med solskinn hele året, lav luftfuktighet og en fjerdedel av nedbør enn i andre deler av Costa Rica.

8. Pakk lett

Tamarindo er kyst og tropisk, så pakk shorts, boardshorts, t-skjorter, sandaler, lue og lette kjoler. Legg til fjellsko for utendørs, noe litt finere for netter og en lys regnjakke hvis du reiser i regntiden – men du kan føle deg bra om å forlate store klær hjemme.

9. Dyreliv reservat

En fantastisk 5 prosent av verdens dyreliv (inkludert mer enn 10 prosent av sine sommerfugler) er fra lille Costa Rica. Det engelske uttrykket “Soaring og fluttering” er i himmelen, det er en regnbue med 900 fuglearter, inkludert papegøyer og 52 forskjellige typer “hummingbirds”. Under himmelen finner du dovendyr, aper, krokodiller, skilpadder, oter og firben. Når du er i Costa Rica, er det umulig å ikke se dyrelivet – dra på havskildbadde utflukt på Reserva Tortuga.

10. Nasjonalparker og reservat

Costa Rica har mer enn 100 beskyttede områder. Mens du er i Tamarindo, ta deg tid til å besøke Tamarindo Wildlife Refuge, opprettet for å beskytte krokodiller og aper. Senere planlegg en tur til Corcovado National Park, som er verdens mest biodiverse sted. Andre alternativer inkluderer Caño Negro National Wildlife Refuge – et sted for dersom du vil se krokodiller, fugler, øgler og aper – og besøk også Monteverde Biological Cloud Forest Reserve du vil ikke angre.

Les mer om studier i Costa Ricaher..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer