GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 skjulte perler i San Francisco

10 skjulte perler i San Francisco

San Franciscos mest kjente landemerke, Golden Gate Bridge er kjent som en av verdens vakreste broer. Å se tåken rulle inn samtidig som tåkehornene tuter høyt er en kjerneopplevelse i San Francisco.

Men hjertet av denne unike, fargerike og underlige byen strekker seg langt forbi broen. Solnedganger i verdensklasse og parker, skjulte trapper og graffiti-dekte smug, en rik historie og inkluderende atmosfære gjør San Francisco til en av USAs kuleste byer - så lenge du vet hvor du skal gå. Start ved å sjekke disse 10 skjulte perlene av lista di.

1. The Wave Organ

The Wave Organ er et unikt musikalsk instrument som kun har én musiker - havet. Når tidevannet kommer inn, bobler og gurgler, skriker og synger orgelet, og på bølgene ut høres det mer ut som en høylytt rap! Dra ned når tidevannet er høyt for å høre bølgeorgelet på fullt volum. Du kommer ikke til å kunne unngå å undre deg over naturens skjønnhet.

2. Seward Street skliene

Ta med en venn og kjør om kapp ned disse historiske kurvede betongskliene. De har blitt brukt av små barn og de som er barn i hjertet siden 1970-tallet- Ikke glem å ta med din egen papplate som du kan skli på, ellers kan du ende opp med hull i buksene og sår på baken!

3. Gratis museumsdager

På den første tirsdagen hver måned åpner både Legion of Honor-museet og de Young-museet dørene gratis. Det første museet har en imponerende samling av eldgammel og europeisk kunst, mens den andre utstiller amerikansk kunst fra det 17. gjennom det 21. århundret, og tekstiler og kostymer fra de amerikanske kontinentene, Stillehavet og Afrika. Det har også fantastiske utsikter fra øverste etasje.

Ikke gå glipp av torsdager på 49 Geary Art Galleries. Denne kjente adressen har livlige åpninger av utstillinger den første torsdagen i måneden, og holder åpent sent med servering av vin og småretter.

4. Musee Mecanique

Reis tilbake i tid i Musee Mecanique på Fisherman's Wharf, som har en kolleksjon av over 300 myntopererte spill - alle klare til å spilles for så lite som en penny! Velg mellom pinball, spåkoner, kjærlighetstestere, klassisk Pac-Man og mye mer.

5. Church of 8 wheels

Ja, det er en kirke, men kirkegåerne her har en annen gud: rulleskøyter! Denne gamle kirken ble gjenskap som en livlig og inkluderende rulleskøytehall i 2004 av rulleskøyte-fanatikeren David Miles Jr, og ønsker nå rulleskøytere på alle nivåer velkommen fire dager i uka. Med skøyter tilgjengelig for leie, diskomusikk og nybegynner-timer på lørdager, er det ingenting som hindrer deg i å delta i denne supermorsomme sporten!

6. Balmy Alley

Mission-distriktet er det beste stedet å sjekke ut kul gatekunst og populære restauranter. Gå en tur ned Balmy Alley, en av de mindre kjente stedene i San Francisco for å sjekke ut veggmaleriene i konstant forandring, som dekker veggene.

Området arrangerer også den årlige Day of the Dead-paraden 2. november i enden av smuget. I denne meksikanske feiringen kler folk seg ut i vakre kostymer og lager overdådige altere for å hylle deres nylig avdøde kjære.

7. Russian River float

Opplev sommeren som en lokal ved å samle noen venner og flyte ned Russian River.

Kjøp noen oppblåsbare flåter eller smultringer, knyt alle sammen med et tau, pakk en kjølebag med snacks og drikke og sett i gang!

For en kort flytetur tar Mother's Beach til Sunset Beach omtrent en time, mens Steelhead Beach til Mother's Beach er en lenger tur på rundt tre timer!

8. Gå Wood Line

Kunstneren Andy Goldsworthy skapte denne gigantiske kunst-installasjonen vel vitende om at den ville visne over tiden, likt naturens levesyklus. Den 365 meter lange skulpturen er laget av hoggede eukalyptus-kubber som slanger seg langs bakken i Presidio park. Ulikt de fleste kunstverk er Wood Line skapt for å samhandles med, så test balansen din mens du går langs den i denne fredelige parken.

Goldsworthy skapte tre andre kunstverk i denne parken, Spire, Tree Fall og Earth Wall, og du kan sjekke ut alle sammen på en 5 kilometers runde.

9. Cafe Royale

Mingle med de lokale på denne nabolagsbaren med Paris-tema i det trendy Nob Hill-distriktet. Med gratis live jazz-band som går på scenen hver helg, kunstshow, lekre cocktailer, et biljardbord, photo booth og en fast søt valp, kan dette stedet fort bli ditt nye favoritt-sted å henge.

10. Gå med en lokal

Lær mer om San Franciscos allsidige nabolag ved å delta i en gåtur som arrangeres av lokale frivillige historikere. Det er 80 omvisninger å velge mellom som dekker alt fra Fisherman's Wharf, Chinatown, San Franciscos bevegelse for homofiles rettigheter, Golden Gate Park og alt derimellom. Alle omvisninger er gratis, men doneringer settes stor pris på.

Oppdag San Franciscos skjulte perlerUtforsk
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Snakker du flytende? Test dine språkkunnskaper med vår hurtige test

Les mer